◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

01 July 2012

Happy Birthday Encik Tutu ♥

Saya rindu awak lah encik tunang. ^^,
Walaupun saya selalu buat perangai, sebenarnya PERANGAI tu saja je nak manja² ngn awak.
Saya tgk awak sangat CARING psl saya. Bila sy merajuk, awak cpt² tarik tgn saya, awak pujuk saya. :')
Saya tak suke buat perangai sebenarnye tp kadang² gedik je nak manja² ngn awk ♥
Hope kita di IJAB-KABUL kan soonest possible. InsyaALLAH.
Setiap percaturan yang ALLAH rangka ada hikmahNYA.
Dan saya percaya awak jodoh yang terbaik untuk saya.
Saya melengkapi awak & awak melengkapi saya. Kan syg?

"Happy Birthday Sayang yg ke-27thn. Semoga syg berjaya dunia akhirat, dimurahkan rejeki oleh ALLAH & dipercepatkan IJAB-KABUL ngn sygg" Amin. Hee

ILYSM & IMYSM ♥

25 May 2012

Result Juruaudit W41

You just logon your IC number & then the result is FAILED!
Ohhh, & I'm wondering that is not my DAY today. Maybe ALLAH knows what is the best for me to the other day. I'm just hoping for something good for me in future. InsyaALLAH, anything happens to us might be a reason. Don't ever simply JUGDE & give negative thought of what you've got. It's just not your LUCK or else just wait for another star to come to brighter up your day. InsyaALLAH.

ALLAH love His slave that always keeps on DOA & make efforts of your future undertaking. 

Lot's Of Luv:
Triple D♥


21 May 2012

Bulan Rejab Bulan ALLAH ♥


Alhamdulillah dengan limpah kurniaNYA, dapatlah kita sama-sama menempuh bulan REJAB. Iaitu salah satu bulan haram dalam ISLAM. Rejab datang dahulu kemudian diikuti dengan bulan Syaban dan bulan Ramadhan. Rasulullah SAW bersabda maksudnya, "REJAB adalah bulan ALLAH, SYABAN adalah bulanku dan RAMADHAN adalah bulan umatku".....Maka barangsiapa yg berpuasa dalam bulan ini dengan penuh ikhlas semata-mata mengharapkan rahmat dari ALLAH, maka ia layak mendapat ganjaran dari ALLAH SWT.

  • Sesiapa yang berpuasa sehari maka ia mendapat keredhaan ALLAH.
  • Sesiapa yang berpuasa 2 hari maka ia mendapat kemuliaan yang besar dr ALLAH.
  • Sesiapa yang berpuasa 3 hari maka ia dijauhkan dari seksaan dunia, diselamatkan dari penyakit berbahaya dan diselamatkan dari seksaan api neraka.
  • Sesiapa yang berpuasa 7 hari maka ia akan dikunci oleh ALLAH 7 pintu neraka jahanam.
  • Sesiapa yang berpuasa 8 hari maka ia akan dibuka oleh ALLAH 8 pintu syurga baginya.
  • Sesiapa yang berpuasa 10 hari maka akan diperkenankan oleh ALLAH hayat & permintaannya.
  • Sesiapa yang berpuasa 15 hari maka ALLAH menambahkan pula pahala amalannya berlipat kali ganda.
  • Sesiapa yang berpuasa di dalam bulan REJAB ini, maka akan diberi minum air sungai yg bernama Rejab yang mana airnya lebih putih dari air susu, lebih manis dr manisan & lebih dingin dari salji.
Antara peristiwa penting yang berlaku dalam bulan Rejab ialah peristiwa besar yang berlaku kepada Rasulullah SAW iaitu peristiwa Isra' dan Mi'raj. Peristiwa Isra' dan Mi'raj ini berlaku kepada Rasulullah SAW, apabila pd waktu malam baginda diangkat ke langit untuk bertemu dengan ALLAH SWT & untuk mengambil kewajipan solat 5 waktu dari ALLAH SWT. Maka umat Islam digalakkan mengambil ikhtibar dari setiap peristiwa-peristiwa penting yang berlaku dalam bulan Rejab ini. 

Banyak keistimewaan yang kita boleh perolehi untuk menghayati bulan Rejab ini & bagi mereka yang mengamalkan puasa dalam bulan Rejab ini InsyaALLAH akan memperolehi hikmah & ganjaran dari ALLAH SWT jika kita melaksanakan amalan-amalan itu dengan hati ikhlas dan niat yang betul kerana ALLAH SWT. 

Wallhualam.

Lot's Of Luv:
Triple D ♥

20 May 2012

18 May - Tapi bukan tahun ni.

Ohhhh mula lah nak verangan vogue the vass ni. Hee.
Eiffel I'm in Love. *tetibe* - Sbagai HADIAH bday akan dtg lak ke kn?
Hope dapat lah JEJAKI - jejak kaki di kawasan yg ada Eiffel Tower tu.
Dh plan ngn encik tunang, mcm nk g serbu Paris ni. Tp tgk la pd rejeki.
InsyaALLAH ada rejeki leh laa pegi ke sane. ♥

Lot's of Luv:
Triple D ♥

18.05.2012 - Part 3


Thanks Kembaqqq for the birthday wishes. :)
Yg tak leh blahnya nama manja aku lak digunakan tuk kembaqq aku ni tulis blog.
Hbis seluruh dunia tahu nama manja aku tuh. hikhik
Pape pon babe, ko tetap kawan aku dunia akhirat.
Tak dilupakan juga HAWA, WAFA, MUNIRAH & BIBI.
Korg semua sahabat sejati aku dunia akhirat.
Amin Ya Rabb :)

Lot's OF Luv:
Triple D ♥

18.05.2012 - Part 2

19.05.2012 : AO Annual Dinner 2012 which means Malaysia Airlines annual dinner.
Encik tunang belanja pegi ke dinner MAS pd hari Sabtu itu. 
 Tgk² je tiket masuk ke hotel Pan Pacific itu, skali ANUAR ZAIN was the special guest!!!! Whoaaaaa. mana tak menjerit aku (tp jerit dlm hati je) hehe. Then, Sarimah Ibrahim was the host for that night. Best tu!

 Anuar Zain dpt roses dr a few girl/women yg sgt mania dgn dia. Aku pon mania gak tp aku xde la smpi nak naik stage bg bunga. (say pemalu) hahahah. Btw, Anuar Zain pny voice mmg KELAS! Kelas sgt, smpikan ade la hamba ALLAH yg (separuh lelaki separuh pmpn ni) pon cair ngn dia. hee

 Anuar Zain waktu ni menyanyikan lagu SEDETIK LEBIH. Fuhhhhh sgt sedapp suara nya. Mmg terbaik!
Mak aku tak nak dgr bila aku cerita psl Anuar Zain time dinner tu. Bukan dia xsuke tp nyampah dgn aku sbb aku dpt tgk BF dia depan2. Hahaha. Maaf makkk :p

Dpt Pendrive bg semua tetamu yg hadir ke dinner tersebut. Hee. Rejeki nk dpt pendrive. Tak yah susah2 aku nk beli pendrive. Aku lak mmg nak pendrive. Alhamdulillah :)

Thanks you so much encik Tunang for the Special invitation to the MAS Dinner. I will remember all the spending time with you. InsyaALLAH next year we will officially diIjab-Kabulkan. InsyaALLAH. 

Just wanna say "ALHAMDULILLAH & thanks to ALLAH" for the creation HAMBA ALLAH, Azfar Nasir for me. InsyaALLAH Jodoh ALLAH itu pasti.

Lot's Of Luv:
Triple D ♥ 

18.05.2012 - Part 1

Alhamdulillah :) 18.05.2012 Hari jadi aku yg ke-2* (rahsiakan sgt umurnye pon) 
Tak perlu nak rahsiakan sgt sebab ko tetap twenty plusplus. hee

 Jam ditangan tuh menunjukkan date 18. Pd tarikh birthday aku lettew.
Sempena birthday yg bertitlekan TUNANGAN orang, encik tunang dh pesan yg aku kene/ WAJIB pakai jam. Ohhhh. aku dh laa xsuke pakai jam. uhukk >.<

 Hadiah tshirt dari JC. Thanks ya!

 Handbag dr Thailand. Kwn aku g Thailand. Untunglaa. hee

 Special gift :  Dari kawan baik aku. Wan Azlini. (tmpt aku meluahkan perasaan, mslh & bergossip) hee. Itula dia, Wan Azlini namanye. Kenal ngn dia pon lepas hbis UITM. Pdhl ms kt UITM just lalu sebelah menyebelah lalu buat bodoh. Skg ni baru close atas sebab2 tertentu. hee. Love u babe!!

 Thanks to Umie for the special card. Dah umur gini masih dpt kad lagi dan sy berasa sgt terharu. 

Domino's????? Alhamdulillah kenyang perutku dimalam hari. Adik2 aku tongtong duit blanja aku makan Domino's. Dah lama tak makan Domino's pizza ni. Thanks Angah, Uda & Alang. hee. Thanks juga kt the rest of my family members yg sudi meraikan birthday aku yg simple tp amat bermakna. :)

"Tahun ni je bang, along celebrate bday ngn kita. Tahun depan xde dah. Along celebrate ngn suaminya
......Mak berkata kepada Abah. (sayu hati mendengarnye)

Apapon terjadi, Along tetap anak Mak & Abah. Walaupon dah bersuami kan. hee.
Lot's Of Luv:
Triple D ♥

11 May 2012

Alhamdulillah : I'm taken!


Assalammualaikum kawan²!!!
Rindu Daeng x? hee. Daeng rindu kn BLOG ni. Lama sangat Daeng tak update my blog yg dah bersawang ni. Maafkan Daeng eh?

Date: 05.05.2012
Hari: Sabtu
Perkara: Majlis Pertunangan Azfar & Ieyma
Tempat: Klang, Selangor

 Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat illahi. Dengan limpah kurnia & izinNYA, saya selamat ditunangkan dengan seorang jejaka yg sgt memahami saya, En. Azfar :) I love my encik Tunang ♥♥♥


Majlis yang berlangsung secara kecil-kecilan ini, berlangsung dengan jayanya. Alhamdulillah. Terima kasih kepada semua yang terlibat. Terutama PARENT Daeng, Adik Beradik Daeng, Jiran², Sedara-mara & sahabat handai.



 Tak dilupakan juga, rombongan PIHAK LELAKI yang dtg beramai² memeriahkan MAJLIS kami ini. Alhamdulillah tak terhingga, majlis berlangsung dgn tenang & senang skali. :)



 Adik² Daeng cakap Daeng dah xleh join GROUP mereka yang SINGLE-MINGLE sbb Daeng dah title TUNANGAN org. hee. 




 Gambar diatas: Wakil dari pihak PEREMPUAN. Thanks jiran² yg sudi menjadi wakil, mewakilkan abah Daeng :)


 My FAMILY!! ♥ uolllsss much :)


 My besties from UITM :) Thanks for coming babe!


 Wakil dari PIHAK LELAKI. Ujung kanan skali tu la bakal ayah mertua saya. :)


The last pic ni adalah my SWEET gangs! hee. Kiri skali : wife orang. Depan : wife orang. Kanan skali : Available (meh la kenal² ngn Sharifah tu) hee.

P/s: Daeng mendoakan JODOH yg terbaik untuk sahabat² Daeng. InsyaALLAH lepas ni time korg lak.
Daeng akan update lg entri² lain lepas ni k. Busy keje skg. Xde ms nk update blog Daeng. Sorry kawan² :)

Lot's Of Luv:
Triple D ♥

01 April 2012

April yang BUSY!


Assalammualaikum.
Busy nya bulan APRIL kawan²!!!
Daeng sibuk ngn study tuk exam W41 on 14.04.2012 ni.
So dalam 2 minggu ni nak study berkenaan isu semasa, persediaan dari segi MENTAL & FIZIKAL lah kot. Lain² hal xde rasanye.
Exam ni akan diadakan di PICC, Putrajaya.
Berdoa kat ALLAH supaya dipermudahkan segala urusan.

Selepas itu lak. 2 minggu terakhir dalam bulan Apr ni, Daeng kene prepare tuk majlis PERTUNANGAN Daeng, insyaALLAH akan berlangsung on 05.05.2012.
Hope semuanya berjalan lancar. Doakan yg terbaik untuk Daeng k.
Maybe xde POST selepas post ni. Sbb Daeng sgt busy ngn kerja & juga persediaan untuk hal² di atas. Semua hal melibatkan masa depan Daeng.

InsyaALLAH, Daeng akan update kan apa yg patut dr semasa ke semasa.
Jaga diri kawan². Allah Maha Mengetahui.

USAHA TANGGA KEJAYAAN!
InsyaALLAH. Amin Ya Rabb.

Lot's Of Luv:
Triple D ♥

25 March 2012

Penuh HOME facebook saya

Pon!! Pon!!!!
Cuba g click HOME fb korg, ape korg nmpk kt HOME korg tu??
Daeng dh click & Daeng nmpk....................
Gmbr² baby memenuhi ruang HOME Daeng.
Semuanya gmbr anak kawan-kawan Daeng yg sudah selamat melahirkan anak masing2.


Status update pg ni!!

1. Baby pertama

2. Baby Kedua

3. Baby Ketiga

4. Baby ke4

5. Baby ke5

6. Baby ke6

7. Baby ke7
Maap kepada kawan-kawan. Daeng just pnjm gmbr baby-baby korg tuk membuktikan kepada dorg sume yg HOME Daeng dipenuhi ngn gmbr2 baby korg.
hee :)

Pesanan : Jadilah ibubapa yang bertanggungjawab kpd anak-anak yg bakal korg besarkan dgn penuh kasih sayang. Doakan Daeng lak dpt menimang CAHAYA MATA seindah anak-anak korg juga ye :)
Amin Ya Rabb♥

Lot's Of Luv:
Triple D ♥

15 March 2012

Sukar digambarkan

Assalammualaikum. Salam Jumaat kawan²!
Daeng sihat & hoping korg pon sihat okee.

Apa yg sukar digambarkan tu??
IKHLAS!
Rasa² korang, korang paham tak IKHLAS tu ape?
Daeng pon xberapa paham. Apetah lagi nk terangkan.
Sbb IKHLAS ni susah nk digambarkan.


Kalau ikutkan, banyak aspek kita leh nak implement kan IKHLAS tu.
Dari definisi IKHLAS:

"IKHLAS sesuatu yang suci murni tanpa dinodai dari mana² anasir² & unsur² ke arah kejahatan."

Kita ambil contoh yang mudah.
Kalau korang berdepan dgn sesiapa yang tak dikenali lah kan, sure aksi utama korang akan pamirkan dekat orang tu ialah senyum. Btul x?
Senang cerita kenalah kita senyum dgn org. Senyum tu make sure IKHLAS.


Kalau tak IKHLAS, jadilah senyum yang KELAT yg mana orang pon boleh tahu korg tu senyum TAK IKHLAS. Tak sesuai lah gitu. kan??

Gmbr bawah ni senyum TAK IKHLAS namanya. hehe

Macam tu juga, kalau kita mahu belajar sesuatu. Cuba tanamkan niat IKHLAS dlm diri, InsyaALLAH apa yang kita cuba lakukan pasti akan diredhai & dipermudahkan olehNYA.

Satu lagi, kalau kita nak sesuatu ILMU tu mudah untuk dipelajari,
cuba korang amalkan untuk MENGAJI AL-QURAN. InsyaALLAH, segala kerja dipermudahkan.
Seorang lecturer sy pernah pesan:

"Kalau nak ILMU tu lekat didalam hati kita, setiap pagi selepas subuh, make sure kite mengaji AL-QURAN walaupon sepotong/ sebaris ayat. InsyaALLAH kerja yang dilakukan hari itu dipermudahkan. & juga bagi mereka yang still belajar, InsyaALLAH ILMU senang lekat kerana Al-QURAN adalah RAJA segala BUKU. Memulakan hari dengan membaca RAJA segala BUKU, insyaALLAH membaca ape2 buku pon akan dipermudahkan oleh ALLAH.
Cuba amalkan. InsyaALLAH berhasil.
Kena lah rajin berusaha & sentiasa amalkan, barulah kita nampak hasilnya.

Buktinya, ada contoh dari mak saya sendiri, dia bgth yg seorang budak ni berumur 4thn dah start mengaji & skg alhamdulillah umur budak tu sudah mencecah 8thn, dia dah mengaji Al-Quran.
Hasilnya, budak tu dpt score dlm pelajaran dan menjadi pelajar top disekolahnya.
Alhamdulillah.
So, xsalahkan, if budak² yg masih kecil kita dah dedahkan mereka untuk mengenali AL-Quran.
Boleh lah korang amalkan nnti ye kpd anak²/ adik²/ cucu².

Surah Al-IKHLAS :
Ayat 1: Katakanlah (wahai Muhammad): "Tuhanku ialah ALLAH yang Maha Esa"
Ayat 2: ALLAH yang menjadi tumpuan sekalian makhluk untuk memohon sebarang hajat"
Ayat 3: Ia tiada beranak & tiada pula diperanakkan
Ayat 4: Dan tidak ada sesiapapun yang serupa denganNYA

Lot's Of Luv:
Triple D ♥

11 March 2012

Transformers!!!!!! menarikk x??

Assalammualaikum kawan²!!!
Daeng menggodek² FB kawan Daeng, & then Daeng jumpa lah gmbo OLDSCHOOL ni. haha.
Ada bran nak tgk Daeng transform???
Dari size Triple XL to Triple XS!
ahaiiiiiii~

Tgk gmbo bawahh ni :
(bertudung coklat gelap tu laa Daeng) masa umur 18tahun.
& ada mulut² makcik ofis ni kata dh mcm umur 38thn. hampehhh --"
Anak lak dh 5 orang. Double hampehhh --"
Haha...
Tahun 2003/2004

Jgn xhabis-habis gelak lak eh??? Meh tgk gmbo dibawah ni lak.

1. Gmbr ni gmbr Daeng berumur 26 tahun. Mcm 20 thn x? haha
Daeng ms ni bercuti kt KK, Sabah :)
Tahun 2011

2. Gmbr ms Daeng dlm tahun yang sama. Tahun 2011 :)
Berat ms ni agak memberangsangkan la. Sesuailah dgn ketinggian Daeng yg skg. Tp Daeng ngh cuba nk kurangkan berat lg ni. Nnti nk pakai baju kawen xmuat lak.
Teeetttttttttttttttttttttttttttttttt~!
Oklah. amalkan jelah makanan yang sihat, kurangkan makan FASTFOOD (xmkn lgsg xleh plak kang ngidam ke kan), Kurangkan mnum ais. mnum air suam byk2, mlm2 jgn makan sgt pastikan b4 kul8 klu nak makan pon, pengambilan makanan seimbang penting.
Portion Daeng makan, Nasi 15%, Ikan 25% & Sayur 60% (everytime makan)
& mak Daeng sgt paham if masak sayur, kene LEBIH! Ngee :D

Oklah. Transformers nk g sambung wat keje. hikhik

Lot's of Love:
Triple D ♥