◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

31 December 2009

New Year 2010



Happy New Year to me & all of u!!!
I hope this new year bring all new light to brightening ur life.
Whateva u try to do it's try to achieved its 1St.
Don't u eva never GIVE UP!
Because its' will not help u in Future!

I hope my 2010s' dream will come true <3
1) maintaining to be a good daughter
2) improving to be a good staff & collegue
3) muslimah sejati. InsyaAllah.
4) get baby (car) :p
5) get marrying with my 'future hubby'

I think thats enough for me!
Hope i will achieved it!
Pray it for me yup!
Aminn..
May Allah blessed us in whuteva we do!

22 December 2009


Actually guys, i'm busy lately because i'm already being HIRED by sum company (can't be mention the company's name here) heeee :))
So, that's y i am not UPDATING my BLOG! i'm so sorry for you!! But i've tried to grab a minute to write sum of mine (informing to you all = blogger lover <3<3)
No need to be Sad ok!! heee :))
Next, i will spend my time on wkend just to updating my BLOG!! Taraaa~
Luv all <3<3<3

with LOVE,
::ieyma axx ismani::

07 December 2009

Esok memulakan Perjalanan Baru~

Nak tahu x ape dia?? Of course la korg nk th sbb tu korg bc blog aku kan? heeee. Aku esok 1st day kje kat Shipping Company as an Account Assistant. Alhamdulillah lps je aku g interview trus jam tuh gak dia bg jawapan yg aku ni diterima & layak tuk Offer yg mereka tawarkan. Alhamdulillah tuk diri sndiri. Haha. :) Congrats to Me! Starting tomorrow gak aku ade aim tuk menabung untuk dpt kan ape yg aku impikan selame ini. Apekah itu?? Tunggu jela bile aku dh CONFIRM dpt ape kah bende itu. Lalalalalaaa :) Doakan ye kwn2 ape yg aku nk akan Dapat!

Tpkan, hari nie gak aku rs kehilangan. Siape yg Hilang? Or apekah Hilang? Ermm.. NYANYA yg hilang sbnrnya. Nyanya my beloved cat! dia la satu2nya kucing yg lain dr yg lain yg sgt aku sayang! Sbb die pon sygg sgt kat aku. Hope he will back soon. Nyanya! Miss U!

01 December 2009

Watch New Moon!!

I luv Jacob Much~ muahhhh

After Bella recovers from the vampire attack that almost claimed her life, she looks to celebrate her birthday with Edward and his family. However, a minor accident during the festivities results in Bella's blood being shed, a sight that proves too intense for the Cullens, who decide to leave the town of Forks, Washington for Bella and Edward's sake. Initially heartbroken, Bella finds a form of comfort in reckless living, as well as an even-closer friendship with Jacob Black. Danger in different forms awaits.

Bella Swan is still very much in love with vampire, Edward Cullen. The rest of the vampire coven who call themselves the Cullens, especially Alice, decide to throw Bella a private party for her eighteenth birthday. Things go wrong when Bella slices her finger and thirst overcomes the vampires. As a result of the danger Bella was put through, the Cullen family decide to leave Forks, Washington. At first Bella exempts herself from all social activities, until she realizes she can coexist with childhood friend, Jacob Black. As usual for Bella, things aren't what they seem. Something is happening to Jacob that he can't explain to Bella, and their friendship starts to deteriorate. But when someone from Bella's past comes back to haunt her, everything will change again.

Last time we see saw Bella Swan she was narrowly escaping the clutches of the evil vampire James while finding love with ''vegetarian'' vampire Edward Cullen. Bella and Edward's lives have been full of nothing but love and bliss however, it all changes one fateful day. On Bella's birthday, her new found friend and sister of Edward, Alice, decides to throw her lavish party, complete with balloons, ribbons and cake that could feed an army. All is well until Bella accidentally cuts her finger whilst opening a present. The result is that Jasper Hale, the newest addition to the Cullen clan, succumbs to his blood lust and attacks Bella. Edward decides that while he and his family are around, Bella's life will always be at risk. So he decides to leave her for her own good. Bella feels her life is over. Enter Jacob Black, a member of the Quilite tribe who manages to bring some joy and meaning back into Bella's life. However as the two become closer, Bella discovers Jacob has a secret of his own- he's a werewolf. As if that wasn't bad enough Bella can't seem to get the love of her life, Edward out of her mind. With new dangers, new friends and new enemies, Bella finds herself choosing between holding on to the past or accepting a new future. But what and more importantly who will she choose?

When Edward leaves Bella, her hole world is turned upside down. With Bella's heart broken, she turns to Jacob (Jake) her best friend to fill the void that was left by Edward. As Bella spends more time with Jake, she learns that there's more than vampires in the town of Forks.

Want to know more about NEW MOOn??? Please watch at TGV or GSC..ngeeee :))

29 November 2009

Keseronokan diKONGSI bersama :D

View yg sgt INDAH~ Subhanallah

Kami sekeluarga buat benteng..heee

ni sibuk mengangkat bakul tuk pulang~

Ni gmbr time dh nak pulang nie

Sayang sumer family~

papa mama gossip2! hehe

Adik2 yg sgt2 NAKAL~

Kami adik beradik yg sgt suke HANG OUT together~

Pose xhingat pny..hehe

Angah suke halang aku nak pose..haha

Pose kat pintu gerbang bersama UTEH~

Mula2 skali aku nak say THANKS to ALLAH (Alhamdulillah) sbb bg peluang kat aku ngn family aku untuk berkumpul bersama2 bergembira di masa cuti. Kitorg ni dah lame xkua sakan bersama2 mcm nie..heeee (sbbnya KESIBUKKAN adik2 aku yg study lain, yg keje lain.BUSY2)
pada 28hb November 2009 , kami sekeluarga telah bertolak ke daerah Hulu Langat yg ade byk tmpt2 mandi manda. Pastu abah decide tuk g berendam kat Sg. Congkak je sbbnya abah & mak xlarat nak g tmpt yg kne mendaki2 nie. Almaklumla mereka2 kan dah xbp kuat tuk pnjat tinggi2 nie..heee :D . Then kami pon menuju ke Sg. Congkak jam 7 lbih dah bertolak ke sana. Sampai sane dlm kul 9 lbih & xramai pon org kat situ.. Aku ingt kitorg je yg akan ade rupa2nya kitorg smpi sgt laa awl..haha :D

Sampai2 je kat PORT yg agak menarik dimana adenye PONDOK, ANAK TANGGA nk ke sungai, DEKAT NGN TMPT SALIN BAJU, DKT NGN POKOK TUMBANG, trus aku & adik2 len POSE sakan bergmbr dlu. Pastu br la kami2 'BEdebushhhh' dlm air sungai..haha
Hbis lame gak la kami berkubang & berendam & terapung lam air tuh. Trun nek sungai g makan sbb perut sentiase la rs sgt2 lapo bile men air..hehe.. Tp best! Kemeriahan dirasai dr awl pg smpila ke ptg hri. Blik je rumah bru la masing2 mengadu sakit2 badan, luka2 kat kaki laa kay tangan la..mcm2..haha. Sabar jela kan.. Kenangan terindah~ :))

27 November 2009

Sok nak g PICNIC!!!!

Ermm..Sok nak g PICNIC ngn all my family members but aku xth nak ke mn nie..
sm ada nak g Sg. Gabai, Sg. Congkak or Sg. Tekala???
Ermm kalau Sg. Gabai, aku t'pkir lak mcm ne mak or abah nk nek tgga yg sgt byk itu..ciann kat mereka..
so Maybe wat decision tuk g Sg. Tekala kot.Nanti sok2 aku Uploadlaa eh gmbr2 ms kat Sg. tuh nnti..lalalalalalalaa :))

Enjoy urself RAHIMAH & Family~ <3<3

26 November 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

(gmbr ini pinjaman dr blog org len..sumber2 yg diperakui oleh JAKIM..haha)
Sempena menyambut raya haji kali ni, aku telah b'tugas sebagai ANAK SOLEHAH, heeee btul ke solehah??? Hurm, sbnrnya dr pg kul 10 pg aku dah beroperasi di dapur smpila sumer mknn siap dimasakk pd jam 7ptg.

Jadual aku pd ptg hari raya ni adalah seperti berikut:
10 am: tolg2 mak menyiap2kan kupas2 brg2 tuk memasak seperti Bawang Putih, Bawang Merah, Halia, Lengkuas, Serai, daun kunyit etc.

11 am: mengeluarkan kerang dr kulitnya..haha. agak SCARY x bunyik tuh??

12 pm: aku memulakan langkah 1 dengan memasak SAMBAL KERANG dlu..tumis smbal kerang sehingga siap dihidangkan.

12.30 pm: Teruskan memasak KUAH KACANG (miyul's feveret-adikk bongsuku) Siap 1 periuk. tp kira2 balik rupanya xckup tuk bg sedara & atok nenek.

1.30 pm: mak smbg masak RENDANG AYAM..aku just pas2 bahan2 & merase sm ada ckup x rs rendang itu..

2 pm: tggu masakan siap dihidang kan smbil2 tuh duk tgk tv & buat benda2 yg xberfaedah e.g mengacau adik2..haha

3 pm: g solat zohor la babe..br sempat nk solat..

4 pm: g beli brg2 ade yg xckup lak..sbbnya aku nak masak lagi 1 periuk KUAH KACANG (tuk atok & nenek).

5 pm: start masak lg 1 periuk kuah kacang. smbil2 tuh aku membancuhh adunan COOKIES ALOHA (kegemaran mak saya) tuk meraikan RAYA HAJI ini..

6 pm: solat asar lak & disamping itu siap sudah KUAH KACANG nye. tggu COOKIES itu msk lg 3 loyang.

7 pm: Alhamdulillah siap sumer COOKIES yg ade lg 3 loyang & leh dimakan begitu saja! haha
(ni la hasil COOKIES ALOHA yg aku buat)

Aku just nak wish to all my friends "SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA". Semoga raya kali ni mendapat keredhaan dariNYA!!

24 November 2009

I need Tips to attend an Interview!!

Alhamdulillah pg td mase ngah memasak LEMPENG kesukaan adik2 aku,
Tibe2 HP ringing lagu 'FIRE by Babyface'.
Mula2 aku biarkan je tp bile lame lak ringing tuh, so knela aku angkat. Then bila aku say 'Hello' tgk2 org dr B_____ P_____ Sn Bhd
(name company dirahsiakan dlu la sbb nya aku br nak attend interview kan. Lum dpt kje situ lgi.heee)

Pastu, org tuh call aku bgth yg aku leh attend x interview kat company dia kul 11 am, b'tempat di Megan Avenue 2, Kl. So, aku decide la tuk attend jer..Mn th ade rezki aku ker kali ni kan?? hurmm..

So, for my prepareration, Aku memerlukan TIPS tuk Interview! ade x pape Tips before ke tmpt interview & mase dah berada dlm blik tuh bersama panel2 itu nnti! huhu
Takottttttt! (sbb dah lm xattend any interview)

21 November 2009

Today!

Hi guys! Today what i've done ya??
Hurm...
1st: Aku bgn tdo pg2 mcm biasa laa duk mengemas blik aku dlu. Pastu aku trus amik tuala mandiku(kaler pINk) ye..heee :) Trus menuju ke toilet tuk mandi. thena dah siap mndi msti la b'siap2kan pki baju & etc. (xkan tu pon aku nk cite) haha ;P(gmbr rekaan semata2. Blik idaman ku)

2nd: Take a Breakfast. Aku makan Bihum goreng. My faveret makanan. nyum2x. Lepas siap2 mkn lepak dpn tv la bai.. tu jelaa kjenye pg2 yg indah ini. Pastu ingt nak masak tp hr ni ALANG ditugaskan tuk memasak.
(so, Alang la masak for today! yeayyy!)

3rd: Disebabkan aku xmasak, so aku kne teman Uteh g tuisyen kat DELTA Klang. Tmpt tuisyen yg aku pnh g dlu. Skg tmptnya dah makin maju dr aku tuisyen dlu2. Mase zaman aku dulu, tempat mmg sempoi je jnji ade blik & kerusi meja tuk belajar. Tp skg ni, tmptnya dah mcm 1 tmpt INSTITUSI yg sgt menarik & gah di mata bdk2 sekolah & masyarakat. heeee ;)

4th: Aku ttdo babe ptg td. Xsangka lak ptg td t'tdo. huhu ;( kalau bleh aku xnk tdo taw sbb ape eh t'tdo?? Erm, actually ade sakit skit tp xleh la nak mention here k. (it's P&C actually) so shhyyyyyyy jelaa taw! heee ;)(nyenyak aku tdo mcm girl dlm gmbr tuh..heeee)

5th: Pas t'jg tdo bgn jap layan cite Alvin & Chipmunk..best ooo cite tuh. Alvin sgt comey & lg 2 kwnnye. Cite tuh pon sgt menarik. Hilang rs bosan aku tuk ptg td. Malam lak time aku tuk on9! haha. Tu laa duty aku stiap mlm! layan Fb & etc.(gmbr hiasan shj.)

19 November 2009

FlippTee of Both

Antara TShirt yg aku sgt2 suke!!!!
Lets check it out what TShirt yup..This is me with my one of Beloved sister.
Kami memakai Shirt ni time g ENJOY kat FLYFM Anniversary! lalalalalaaa
(disebalik Ke'ENJOYan itu ade Ke'SENGSARAan .. huhu)

17 November 2009

Deeper Conversation

Is your favourite colour blue?
Do you always tell the truth?
Do you believe in outerspace?
And im learning you

Is your skin as tanned as mine?
Does your hair flow sideways?
Did someone took a portion of your heart?
And im learning you

And if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

I let my guard down for you
And in time you will too

if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

4x
Deeper Conversation
let me

Cinta Yang Sempurna - Yuna

Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku darimu
Kau berdiri teguh
Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan

Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
tak mampu tuk memnaggung sebuah cinta sempurna
Darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh

Bukan aku tak pernah
Mengerti dirmu
ku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku
Hilangkan rasa itu
Akhirkankan semua
Dan bila kau sedar
Aku hilang dari kewujudan
Ohhh

Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
Tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhhh

(i love this song much! Hope you all can enjoy it urself!)

16 November 2009

Funny & Scary experience! wuuuu ;)

Hurmm..nak mula mcm ne ni eh?? haha..
14 Nov 2009 : aku & uteh(adikku) telah menggatalkan diri tuk pergi ke 4th Anniversary Flyfm.
And pd ms yg sm juge si uteh tuh nak g dating ngn BF dia..(bdk2 dh ade BF) parah2..
Ok, xkisahlaa.. Kitorg nie kua dr umah dlm kul3 ptg. Pastu, trun naik bus smpailaa ke Asia Jaya LRT tuk menunggu BF uteh & abgnye(yg berjanggut) amik kitorg..haha..Aku mmg pantang tgk mamat janggut..SHHWWEEETTTTTTT!!!!!

Then lepas je mereka2 amik kami2 nie, abgnye trus hantar kami ke OU kat damansara tuh..Macihh bro! (bro ke?? pdhl umo br je 21..aku lak lg tua dr die) haha..
Smpi je kat OU, kami layan Concert FLYfm yg rmi Band indie tuh..haha..mmg layann babe!
E.g: ade Yuna, Bittersweet, One buck short, Hujan, Exstranged, Bunkface and many more~
(one of band yg ada ms Fly Fm anniversary)

Penat melayan band2 ni aku ade gak jln2 cr pasal lam OU ni & then g cr KFC konon nak melantak, pastu orderlaa meal 'Toasted Twister' nyummy!

Mmg Malaysia ni kecik aje! Nak th kenapa?? Aku t'jupe kwn FB aku merangkap kwn2 YM je kat KFC OU tuh..Th x, kitorg mmg xpnh jupe & xdisangka2 jupe die kat situ lak for the 1st time! haha..Tp, masing2 saling b'pandangan each other dgn rasa RAGU2 samada btul ke dia & aku ni tgk org yg sama2 kami knl..hehe..
Adik aku sruh Misscall die tp aku takot la lak..hehe..If btul, ape aku nak buat kan?? Segan pon ade nnti..hehe :)
If korg nk th sape die,
nm dia kat FB ---> Ahmad Faisyal Othman! (pesot nm glamour dia)

Next, time to layann Concert balik b4 aku & uteh berangkat pulang.. Ni yg agak kelakar & seram ni. Korg nk th x?? Ade ke patut aku & uteh t'silap nek bus..Nek bus yg btul taw no dia . Bus rapidkl U88 (Kota Dmansara - Pasar Seni)..Yg silapnya adalah, kitorg g nek bus ke KD..haha..mmg sengal!
Pastu jenuh laa nk kne nek Bus ke KL balik! Dah la memakan ms dlm sejam gakla..Ms tuh kat Hp aku dh menunjukkan kul 10 mlm! mmg padan ngn muka kami!

Pastu, smpi2 je kat Kl Sentral kan, aku & uteh b'gegas laa ke dlm bgnn Kl Sentral tuh nak g kejar Tren KTM lak..
Tnyala kat sorg abg kje KTM tu, Dia ckp Last tren ke Port Klang dh jalan 2 minit yg lalu! Betapa Hancur hatiku.... Pastu, Aku trus amik HP aku & mendail sumer Number2 yg aku rs nak MESSAGE & CALL.. Antara org2 penting yang aku mintak tolg adalah ---->
1. Ummu (call xdpt lak)
2. Syarafina (Dia bls msj tp dia kat Seremban)
3. Fadz (Dia respon tp dia lak kat NIlai)

Aku trus nk putus ase..huhu..PAstu, aku truskan lgi...

4. Dia (tp dia lak lyn bola smpi lmbt respon..hampehh~)
5. Malau (aku msj je bgth aku ni ade mslh tlepas tren..haha..dia kat P.Tioman)

Pale memikir lg nie.... ermmmmm

6. Angah (adikku--->dia ade kat Bangi) alhamdulillah dia tolg!
7. Guntur (aku dh jnji mntak tolg amik aku kt ktm Tluk Pulai tp dh jd mcm ni, terpaksela bgth die CAnCEL..Pastu dia msj aku, bgth nape ko xcall je aku. Aku leh amik ko kat KL tuh) baikknye..anak sape laa ni..heeee ;))

Akhirnya..Aku & Uteh tidaklaa tdo di KL Sentral!
Moral : If korg rs korg nk jln2 kan, MAkE SURE korg dh set kan time btul2 tuk pulang ke rumah & TAHU SELOK BELOK tuk pulang ke umah ya!!!

13 November 2009

Nape perlu mcm tu?? T,T

Assalammualaikum my beloved friends!

Jap2..Actually, hati ngah sayu nie..Nak th x nape??
(angguk2 laa kepale kamu itu) isk2

Dia sedang tgk kat HP nya, tp.... NO message!
Bayangkan hampir 3 4 hari HP dia mcm tuh tuk menunggu MESSAGE dr SOMEONE! But...
1 Message pon tidakk ade! huhu

(aduhh..t'gantung jap ape aku nk cite. Sbb ngh YM ngn Encik Salim, ex-bdk ofis tmpt praktikal aku) heee ;p

OK2..smbung balik ape cite td?? ermmm...
Dia menunggu mesej dr Someone..Actually, someone tuh adelah BF dia!
You just imagine, leh ke bile kita b'COUPLE, tp jarang msj2 & calling2. Adakah itu satu perkara yg patut?? Or x patut??

What will u say?? Saya sgt rs sedih hati taw bila diperlakukan sebegitu! opppssssss! Aku ker 'dia' yg diatas mksudkan?? ermmm.. ;((
Akulaa sebenarnya nie..

Aku syg sgt kat die..Adekah bile dia xmsj or call aku means dia ade SOMEONE ELSE??
Ye kah?? Sbb dia mcm endah xendah je ngn aku.. Aku ke patut yg b'iya2 nak jg hati dia, sedangkan dia jg ke hatiku??

I need to remove ur picture rite now! sorry dear!

So skg i just wait n see what will happen NEXT!! hurmm.. HOpe i & him will HAPpy Ever After! I need You! Hope u need me too!

(crying like a little girl)

09 November 2009

Boring tahap Cipan!

Aku blur sbnrnya nie..
skg ni xth nak watpe sebenarnya..haha
yg aku th lg 17 minit ms tuk mknn2 yg aku msak lam game CAFE WORLD kat FB tuh SIAPPP!!..
so duk menunggu mknn2 nie di'serve kiranya mmg agak m'BOSANkan laa..
org lak xramai yg on9.. ape aku nk wat duk languk lame2 depan PC nie..

pastu td aku nmpklaa SUMONE ni appear kt YM aku..
'bdknakal axx' on9..huhu
aku nak 'buzz ke x??last2 aku decide tuh invisible..haha
aku takot nk tegur..skg ni aku ngh kecik hati ngn dia...so better diam dr memekak! btul x??
pastu aku trus diam & diam & diam & diam smpi laa jam kul 01:00 a.m,
dia pon log out dr Ym..hue :'((
sedeyy kan???

06 November 2009

Nakk Tido!!♥♥♥♥

Aku nak tdo dah laa..
BENCI kat korg..
haha
tp...aku SAYANG♥ kat dia..lalalalaaa ;))
Smug* Blush* Wink*
Bila mahu b'jupa kamu dlm MIMPI lg nie
WINDU sm anda taw x??
hurmm~
i'm waitin a SWEETDREAM
..yeahhh!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


02 November 2009

Simptom yang Biasa..

Sebagai PEREMPUAN..Benda yang mmg akan mereka alami..
BEnda yang membezakan LELAKI & PEREMPUAN adalah HAID!!

Aku ni selalu ada masalah bile dtg BULAN ..
2 benda yang aku sgt2 familiar bile nak dtg haid adalah ----->

1) Pening kepala melampau
gmbr dr sumber yg xdikenali

2) PEMARAH!!!

If 2 benda ni dtg tibe2, dah th dah msti aku nak dtg HAID!!

1) Bile Pening kepale tuh dtg, hampir 24 jam aku pny kepala ni akan b'denyut2 mcm nadi b'denyut..xleh nak kate ape..tahan je sakit kepala nie..1 hari ckuplaa sakit kepala ni datang..die xdtg smpi seminggu pon. 1 hari sudaa ckupp wooo..Tu yg peritnya tuh..smpikan aku mmg xlarat nak jalan tahu nak baring je landing kan kepala aku kat bantal yg empukk! Tu je yg aku larat..Kdg2 tuh rs mcm nk hentak je kepala kat dinding tp...Mampos lak kang b'DARAH kepala aku nie.. haha..CANNott!!

2) Yang simptom aku yg ke2 ni lg parah..Setiap kali nak dtg HAID, WAJIBB 1 hari tuh = 24 jam gak kan, aku akan jd seorg yg PEMARAHHH!! Penah ms bulan pose yang lepas nie, aku berniaga tolg abah aku niaga kat bazaar.. Pastu hri tuh mmg hari PEMARAH aku dtg, xsangka ptg tu ade sorg atok tuh jd mangsa aku tuk melepaskan marah..haha..ciannye kat atok tu..Nak mintak maap kat atok tu! tp xth nak cr katne..Kne wat iklan kat area PORT GARDEN laa mcm tu..hehe ;p
Nak th mcm ne atok tuh kne?? mcm ni....

"Pisang ni masak x??" Atok berkata..
"Masaklaa..kalau xmasak xkan laa jual" Aku jwb..
"ni mcm masak sgt nie"."baik jgn jual"..Atok tu ckp lg..
"kalau nak beli, beli jelaa..jgn laa byk bunyik lak!!" Aku memekak..haha
(x ke korg rs itu sgt KUANG AJO kan ngn atok2 lak tuh??) hue..
Walaupon dlm keadaan kne marah, atok tu tetap membeli pisang td..thanks atok!!!

Rasa sgt kcian kat sape2 yg berkenaan bile korg t'BERTEMBUNG ngn hari2 SIMPTOM aku dtg..hehe..baik korg2 b'jaga2 taw..Aku dh cube tuk kawal tapi serius xdpt diatasi lg nie..RISAU2!! Hope korg(PEREMPUAN2 yang diluar cane) jgnlaa jd mcm aku nie yang dilanda SIMPTOM HAID!!! If bleh, cube elakkan eh?? heeee ;D

isk2!!!!

Semakknye hidup! leh jd gile sbb xkje..haha
Leh ke mcm tuh eh?? aku CONFIUS laa actually.. Sbb xde kje hidup jd gile..haha
(xmo2 nnti Tuhan mrh) ;))

Tapi kan..bile pkir balikk..time2 mcm ni laa ko leh SPEND time ngn mak & family kan kan?? (ayat xleh bla, nk SEJUKKAN hatiku ini)

Hbis beku lak hati aku..dh xdpt hati colour PINK ;p

So, Ms ni juge korg leh gunekan sebaik2 nya tuk mendekati AYAH & IBU kamu..Sbb nnti bile korg dh msuk ke GERBANG Perkahwinan, xdptlaa korg nk btul2 mendekati mereka. Bukan xleh lgsg tp...msing2 msti dh byk sgt KOMITMEN ngn family kome lak kan??
I bet u laa! hehe ;p

Bile masuk lak bab GerBANg KAWEN ni..tibe2 perasaan b'campur gaul (takot, suke, sedey, #%#$^%&^%*&^*^&*%^##%$%*&_(& Blur..haha) Sbb......

Aku ngh pkir lg nie, bila lak aku ni nak KAWEN eh???!! hehe..tggu PAPA ni lame nye nak MEMINANG MAMA (opssss, tersasul kt public lak)..heeeeee ;p


Bile aku dpt mendengar " Will u marry me??? " dr mulut PAPA eh??
tggu2x..sabar separuh dr IMAN..heee

Nnti bile dh d'PROPOSE oleh sumeone, aku akan INFORM kwn2 aku especially mereka2 yg SETIA b'kwn ngnku (t'masuk kamu2..ya KAMU!!!)
lalalalalalalalalalalaa ;D

31 October 2009

E S O K !!!!!!!!!

ESOK!!!! Xla penting sgt pon buat aku..bukan ade tarikh keramat ape2 pon..haha..cume......

Aku xsabar nk g majlis perkahwinan sumone sbb aku nk CUCI MATA tgk pemandangan yg indah2..haha..nway, indahnye ponn sbb nak tgk ade adik badik tuh kan, HENSEM2 blako..yg bestnye mereka adik badik sumernye STOK yg MACHO2 & Tough2 taw x..gagah perkasa lg..heee..tp....malangnye,

Mereka2 sumer nye dh berkawen..haha..i meant mereka2 ni dh berbini laa..hehe..so leh cuci mate tgk mereka2 sesaje laa kan..lalalalalaa ;p
xsabau ni nk tgk..kne pki cntik2 mcm princess..eceehhh MELAMPAU lak! haha..

kite tggggguuuuuu......

30 October 2009

Layann budak2!!

Hari ini bgun pg2 je tgk2 mak abah dah TIADA!! Rupanya mak abah aku busy menguruskan MAJLIS PERKAHWINAN anak jiran aku yg berade di hujung BLOK umah kami..heee ;p


Next action, aku pon pergi laa mandi manda dlm blik air umh aku dlu kan..pg2 kne mandi, lau x mandi hbis laa bau bdn yg BUSUK tuh xhilang2..hehe. Pg2 knela 'take a Breakfast' kan?? TP, aku xth nak mkn ape?? tgk2 kat dlm peti sejuk, ada 2 bungkus kuey tiow. So, aku decide tuk wat kuey tiow goreng!! nyum nyum!


Ni laa kuey teow goreng nye!!


Dah settle mkn.. Budak2 ramai2 dtg kat umah aku..budak2 ni sumer GENG AMIRRUL, adik aku yg BONGSU! Si Najmi suruh masakkan MEGGI lak kan??sabau jela!! Aku pon panaskan air n proceedkan memasak MAGGIE KARI itu..lalalalalaaa ;p

MAGGI xelok untuk KESIHATAN!! haha

Sambil2 mkn maggi tuh mereka2 duk melayan tv kat umah aku! Duk melepak beramai2 kat depan tv umh aku!


Melalak2 macam tgk hantu! padahal mmg ngh tgk cite hantu..hahahahaha..cite ape eh???? -------------> l o a d i n g . . . . . . . . . . . . . .

PEEK-A-BOOOOOOOOO


mereka2 melayan cite POCONG 2..Hahahahahaha ;D


Pastu ape eh?? Ntahlaa..aku xtgk cite pocong tuh smpi hbis..th2 je t'jg tgk2 bdk2 sumer dh kuar gi mkn kt umah PENGANTIN!! lalalalaa ~

29 October 2009

KePULANGan yg kami NANTI!!!

Alhamdulillah.. pg td kul 06:30 a.m mcm tu, uteh adikku yg ke 5 mahu bukak sliding umah tuk ke sekolah..tibe2 ade SUMTHING melulu masukk ke dlm umah..uteh terpinga2 pastu trus kejar bende tuh..tgk2 rupenya tuh adelah JUN!!!!! kucing aku yg aku cite LOST mase time raya hri tuh..



Ni laa JUN yg aku mksdkan


So, u'all just imagine yg JUN selama 1bln lebih ni duk mane la kan??? ciann kat JUN..tp..sedeynye, ANAK2 JUN yg lg 3 ekor tuh xda bersame die..

Apela nasib kucing2 aku tu..ni msti kes ade org yg DENGKI ngn kuarga aku smpi melepaskan KEDENGKIAN mereka kat KUCING2 aku!! mcm S**L dorg yg ANIAYA kucing2 ini!!
AKu doakan KUCING2 aku yg lain dpt pulang ke rumah mcm ne yg JUN buat..InsyaALLAH..doa sj pdNYA! AMINN~

28 October 2009

♥ My Convocations' Memory ♥

Me in kebaya!!!


Ni hadiah dr mereka2 sumer


Ni lak dr mak usu gue


With my all siblings!!! Luv them Muchh!!

Nenda Tercayangg!!


My Beloved PArent!!


Ngan Ummu my Bff


Alhamdulillah...18 Oct 2009 bersamaan dgn hri Ahad ye kwn2..aku dah bersiap sedia tuk pergi ke hr KONVO aku.. Korang just imagine..(imagine k), aku berasa sgt2 berbangga ms hri tu sbb dpt pakai BAJU BARU, BF dtg tgk KONVO aku, NENEK kesayangan aku pon ade, dpt HADIAH byk2.. And yg paling ku suke sumer FAMILY MEMBERS aku ade dtg CELEBRATE skali KEJAYAAN yg aku kecapi selame ini..

I'm the BACHELOR OF ACCOUNTING holder rite now OFFICIALLY!
I'm the ALUMNIs' MEMBERS of UITM MALAYSIA!
I'm Proud to be ME!

Nextttttt!!!!
Nak smbg ape lak eh??
PROFFESIONAL @ MASTER??
Duk terpkir2 laa smpi laa ni.. But....
mcm ne lak ngn TUNANG & KAWEN eh??
PONING2..hehe ;p

btw, gembira yg aku rs time konvo sgt lain..ni blum lg rs nak kawen lak kan?? haha
msti lg seronokkk!!!!

11 October 2009

Beauty of Spanish Girl




Hey Hey u,
Look at her,
With BEAUTY Eyes,
With BLONDE Hair,
With CHUBBY Chicks,
With GLOSSY Lips,
With VERY NICE body.

Model: Penelope Cruz

10 October 2009

My Little Kittens & their Mom were missing!


Dua ekor kitten ni laa yg dh hilang ms time kami pulang ke kg halaman kt Melaka. Aku dah pesan kt mak suruh kurung mereka2 ni. Tp, mak kate nnti kcian lak mereka kelaparan. Last2, blik je ke Klang tgk2 mereka2 dah xde.

Dua2 ekor yg hitam tuh dh hilang gak b'same2 ngn chichi & junior. Yang tggl hanya NYANYA sorg je..Dia jelaa yg rapat ngn aku! sedeyynye~

Hope sgt kucing2 ni Hilang & dpt tmpt b'teduhh~ Aku xnk mereka2 ni dikerjakan oleh org2 yg xsepatutnye!

Esok g sorg2 ke??

Alaaaaa, mls gile nk g Uitm sok. If xg sok, mapoh aku xdpt nk konvo lak sbb sok kne g amik jubah~ huhu. Tp, aku g sorg2 ke? ade org tuh nak ikot tp xleh la pg2 sbb mlm ni die kje n pulang sok pg lak. Of course la MAMAT itu pnt ngn kijo dio. Hbis tuh aku g sorg2 jela mcm ni. Tp, ptg sok nak gak ulang lg skali NAKK GAKK die dtg shah alam jmput aku dr UITM. haha. Keji x aku??

Haha, Muke xleh bla mcm budak nerd ats tuh. Mcm tula aku bile org suruhh g sorg2. Malu u!! haha.

Esok knela msj dio supaya dio dpt mari ke shah alm amik aku eh. aku xnk blik nek bus. Malas je kaki ni nak gerak sok pg! tolongggggg!