◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

31 October 2009

E S O K !!!!!!!!!

ESOK!!!! Xla penting sgt pon buat aku..bukan ade tarikh keramat ape2 pon..haha..cume......

Aku xsabar nk g majlis perkahwinan sumone sbb aku nk CUCI MATA tgk pemandangan yg indah2..haha..nway, indahnye ponn sbb nak tgk ade adik badik tuh kan, HENSEM2 blako..yg bestnye mereka adik badik sumernye STOK yg MACHO2 & Tough2 taw x..gagah perkasa lg..heee..tp....malangnye,

Mereka2 sumer nye dh berkawen..haha..i meant mereka2 ni dh berbini laa..hehe..so leh cuci mate tgk mereka2 sesaje laa kan..lalalalalaa ;p
xsabau ni nk tgk..kne pki cntik2 mcm princess..eceehhh MELAMPAU lak! haha..

kite tggggguuuuuu......

30 October 2009

Layann budak2!!

Hari ini bgun pg2 je tgk2 mak abah dah TIADA!! Rupanya mak abah aku busy menguruskan MAJLIS PERKAHWINAN anak jiran aku yg berade di hujung BLOK umah kami..heee ;p


Next action, aku pon pergi laa mandi manda dlm blik air umh aku dlu kan..pg2 kne mandi, lau x mandi hbis laa bau bdn yg BUSUK tuh xhilang2..hehe. Pg2 knela 'take a Breakfast' kan?? TP, aku xth nak mkn ape?? tgk2 kat dlm peti sejuk, ada 2 bungkus kuey tiow. So, aku decide tuk wat kuey tiow goreng!! nyum nyum!


Ni laa kuey teow goreng nye!!


Dah settle mkn.. Budak2 ramai2 dtg kat umah aku..budak2 ni sumer GENG AMIRRUL, adik aku yg BONGSU! Si Najmi suruh masakkan MEGGI lak kan??sabau jela!! Aku pon panaskan air n proceedkan memasak MAGGIE KARI itu..lalalalalaaa ;p

MAGGI xelok untuk KESIHATAN!! haha

Sambil2 mkn maggi tuh mereka2 duk melayan tv kat umah aku! Duk melepak beramai2 kat depan tv umh aku!


Melalak2 macam tgk hantu! padahal mmg ngh tgk cite hantu..hahahahaha..cite ape eh???? -------------> l o a d i n g . . . . . . . . . . . . . .

PEEK-A-BOOOOOOOOO


mereka2 melayan cite POCONG 2..Hahahahahaha ;D


Pastu ape eh?? Ntahlaa..aku xtgk cite pocong tuh smpi hbis..th2 je t'jg tgk2 bdk2 sumer dh kuar gi mkn kt umah PENGANTIN!! lalalalaa ~

29 October 2009

KePULANGan yg kami NANTI!!!

Alhamdulillah.. pg td kul 06:30 a.m mcm tu, uteh adikku yg ke 5 mahu bukak sliding umah tuk ke sekolah..tibe2 ade SUMTHING melulu masukk ke dlm umah..uteh terpinga2 pastu trus kejar bende tuh..tgk2 rupenya tuh adelah JUN!!!!! kucing aku yg aku cite LOST mase time raya hri tuh..



Ni laa JUN yg aku mksdkan


So, u'all just imagine yg JUN selama 1bln lebih ni duk mane la kan??? ciann kat JUN..tp..sedeynye, ANAK2 JUN yg lg 3 ekor tuh xda bersame die..

Apela nasib kucing2 aku tu..ni msti kes ade org yg DENGKI ngn kuarga aku smpi melepaskan KEDENGKIAN mereka kat KUCING2 aku!! mcm S**L dorg yg ANIAYA kucing2 ini!!
AKu doakan KUCING2 aku yg lain dpt pulang ke rumah mcm ne yg JUN buat..InsyaALLAH..doa sj pdNYA! AMINN~

28 October 2009

♥ My Convocations' Memory ♥

Me in kebaya!!!


Ni hadiah dr mereka2 sumer


Ni lak dr mak usu gue


With my all siblings!!! Luv them Muchh!!

Nenda Tercayangg!!


My Beloved PArent!!


Ngan Ummu my Bff


Alhamdulillah...18 Oct 2009 bersamaan dgn hri Ahad ye kwn2..aku dah bersiap sedia tuk pergi ke hr KONVO aku.. Korang just imagine..(imagine k), aku berasa sgt2 berbangga ms hri tu sbb dpt pakai BAJU BARU, BF dtg tgk KONVO aku, NENEK kesayangan aku pon ade, dpt HADIAH byk2.. And yg paling ku suke sumer FAMILY MEMBERS aku ade dtg CELEBRATE skali KEJAYAAN yg aku kecapi selame ini..

I'm the BACHELOR OF ACCOUNTING holder rite now OFFICIALLY!
I'm the ALUMNIs' MEMBERS of UITM MALAYSIA!
I'm Proud to be ME!

Nextttttt!!!!
Nak smbg ape lak eh??
PROFFESIONAL @ MASTER??
Duk terpkir2 laa smpi laa ni.. But....
mcm ne lak ngn TUNANG & KAWEN eh??
PONING2..hehe ;p

btw, gembira yg aku rs time konvo sgt lain..ni blum lg rs nak kawen lak kan?? haha
msti lg seronokkk!!!!

11 October 2009

Beauty of Spanish Girl




Hey Hey u,
Look at her,
With BEAUTY Eyes,
With BLONDE Hair,
With CHUBBY Chicks,
With GLOSSY Lips,
With VERY NICE body.

Model: Penelope Cruz

10 October 2009

My Little Kittens & their Mom were missing!


Dua ekor kitten ni laa yg dh hilang ms time kami pulang ke kg halaman kt Melaka. Aku dah pesan kt mak suruh kurung mereka2 ni. Tp, mak kate nnti kcian lak mereka kelaparan. Last2, blik je ke Klang tgk2 mereka2 dah xde.

Dua2 ekor yg hitam tuh dh hilang gak b'same2 ngn chichi & junior. Yang tggl hanya NYANYA sorg je..Dia jelaa yg rapat ngn aku! sedeyynye~

Hope sgt kucing2 ni Hilang & dpt tmpt b'teduhh~ Aku xnk mereka2 ni dikerjakan oleh org2 yg xsepatutnye!

Esok g sorg2 ke??

Alaaaaa, mls gile nk g Uitm sok. If xg sok, mapoh aku xdpt nk konvo lak sbb sok kne g amik jubah~ huhu. Tp, aku g sorg2 ke? ade org tuh nak ikot tp xleh la pg2 sbb mlm ni die kje n pulang sok pg lak. Of course la MAMAT itu pnt ngn kijo dio. Hbis tuh aku g sorg2 jela mcm ni. Tp, ptg sok nak gak ulang lg skali NAKK GAKK die dtg shah alam jmput aku dr UITM. haha. Keji x aku??

Haha, Muke xleh bla mcm budak nerd ats tuh. Mcm tula aku bile org suruhh g sorg2. Malu u!! haha.

Esok knela msj dio supaya dio dpt mari ke shah alm amik aku eh. aku xnk blik nek bus. Malas je kaki ni nak gerak sok pg! tolongggggg!

09 October 2009

[Convocation Day]


I was waitin for the 71st convocation ceremony! It being held on 18th October 2009. At 12:00 p.m onwards. I can't waiting for that DATE. I never ever had convocation before & hope this ceremony will give me a memorable & precious moment! At last, i've got my DEGREE for a few years i was spent time studying at UITM Shah ALam. Alhamdulillah!

Just Wait & See later, I will upload new piccas at the convocation ceremony! lalalalalalaa Happy! Wait ya!

.:: Celebrated Apek's Birthday (06.10.2009) ::.


HAPPY BDAY TO U. HAPPY BDAY TO U. HAPPY BDAY TO U, APEKkkkk. HAPPY BDAY TO U. ALhamdulillah kpdNYA sbb at last benda yg kami rancg ni akhirnya t'JADI juge. if ikutkan ape yg t'jd kat kwn aku si HAWA ni, mmg rs mcm xjd je plan kami tuk CELEB BDAY apek taw!

Tapi, tepat jam 2 ptg kot, ER bgth aku yg plan ni jd & nnti that girl (ER) akn jemput aku kt umh aku.

So, ptg2 kul 6 lebih aku dh MANDI taw. xsabar nk meraikan bday APEK ini. Aku memilih bju kaler grey + inner & jeans kaler black la! mmg sesuai la kot tuk main lari2 nnti..ahakssss ((;


Ni la baju nye~ lalalalaa. tgn pnuh ngn TEPUNG!

OK, jam 08:00 p.m, ER pun HONK dpn umh aku. So, cepat2 la aku b'gegas g ke MOBIL die itu smbil menjerit kat mak ---> MAKKKKK, along g dlu eh!(mak busy ajar bdk ngaji quran)..heeee ('',)

then, dlm kete ER, kami duk PKIR.......

jadi x nnti nak CELEB apek ni. takot je xjd taw.

Perjalanan kami diteruskan smpi ke Shah Alam. But, time kat tol lg dh t'serempak ngn Kete PITO. haha..JODOHH nmnye~ Pastu, sumer b'kumpul kat DATARAN sek11 Shah Alam. Msing2 duk usha PORT yg sesuai tuk SETUP mknn n tmpt. Akhirnya, kami jupe PORT yg dekat ngn DATARAN shah alam. berdekatan ngn MUZIUM Shah Alam.

Ni gmbr versi siang! Kami CELEB pd waktu mlm..heee ((; Kitorg duk lepak kat sudut tuh tuh. nmpk x?? Dekat ngn SPORTLIGHT tu..heee ((;

Dah dpt Port nk melepak, msing2 berkumpul tuk merancang STRATEGi tp.... STRATEGI tidak b'jy! aku yg FAIL kan..haha. Sorry kwn2! xsengaja. Seperti rncngan, nnti hawa yg akn intro APEK & Friend tp, lain jd nye sbb apek n kwn die g PARK KETE SAGA MERAH kpunyaan kwnnye itu btul2 dekat BUSTOP tmpt aku n ER lepak tuk ATTACT apek! haha.

Ape lagi, aku t'pakse la say 'Hi, Apek!!' heee.. cover cun la konon! skali Er baling daa tepung nye. pastu ade ke kne aku skali! hampehh~

Perang bermule!!!!!! lalalalalalalalaa~








Dah penat ATTACt si APEK, kami pon menjamu selera ngn SATAY & KEK + AIR COKE! ALhamdulillah knyg perut SUKE hati! heee ;P

Spnjg duk MELANTAK tuh, mcm biase la duk GOSSIP2, BORAK2, KUTUK2, SNAP2 gmbr & lain2.Tu jela kje kami nie haa~

Before nk blik smpt lgi merakam kan gmbr2 KENANGAN yg xleh BLA POSE nye! haha. But, all the PICs were very NICE! Jom tgk & layan gmbr2 yg dah di tgkp oleh PHOTOGRAPER jmputan kami iaitu EDY-->kwn APEK. (jap, gmbr edy ade kat bwh ni)
Edy yg gmbr kecikk tuh..

Ni antara PICs yg HOts & BEst SHOOts laa dr Edy! ecehh~
[Take 1]

[Take 2]

[Take 3]

[Take 4]

[Take 5]



SUdahh pnt b'gmbr, Kami pulang ke pangkuan Ayahanda & ibunda kami! haha
Bak kate CIkgu suraya, xelok anak2 muda balik lewat mlm. Pdhl mlm itu kami sumer pulang ke rumah dlm kul 12:00 a.m. Nsib baik xde pape yg t'jd. Sumer dpt pulang ke rumah dgn selamatnya! Aminn.


MISS U ALL & ALL THE HAPPINESS WE'VE SHARED TOGETHER!

06 October 2009

Raya Lagi!

Alhamdulillah.. Dah name pon raya sebulan kan?? So aku masih b'perluang tuk beraya sakan lg. Walhal aku MALAS dah nk g beraya. Haha. T ape yg buat kan aku rajin nak beraya kali ni sebab aku gi beraya ngn MEREKA (kawan2 ex-SKKRU). Tu yg semangat n seronok giler nk beraya bersame2 mereka.

Pada 27 Sept 2009 (bersamaan ngn 8 syawal aku rs), MEREKA (Erfiza, Hawa, Farah, Diana + anak buah die, Eza, Zaharah, Zalila, Suhaila, Zulkhairi, Guntur, Fitry, Hishamuddin + awekk die) dtg b'kumpul umah aku dulu. Menu aku hri tuh MEE KARI yup kawan2. So, smpi je MEREKA ni, bukan tau nk mkn dulu pon. Benda pertama yg MEREKA duk buat bg kaum pmpn, ape lagi duk pnjm cermin aku membetulkan SELENDANg & Tudung masing2 (tuk kelihatan lebih ayu & anggun). hehe. Yg jejake2 tampan ni lak duk GOSIP2 laa ape lagi. haha (plus isap ROKOK bg mereka yg merokok) . Tu pun aku rs sorg je kot yg merokok.heeee ;P







Bergambar kenangan kat TERATAK USANGku~

Then, hbis je MEREKA mkn MEE KARI di rumah aku, kami teruskan perjalanan kami ke rumah AZLIA pula. Blok same ngn umah aku tp umah AZLIA ade kat ujung blok aku tuh. heeee ;p
So, kami berjalan beramai2 dr menaiki 'KERETA HONDA M'SIA' masing2. Buang mase, duit minyak je. haha







Bergambar di JALANAn KIAI KHUSAIRY menuju ke destinasi RUMAH AZLIA.

Next, smpi sudahh rumah AZLIA. mcm biase la, makan2, gosip2, bergambar2, dan yg last skali kita BerMAAF2an ya KAwan2! heeee.
POsing Posing dan POsing~ heeeee





Ohh tiDAK2! Ni gmbr semata dimana MAMAT sebelah tuh mmg suke nyakat org je kjenye. YG the PHOTOGRAPER gmbr ini pon 1. Gi amik gmbr aku ngn si al-GUn ni wat pe? But, it's ok. Kenangan bersama kwn2! yeayy!

Aduhh..perjalanan masih diteruskan ke rumah CIKGU SURAYA (CIkgu kami time PRImary school).
Xsangka yg cikgu still ingt kat KAMi n still remember our NAME! SUngguh terharu taw! Cikgu xbyk berubah. MAintain mcm dulu yg suke berleter & bercakap. heee. Ingat lg time kne marah sbb masing2 duk berbual dibelakang sedangkan cikgu mengajar kat depan. Ayat yg cikgu gunakan "Korang kat belakang tuh BEROMEN je" haha..BEROMEN = BERBUAL ye kwn2! ahakss. Yang bestnye, kami dpt RM1 dr CIKGU! MACIHH CIKGU! lalalalalalaa~






Gambar2 kenangan di rumah CIKGU. DEkat Port GArden, Port Klang~

Next trip to Umah APEK (Hishamuddin). Bergerak ke Tanjung KArang! fuisshoohh~ jauh gak perjalan tuh. Tapi aku sebagai penumpang kereta org. Yang drive nye si ERFIZA. ade 3 kereta yg berkonvoi time tu! Sepanjang perjalanan tuh duk bergelak sakan giler! tuk Geng2 SAGA jelaa. Haha. Byk giler Story Mory yg MEREKA duk kongsi bersama! Tp, i can't tell here. Byk yg kne cite dlm kete SAGA je nnti.haha. Sape nk th cite kne masuk kat dlm kete SAGA itu eh.


Ini la GENg SAGA! haha. Otw nak ke umah apek ni, masing2 duk tahan je Buang Air sbb xde R & R. Aku menunggu je Perjanjian Al-Gun & Hawa tuk siapkan R & J! haha. Memudahkan anda sumer ke Tangjung Karang taw! lalalallla

Sampai Umah Apek dlm kul 3 lebih rsnye, pastu mkn2 n lepak2, kami terus berangkat ke rumah Erfiza lak. dekat Bukit tinggi sane! 2 kete trus ke rumah dia n kete si Apek g shah alam. Sbbnye nak antar awek apek ke terminal bus! lalalalalala~ Die nak pulang ke kedah!

Rumah terakhir yg kami pergi adalah rumah DIANa kat Sg. Sireh! Bile masuk rumah2 terakhir ni terus xde b'gmbr2 kenangan sebab masing2 dah buruk n muke penat! haha. yeke?? aku agak jela. Tp if ade yg on kamera of course rmi gile muke2 yg akan POSE! haha. Perjalanan kiorg berakhir kat Sg. Sireh jela k! Masing2 dah penat n perlu pulang ke rumah tuk take a rest!

Jumpa korg sumer time next meeting! Tggu aku upload cite n gmbr2 mase CELEBrate Bday APek! SElamat Hari Raya to all! *,* Wink Wink!