◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

02 November 2009

Simptom yang Biasa..

Sebagai PEREMPUAN..Benda yang mmg akan mereka alami..
BEnda yang membezakan LELAKI & PEREMPUAN adalah HAID!!

Aku ni selalu ada masalah bile dtg BULAN ..
2 benda yang aku sgt2 familiar bile nak dtg haid adalah ----->

1) Pening kepala melampau
gmbr dr sumber yg xdikenali

2) PEMARAH!!!

If 2 benda ni dtg tibe2, dah th dah msti aku nak dtg HAID!!

1) Bile Pening kepale tuh dtg, hampir 24 jam aku pny kepala ni akan b'denyut2 mcm nadi b'denyut..xleh nak kate ape..tahan je sakit kepala nie..1 hari ckuplaa sakit kepala ni datang..die xdtg smpi seminggu pon. 1 hari sudaa ckupp wooo..Tu yg peritnya tuh..smpikan aku mmg xlarat nak jalan tahu nak baring je landing kan kepala aku kat bantal yg empukk! Tu je yg aku larat..Kdg2 tuh rs mcm nk hentak je kepala kat dinding tp...Mampos lak kang b'DARAH kepala aku nie.. haha..CANNott!!

2) Yang simptom aku yg ke2 ni lg parah..Setiap kali nak dtg HAID, WAJIBB 1 hari tuh = 24 jam gak kan, aku akan jd seorg yg PEMARAHHH!! Penah ms bulan pose yang lepas nie, aku berniaga tolg abah aku niaga kat bazaar.. Pastu hri tuh mmg hari PEMARAH aku dtg, xsangka ptg tu ade sorg atok tuh jd mangsa aku tuk melepaskan marah..haha..ciannye kat atok tu..Nak mintak maap kat atok tu! tp xth nak cr katne..Kne wat iklan kat area PORT GARDEN laa mcm tu..hehe ;p
Nak th mcm ne atok tuh kne?? mcm ni....

"Pisang ni masak x??" Atok berkata..
"Masaklaa..kalau xmasak xkan laa jual" Aku jwb..
"ni mcm masak sgt nie"."baik jgn jual"..Atok tu ckp lg..
"kalau nak beli, beli jelaa..jgn laa byk bunyik lak!!" Aku memekak..haha
(x ke korg rs itu sgt KUANG AJO kan ngn atok2 lak tuh??) hue..
Walaupon dlm keadaan kne marah, atok tu tetap membeli pisang td..thanks atok!!!

Rasa sgt kcian kat sape2 yg berkenaan bile korg t'BERTEMBUNG ngn hari2 SIMPTOM aku dtg..hehe..baik korg2 b'jaga2 taw..Aku dh cube tuk kawal tapi serius xdpt diatasi lg nie..RISAU2!! Hope korg(PEREMPUAN2 yang diluar cane) jgnlaa jd mcm aku nie yang dilanda SIMPTOM HAID!!! If bleh, cube elakkan eh?? heeee ;D

isk2!!!!

Semakknye hidup! leh jd gile sbb xkje..haha
Leh ke mcm tuh eh?? aku CONFIUS laa actually.. Sbb xde kje hidup jd gile..haha
(xmo2 nnti Tuhan mrh) ;))

Tapi kan..bile pkir balikk..time2 mcm ni laa ko leh SPEND time ngn mak & family kan kan?? (ayat xleh bla, nk SEJUKKAN hatiku ini)

Hbis beku lak hati aku..dh xdpt hati colour PINK ;p

So, Ms ni juge korg leh gunekan sebaik2 nya tuk mendekati AYAH & IBU kamu..Sbb nnti bile korg dh msuk ke GERBANG Perkahwinan, xdptlaa korg nk btul2 mendekati mereka. Bukan xleh lgsg tp...msing2 msti dh byk sgt KOMITMEN ngn family kome lak kan??
I bet u laa! hehe ;p

Bile masuk lak bab GerBANg KAWEN ni..tibe2 perasaan b'campur gaul (takot, suke, sedey, #%#$^%&^%*&^*^&*%^##%$%*&_(& Blur..haha) Sbb......

Aku ngh pkir lg nie, bila lak aku ni nak KAWEN eh???!! hehe..tggu PAPA ni lame nye nak MEMINANG MAMA (opssss, tersasul kt public lak)..heeeeee ;p


Bile aku dpt mendengar " Will u marry me??? " dr mulut PAPA eh??
tggu2x..sabar separuh dr IMAN..heee

Nnti bile dh d'PROPOSE oleh sumeone, aku akan INFORM kwn2 aku especially mereka2 yg SETIA b'kwn ngnku (t'masuk kamu2..ya KAMU!!!)
lalalalalalalalalalalaa ;D