◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

20 December 2010

Unbelievable


Assalammualaikum w.b.t

Me feels SHOCKED!

why? why? why?

Actually is it quite important for me to feels it.

But, Maybe 'ade hikmah setiap yg berlaku'

By ending of this year, I hope 'sumthing' will be by my side.

I am keeps waiting until now.

Now!!! Then I got the answer for it.

Alhamdulillah ALLAH give me some good news.

So I just go with the flow.

InsyaAllah, I will gets what I want!

Hope the GOOD news will come to my life later.

Ameen ;)

10 December 2010

: Adakah Cinta Memerlukan Sebab?? ::


Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan
di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah
bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si
suami.

Ini dialog mereka:

Isteri: Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami: Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri: Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami: Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!

Isteri: Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata "Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu.
Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi.
Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.
Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang
disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.

Surat tersebut berbunyi begini :

Sayang!Jika disebabkan suara aku mencintai mu...sekarang bolehkah
engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau
menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau
tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau melangkah?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.

Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini,
selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab.

Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu... ia
boleh dirasai dalam hati.

Oleh itu, CINTA xmemerlukan SEBAB!
Tp penting untuk kita tahu SIAPA sebenarnya yang patut kita CINTAI
Tanamkan rs CINTA pada ALLAH & RASUL bru la CINTA pd HAMBANYA.
InsyaALLAH ;)





01 December 2010

STALKER!!!!


Assalammualaikum w.b.t
Hai Daeng's friends ;)
Lama gak kan Daeng xber'madah'?
Haha. Bukan xnak ber'madah BUT!!! No idea & no Good MOOD :D
But, today Daeng rs mahu share sesaje ape itu STALKER.
Dlm bahasa JAWA:
What the meaning of STALKER?

1: A stalker is anyone boy or girl (usually a late teen or adult) who follows you everywhere you go and knows everything about you. Be careful if you think someone is stalking you tell your parents teacher or friends.
(bila ade org yg mcm ni, kne jaga2 eh kwn2. ne th org tu ade BAD things to do around U)

2: A stalker is a person that secretly WATCHES and FOLLOWS you around and takes pictures of you and other things.
(haaa, yg ni menarik skitlaa. sbb stalker ni slalu tgk/perhatikan ko tp dlm ms yg sm suke tgkp gambar ko. If dia tgkp gmbr then masuk ke mn2 album or publish kt mn2, tak ke susah korg nnti?? pkir2kanlaa eh?)

3: A stalker always looks around u. It is usually someone who is obsessed with you and wants to be with you but can't.
(Ohhhh, yang ni menyeramkan gak. Dia mcm ade hati ngn kita tp at the same time dia mcm xmampu nak miliki kita. so??) hurmmm.

4: A stalker is a person that follow's you ADMIRES you and watches you from afar but you may not know they are doing this or you may not even know who they are.
(ntah ape laa yg org2 mcm ni nak wat sbnrnye kan?? Cuba korg pkir laaa ape dorg cube nakk sbnrnya ngn korg ni?)


Rasa2nya meaning STALKER yg aku bg kat ats tuh sumenya dah lebih kurang maksudnye kan. So, ckuplaa kot 4 difference meaning. (xde laa difference mane pon) Sm dgn je. Ngeee :D

So, kalau korg rs nak jd STALKER xslh tp berpada2 jgn smpi menganiaya org2 yang menjadi mangsa STALKER anda yerp!!

Dan pd sape2 yang nak ada STALKER, cuba laa bua benda yang leh menarik PERHATIAN org lain. Jgn smpi org lain BOSAN dgn korg sudahh! HAHA.

Daaaaaaa~
See Daeng next time laa lak.
Masa tuk FOKUS buat kerja!! ;)
Selamat Bekerja My Dear FRIENDs!! XOXO

28 November 2010

No Thanks :D

I'm so LAZY to updated my BLOG rite now!
Wait until I feel so freely to update OK!
Keep touching me babe! lalalallalaaaa ;)

26 November 2010

Rindu barangkali!!!


Perghhhhhhhhhh!!!

"Berkurun lama ku rahsiakan...lalalalallalalaa"
(lame btul aku dh x tulis blog)
Hairan la ngn diri sendiri.
Ada kah sbb xde CERITA yg nak diBICARA kan or mmg MALAS nak menulis blog untuk kali ni?

*keep on wondering babe*
Actually, mmg ada TAHAP KEMALASAN tu tp maklum la masa xde byk sbb duk bz kan? Ngn keje2 seharian mcm:

1. Bgn2 pg hr2 g keje *8hours or lbih sbb OT*
2. Men FB *xth la bp jam lak kan*
3. Tido je *dh amikk bp jam ntah*

So? tggl beberapa jam je slps dh tolak tambah dr 24 jam ni?
Confirm dh lebih dr 24 hours kot.
Pendek kata, I have no time to write the blog.
Keje pon makin berlambak2!! Maklum laa nk year end ni kan.

Bos!!!! tolg laa pahami hati pekerja2 anda!! XOXO

Eh, Daeng dh xde cerita kot nk share. Nnti ade cerita HOT je akan ku updated lg yup?
Jnji korg jd pendengar/pembaca SETIA I pon jd laa. hihi

Luv all XOXO!!! muaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh~

16 November 2010

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA


Assalammualaikum w.b.t kwn2!!!
Di kesempatan ini,
Daeng ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
kpd kaum MUSLIMIN & MUSLIMAT di muka bumi ini.
Semoga ibadah yang kita jalani hari2 di berkatiNYA.
InsyaALLAH. Aminn ;)

10 November 2010

CONGRATULATION to UPSR's VICTIM 2010!!!


Assalammualaikum.
Just want to share with all of u.
Today result UPSR pon kuar.
So, I nak say CONGRATULATION to my adik bongsu sbb dpt 3A2B!!!
Ape pon u were doing a good job my dear.
So pasni kne melangkah masuk ke alam Secondary School lak syg.
Xmo main2 dah. Kne rajin2 blaja taw.
Klu x, mcm ne nak jd mcm akak2 & abg kamu masuk UNIVERSITI ;)

We all support U from Bottom to Top!!!
XOXO

P/s: TAHNIAH to MEREKA2/ADIK2/Adik TEDDY yg dpt keputusan yg memberangsangkan/membanggakan ibubapa kita!! Xpe ni bru 1st level eh adik2. Ada byk masa lagi tuk melangkah ke HADAPAN!!!! ;)

How to train ur KITTY/CAT!!!

gmbr hiasan tuk tatapan umum


Dear my dearest friend!!!
Here I wanna to share the SHORT & SIMPLE tips for u to train/take care of the KITTY ;)

There are several things to do to ensure KITTY feeling safely.

1. MEAL
Important thing to care of is about the KITTY's meal. KITTY needs to eat twice or more per day. For a KITTY, just give it a meal likes WHISKAS or (yg sewaktu dgnnya) ;)
For a CAT, u can simply feed it with ikan goreng plus nasi putih ;) (janji knyg perot).
Drink? KITTY or CAT leh layan je sume air :p

2. SHOWER
2ndly, KITTY or CAT needs to take a bath at least once a week. If u feel so RAJIN, u can shower the KITTY or CAT once for 4/5 days. For KITTY, normally used suam2 kuku air for shower k. But for CAT, any types of water even the cold one also can dear ;) (jnji wangi taw sygg)
Don't forget used some shampoo or soap for KITTY/CAT eh.

3. POWDER (bedak sbnrnya) :D
After take a bath, KITTY/CAT should letakkan BEDAK.(bg wangi ok). Of course u will love them much2 after this.

4. PLAYING
U needs to spend time at least 15-30 minutes to play with ur KITTY/CAT eh dear. Sure he/she will be so 'manja' with u later on. Keep on layan he/she to so that the KITTY also didn't feel BORING :)

5. BEDtime
KITTY/CAT should have a proper place to sleep. So as long they feels comfortable with the place they choose, u needs to ensure the place is clean & clear Ok!! ;)

Is that enough for U to make sure ur KITTY/CAT in a good condition??
Hurm, I don't think so.


Regards,
Daeng Ieyma Ismani
LOVE KITTY/CAT!! XoXO

09 November 2010

Just CLICK & PANGKAH X!!!

"sudah2x. xleh tgk lame2x. Wat sakit hati je."

(apsal lak tu?) HAHA

"hati nak tgk & nak amik tahu tp .........."

(sudahlaa kalau sakit hati jgn AMIK TAHU lgsg my dear)

"bila dah tgk, aaaahhhhhh! pangkah2x!!"

(cepat2lak pangkah screen tuh. ape la nk jd)

HATI vs. TANGAN!!

Bukan sengaja nak gatai tgn melihat sesuatu tu.
Tp hati mmg nak th sgt ape yg berlaku.
Kakak sblh aku merasakn sebegitu rupa.
Bila dah tgk, SAKIT HATI lak kan kak? HAHA
I understand.

Klu rs xmo sakit hati kak, jgn sesekali CLICK k!
BAHAYA2x!! hehehehehe



gmbr hiasan k!! :p

04 November 2010

SEPI for a while!!


To all my 2,325 Facebook Friends,
I will on9 later.
I try to 'shhhhyyyyyy' for a while.
Hope it's help me to release my 'Tensi'.

Miss U all Much than ever!!!
XOXO ;)

01 November 2010

Penantian = Penyeksaan

Welcome2. Wahhhhh lame gak xtulis blog ni. Bukannya apa. Bila xde "bahan" nak diSTORY MORYkan, kna laa diam dlu kan. Ngeee :D

So agak2 ade je cerita dr rakan2 baikk or tidak barula aku coret2kan kat cni.
Meh nak story ckit psl PENANTIAN = PENYEKSAAN.

Ada laa sorg HAMBA ALLAH ni. Dia berkongsi cerita nya pada aku.
Dia mengalami satu situasi di mana dia suka ngn seseorang girl but at the same time girl tuh milik org. Pendek kate, girl tuh AWEK org la. Laki2 ni dah berterus terang dah dgn that girl dan memberitahu kat that girl yang dia sanggup tunggu that girl.

*sanggup tggu ok!! Xke menyeksa diri gak namenye kan??. tapi laki2 ni mampu bersabar & berusaha sedaya nya*

He hopes that ending tuk kisah dia ngn girl tuh ade kesudahan yang BAIK!! means HAPPY ENDING la.

*What about that girl?? Is that, she feels the same as the guy feels??*

Kalau ikotkan dr cerita kwn aku ni, girl tuh mcm dah mula sayang kat guy ni. Maybe sbb kePRIHATINan laki2 ni terhadap pmpn tuh dan sikap CARING yg ditunjukkan kot. Haha

Ermmm, klu girl tuh kawan aku, leh laa aku cerita kan ape perasaan yang perempuan tuh alami. Tp masalahnya aku xth pmpn tuh RASA APE??

*so, aku xleh nak describe the girl's feeling* Ngeee :D

Nnti ade pape story mory pasal 'them' I will updated k!!
See u again all the blogger walker ;)


30 October 2010

Rest

Rest with my teddy ;)

wanna go to vacation in front of ocean ;)

with 'buaian' ;)

Give me a time to take a REST!!!
I wanna to be in PEACE for a while.
Thanks all my dearest friends.
Lot of love from me~

REST in PEACE wif my TEDDY!!
XoXO ;)
Luv my teddy much2!!!!

24 October 2010

Wayang Again!!

ni laa si KACAKK itu ;)


Chumelkan mereka




Hai2 everybody.
Nak share wayang yg aku tgk smlm wif MY LOVELY TEDDY BUCUKK!!
Smlm kitorg layan cite LIFE AS WE KNOW IT.
Cite ni mmg layan.
Korg patut/mesti tgk la. Baru la korg dpt feel.
Ngeee :D

Perlu ke sinopsis??
Hurm oklaa aku cite ckit eh pasal cite ni.
Kisah seorg pmpn yang xde BF lg dan kwn2 baik dia aturkan pertemuan ngn sumone 'the guy' lakonan Josh Duhamel(pelakon kacakk itu) haha

Then, 1st date dorg pon dah spoiler.
Pastu beberapa thn kemudian, kwn2 nya yg br lahirkan baby buat jamuan harijadi.
Then, kapel yg at 1st date tuh bertemu semula.

(panjang nak cite ni)
Ok2, pasangan husband n wife tuh terlibat dlm kemalangan pastu anak2 mereka diwasiatkan oleh pasangan td supaya kwn2 baik mereka iaitu the couple yg 1st date tuh untuk menjaga anak2 mereka.

Hero heroin dlm cite ni xsefahaman tapi kne menjaga baby bersama2.
Dari sini la baru mereka SEFAHAMAN dan masing2 LOVE each other ;)
Si Sophie sgt COMEL!!!!! (baby kecikk)

Nak tahu kisah selanjutnye g tgk di pawagam berdekatan k!!! ;)
Muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh2!!

21 October 2010

LANGKAWI!!!!!!!!!!



















Gmbr tersgt la byk. nak cuci mata lg sila tgk My FB k kwn2!!! ;)

15-17 hb Oct 2010
Dalam sejarah for the 1st time aku g LANGKAWI. Ngee :D
Best gak rupanya LANGKAWI. tpkan, sunyi gak tmpt tuh.
xse'SESAK' KL or KLANG.

Byk kenangan ms jln2 kt langkawi.
Jln lak b'4 je ngn lg 3org member aku:
SYARINZZ- bukan name sebenar kot. ngeee :D
IJAN- name manja mak abah dia bg kot :p
UMMUCHI- name gedikkk la. haha
DAENG- ouchhhhh name glamour I u :p

Ok2, kami bertolak hr Jumaat 15hb pg kul730 flight kitorg.
Kami nek Air Asia. Smpi ke Langkawi kul830.
Smpi2 je gelabah nak sewa kete.
Lepas habis deal byk kaunter, akhirnya,
kami plih VIOS RM160 for 3days kat Langkawi.
Then, 1st time kitorg tuju ke CABLE CAR!
nasib xsesat nyahh~
Sume fokus duk usha MAP! Alhamdulillah best gak la. sume mmg teror GEOGRAFI time sekolah. xde nye sesat masing2. HAHA

OK2, dh settle kat Cable Car kitorg g redah area DATAI.
JALAN2 crik psl je kt citu.
(aku leh lak ttdo kat dlm kete time dorg ke DATAI)
lalalalalalalaaaaaaaa~

Tahu2 dah nak smpi area pekan KUAH. kami pon mencari LUNCH dlu. then, bru la gerak g crik tmpt tinggal ;p
Nasib baik jupe tmpt tinggal.

Smpi2 je blik, sume ngantok dan tdo. haha. Kul 5 kua ptg tuh baru laa g ke CENANG!!!!. Lepak kat sane. Malam 1st kitorg mkn kt RASA RESTAURANT!
Nyummy mknn dia weh. Sdp giler harga pon berbaloi ;D
Then, gerak blik laa.

Hr 16hb SABTU:
Kitorg g jalan2 kat sekitar CENANG.
pg2 dh smpi situ sbbnye?
sbb nak g ISLAND HOPING.
RM25 per/person by ASHTAR TRAVEL AGENCY berdekatan AB HOTEL.
Tu jela price ke Island Hoping yg paling murah yg kitorg leh dpt.
tmp2 lain mostly sume nya RM30-35 per/person.
So, if korg rs nak join ISLAND HOPING g la crik AHSTAR TRAVEL AGENCY k!!

OK, ptg lak kitorg g jalan kat HJ ISMAIL STORE!!
di mana banyaknye terjual2 macam2 barangan.
Yang paling penting byk pilihan COKLAT2!!
Rambang mata U!! Haha.
Aku lak hantu coklat. Lg la gile kan!!
hbiskan RM197.50 semata2 coklat sahaja :D

OK mlmnye kami mkn kat JAI RESTAURANT berdekatan ngn pasar malam pekan KUAH.
Mknn kat sni mmg enak. menarik gak view dia. tmpt pon cantekk ;)
so, aku syorkan korg mkn kat sni. Nyummy lg!!!!

Ok2, pastu kitorg xth nak g mn, kitorg g CENANG lagi. HAHA.
then, sok nye 17hb Oct 2010:
kitorg g jln area2 mn yg rs lom jalan. pdhl dh penat kot nak jalan mn2 ntah. sbbnye sume dh pkir nak balik!!!!
flight BALIK kul 130 ptg so smpi 230 ptg!!!
kami tibe kt KL g mkn MCD!! hahahaha.
HAPPY BIRTHDAY SYARA!!
yg ke-25!!
THE END!!

11 October 2010

Br je berlaku td!!

Jeng Jeng Jeng ;)
Haha. Tolong laa jgn BB eh wahai kawan2!
Ok2. Bermula dr kul1 pm.
Aku g bli makanan kat cafe bwh. Then,
aku & Sharifah g bli buah2an kat An-Ney (org india jual buah)
pastu, kami pon nek ke level P1 dimana terletaknye ofis kami.

So, smpi je tmpt duduk kami pon makan laa kan.
Xkan nak pandang je makanan2 itu.

(Beberapa minit sesudah makan)

Aku & Sharifah g laa ke PANTRY.
Tujuan tuk basuh sudu yg digunakan.
Bila smpi sane je, haaaaaaa!
Amik ko, ade laa 5 6 7 hamba Allah. Ngeee :D
yang 5 6 hamba Allah tuh ok lg.
Bile masuk yg ke-7 tuh, aku lemah skit. haha
nak th nape lemah?
Alaaaaa Si B yg aku pnh cite kan b4 this.

Dia duk ckp kt aku,
"await duk tutup cover baju tuh, dh pki cantekk2x,"
aku berkata,
"Ketatla! segan"
Si B,
"Laaaa await ketat lak nak cover?"
Aku,
"heeee xpelaa"

(tiba2 sunyi tuk sementara)
Si B "Eh bile kita nak start pojek kita?"
Aku berkata,
"Pojekk ape???"
Sume org yg 5 6 hamba Allah pndg kami.
Haha. Amik hang kt si B dh kantoi pndg aku.
Sape sruh hang ckp kuat2. lalalalalalalalaaa~
Pdn muka. aku bgth je kt dia "Alaaa swimming suit xbli lg laa"
jengggggg2x!!!

Then, aku pon blah meninggalkan Pantry itu! Heeee :D
jgn mrh kak B!! ;p

Bile smpi ke tmpt sy,
HP lak berbunyi lagu MaherZain 'The Chosen One'
One message received!
My A Teddy msj me!!

Teddy: Tgh watpe? Dh mkn? Abg dh mam dh. hihi
Me: Hai abg, ayg dh mkn dh. Bli kt cafe bwh je. abg mkn ape?
Teddy: Mkn ikan goreng ngn sup soon.
Me: Ni katne ni? Ofis client eh?
Teddy: Yup. mkn kt kdi bwh ni. lalalalalaa
Me: Sngnye hati dia. Heee. Cuti ayg dh approve. Yes!
Teddy: Mstilaa kne sng hati bru leh wat keje. cuti smpi bile?
Me: Yela, mmg pon. kne sng hati kan. cuti smpi isnin.
Teddy: wahhhh bestnye.. heeee

OK2!! smbg wat keje ;)
Bye2 abang!!

10 October 2010

Setiap hari kita berkata!

Gmbr hiasan je ;p

Assalammualaikum w.b.t
Hai kwn2. Kwn2 blog, kwn2 FB, kwn2 ofis, kwn2 YM, kwn2 sekolah & lain2 lagi.
Bila dh rmi kwn, hbis sume org kita nak kene INGAT kan?
Masalahnye dah ramai sgt kwn ni.
So, biar ingatan tu ingat pada mereka2 yang INGAT kat kita eh.

Setiap hari kita berkata?
Kata psl apa?
Alaaaaaa, hr2 msti duk sebut benda yang sm.
Tanpa rs ragu2. Pd sume pasangan, org2, kwn2, & lain2 lagi.

Contoh 1:
(situasi Mak/Abah & anak2)
* Selamat pagi/Selamat malam Mak/Abah!!
* Mak/Abah, along gi dulu.
* Nak bfast!!

Contoh 2:
(situasi suami & isteri)
* Goodmorning Abg/Syg
* Goodnite Abg/Syg
* Miss U Abg/Syg
* Love U Abg/Syg
* Tgh watpe?
(pendek kata: untuk psgn suami isteri or psgn BERCINTA la. sng cite)

Contoh 3:
(situasi kwn2)
* Weh, ko sht x??
* Hr ni ape planning?
* Rindunya kat ko!!!
* Hari ni nak lepak mane weh?
* Jom kite g karok!
* Chopp2, ade HOT STORY!! haha
(bila kwn2 ade je bende nk story mory)

Haaaaaa, rs2nye antara tiga2 contoh ni CONFIRM la korg ade alaminye kan?
Tipu laa kalau xde. Lalalalalalalalaaaa~
OKla, masa dah xckup ni.
Perlu spend kan tuk wat KEJE!!
HAPPY MONDAY MORNINGGG! OMG! ;(

07 October 2010

Better Shhyyyyyy!


Girls out there,
The best action is be 'shhhyyyyy' rather than u act agresive to others.
No no No No no no !
No kepochi2x la.
Pupil didn't likes kepochi person.
Eh,
Work is work.
Job is job.
Life is life.
Lie is lie.
Everything is everthing.
(adoii byk lak aku nk ckp) haha

sudah2!
I don't ever like kepochi pupil!
a.k.a BB ok!

*BB=BusyBody*
lalalalalallalalalaaa ;)

Ohh hari yg mengenyangkan!!

Alhamdulillah
*bersyukur padaNYA dlu after dah kenyang k*

Hari ni kat ofis ade wat jamuan HARI RAYA.
For the 1st time in my life sambut HARI RAYA di OFIS. heeee ;)
Teruja x?? of kos laa. Hehe.
Makan mcm2 menu tersedia. Antaranya:

1. Rendang Ayam & Daging. -compulsary-
2. Nasi Impit
3. Kuah Kacang
4. Masak Lodeh
5. Ayam berempah
6. Kuih Muih
7. Kuih Karipap & Roti jala
8. Kek batik
9. Jelly kelapa & Dadih strawberry
10. Buah Oren.
11. Bihun goreng
12. ........& mcm2 lagi la. Penat nk bgth sume. Heee :p

Thanks to all! bergambar mmg xhingatla kan. haha

Then, Aku makan BIHUN LADNA lak.
(eh, apsal xde dlm menu pon bihun ladna?)
haha. mmglaa xde sbb bihun ladna ni menu tuk malam td.
Ku mkn di luar bersamanya :)
*Thanks for treat mlm ni eh syggggg*
Muaahhhhhhh2x!

Maher Zain - Thank You Allah with Lyrics

05 October 2010

WHY??


For this Morning,
I saw sumthing.
Nothing but it's make me wanna to think:

'Huh! What happen??'
'Why? Why he do this to that?'
'Is that sumthing wrong sumwhere?'
'I've do wrong?'
'He wanna Shuhhhhhh for a while?'
'What nextttt?'
'Explain to me pls ASAP!'

Hurm, I give myself time to wait & see what will happen next.
Please don't let me alone dude.
I love U
(story of one girl who missed her BF)



26 September 2010

Mulut Org Xleh Nak Tutup!!

Psssttttt2x.
Alonggg!
*seseorang memanggil aku*

Masa tuh situasi ni berada di umah jiran sy yg buat Open House hari raya ;)
Aku ngah duduk berdepan ngn sorg makcik ni smbil memegang 2 baby yang comel.

Along: Ye mak cik nape??

Makcik: Dgr kate dah nak tunang. btul ke?

Along: Ohhh eh? mane makcik dgr ni.

Makcik: Alaaaa dgr2 gossip2 mcm dh nk tunang.

Along: Isk2. lom lg laa makcik. Lau nak tunang, satu taman sy dh jemput dah.

Makcik: Dgr org2 ckp dh nak tunang.

Along: Alaaaa tuh MULUT ORG. Kita tak leh nak tutup. FITNAH sume tuh.

Makcik: Ohh yela kan.

ALong: Doakan laa InsyaAllah tahun depan sy Kawen je trus. Tunang2 xyah hebohkan kat org.

Makcik: Ohhhhh.*smbil gelak2 malu laa tu* haha

Len kali manusia ni tolgla jgn sebarkan fitnah yang kite lum tentu keSAHIHan nya.
Bila mane sesuatu tuh bakal jd, org pny badan sndiri akan umukan.
-FULLSTOP-!!

24 September 2010

Tukar title eh!

Starting today need to change the 'title' from THIS to THAT!
What do u mean by the 'title' itself?
Haha. Small matter.

From Sy ---> Abg
From Awk ---> Ayg

*Do you understand??*

The girl & the boy keep using that title from tonite til 'don't know when'
InsyaAllah forever until get MARRIED! Amin.
*Pray for us*

The girl do HEART him much2x *infiniti*
No matter what. Hope the boy do appreciate the girl more than everything in his life.
Amin again & again.


22 September 2010

Mulut longkang ke x if ............

Dlm beberapa minit lepas,
Ngah bz2 wat keje ni,
Nak fokus wat keje ni,
Walaupon dh kul 1 p.m kan tp rajin aku nak buat keje,
Pastu, Ada sorg hamba Allah ni dtg tegur aku,
Aku pon layankan aje.
Datang2 je ke aku then,

B: Eh I xsuke ok duk tmpt I.
Aku: laaa apsal xsuke lak??
B: I hate the pupil who born in September?
Aku: wahhhhhhhh nape??(dlm hati aku terpkir kat sape2 je kwn aku yg born on that month especially my teddy laa) Wuwu
B: dorg ade satu perangai yang *Terlajak*
Aku: Nape lak? (Ape lak TERLAJAK2 yang dia maksudkan ni?)
B: Alaaaa yang Andartu!!
Aku: Eh ape mslhnye if Andartu pon?
B: They like to Emotional, Marah2, perangai yang Weird la.
Aku: ape yg weird2 nya?
B: Ntah but ade laa weird2nya yg watkan I mmg xsuke.
Aku: Ohhhh. (aku xth nak jwb ape dh pastu)

Tibe2, Si B ni cite pasal bende lain lak. Haishhhhhhh!
Kali ni dia tegur aku lak!
Isk.

Amboi lunch time xmissed!
(suara si B berkata kepada C)
Then, C ckp laa dia kuat mkn.
(But she still kurus)

Si B berkata pd si C,
U xpe ok lagi sbb U kurus.
Tgk si dia ni(menunding jari ke aku)
Eh apsal ngn aku lak kan??

B: U kan I tgk lum kawen tp dah xde pinggang!
(mksd dia aku ni GEMOK! xde PINGGANG yg ramping kot) huhu.
Aku: ohhh yeke. (Dlm hati dh panas ni. sbr Daeng sbr ko kan ngh puase)
B: wat laa exercise ckit ke bg ade shape.

B pun melulu ke tmptnya tnpa kate pape dah.
Aku pon malas laa nk respon lebih2. haha.
Lantaklaa kan body aku. Shape aku mcm ne pon ade sshkan kau ke?
Whuteva!! haha

Wishing come TRUE?

gmbr hiasan menghiasi topik hr ni ;)


Haha *Asal awl2 dah gelak??*
Bukannya apa. Ade sesuatu berlaku di sebalik post status kt FB.
Tu laa len kali post lg post yang merepekk meraban kan? ni laaa hasilnya. ngeee :D

Post by yesterday oleh seorang wanita:

*Sy sayangg Auditor! Nak cri BF Auditor la leh x? Sng nnti nk bekerjasama ;) *

Kesan dr itu, wanita ini mendapat satu msj inbox dr seorang jejaka.
Mesej inbox itu, begini:
(Eh xleh laa mention sgt kan ayat2 jejaka itu bg. Nnti malu lak jejaka itu. ngeee :D)

Tp isi2 penting lam mesej inbox tuh mcm ni:
1. bg salam kt wanita itu.
2. puji name wanita itu.
3. bgth stay ktne.
4. last & important part, His mention that His one of the AUDITOR!!!
(amik kau pmpn. nak sgt BF Auditor kan? Kan dah dpt sorg. Ngeee)

Macih to that guy sbb brani tegur the girl in FB.
Accidently, dh lame dh patut knl ngn this guy sbbnye dulu2 sama study kat UITM. Haha
Nice 'accident'!!! :p

Haaaa so? Is that ur wish come true??
Ask ur self dear!! :)

Happy Birthday. ke 25 yeahhh!

dia nak kek Durian Secret Recipe. Ni la hasilnya :p

Nyanyi sndiri dlm hati taw:

Happy Birthday to Me.
Happy Birthday to Me.
Happy Birthday to Me, Fairuz!!
Happy Birthday to Me!! ♥

*wishing nak ape pon dlm hati gak taw*
:D


Umur kamu sah 25 years old. yeahhhhhh!!
May Allah Bless U in whateva U do yerp!!
Muahhhhhhhhh2x!
*Birthday one of my friend on FB*

21 September 2010

Adakah 'itu' SETIA??

Salam kwn2!!
(Salam-Bagi salam kat korg or Salam-Salam tangan korg)
:D Ape2 pon leh laa. Jnji you all pndi nak 'paham'kan mksdnya k!

Setia??
S- Sayang sorg je.
E- Engkau je dlm hati aku.
T- Tiada yang kedua & seterusnya.
I- Ingt kau hanya untukku.
A- Aku sayang kau je!

-Fullstop-

Tu yang aku rs maksud untuk SETIA.
Means kita xsharing pasangan ngn org lain or buat pasal ngn kapel2 org lain.
Just focusing on your couple rite?
But, Ada situasi yang mencurigakan kita bila mane ade sorg sahabat aku sharing satu story psl dirinya:

Situasi itu:

Si laki2 dah ada sumone special. But tibe2 berkenalan ngn sahabat aku ni. Mereka berkawan rapat. One day si laki2 ni ngaku yang dia syg sgt ngn si sahabat sy. But at the same time dia masih sygkan GF dia. Ohhh Adakah ini SETIA??

Sahabat saya bertanyakan pd saya,
Adakah ini SETIA bila ada laki2 menyayangi 2 pmpn dlm satu masa.
Patut x sahabat sy suka kan laki2 lain & menjauhkan dirinya pd laki2 itu?

Sahabat sy menjadi buntu & biarkan masa yang menentukan idup mereka.
Maybe setiap yg berlaku ada hikmahnya kan. Sahabat sy hanya mampu doa je.
Xleh nak mengharap apa2.

Klu situasi ni berlaku pd sy, sy cuba tuk mengelakkannya.
Susah tuk jd seorang yg SETIA.
Silap2 org yg kite sanjung2 tggi tuh laa yang akan buat 'TAHI' kat kite.
Who knows rite?

Ok2! smbg nnti laa cite ni. Mcm HOT je kan cite ni.
Tggu will be updated cite ni if i've got the next story from my Sahabat k!

Salam.