◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

30 June 2010

30 June 2010



Happy Birthday to everybody!!!
But the very important person in my life yg celeb bday for today is my beloved
PAPA!!! (Mr. Jismani Nulit)

Abah!!! Along nak wish HAPPY BIRTHDAY to you.
Along hope Abah panjang umur & murah rezki.
Along doakan Abah dpt hidup ngn lebih sempurna lepas ni.
InsyaAllah. Amin!!!
Sayangggg Abah Muchh2!!

LotsOfLuv:
DaengIeymaIsmani

28 June 2010

27hb June 2010!! Tabuh Hill!!


Alhamdulillah.
Buat keputusan melulu ni laa padahnye.
haha. Actually xde la padah mn.
aku bersyukur & thankful to Ummu saadah Zubir sbb ajak aku g daki TABUH HILL.
Pengalaman mendaki mengajar aku erti mcm2.
Antaranye:
1. semangat
2. mental kne kuat
3. fizikal mstila
4. tolong menolong
5. peka & fokus
6. chill ngn kwn2
7. take care
8. syg menyayangi
9. posing penting (haha gile gmbr)

eh sudah laa. byk sgt lak rsnye :)
meh2 kite layan gmbr2 di bawah ini :D
jeng3x!!!!











Thanks to kwn2 yg br knl kt dlm team ni.
keep in touch eh.
Rs2 klu aku kuat, aku akan g join lg trip korg2 tu. hehe
hopefully I kuat!! yeahhhh


LotOfLuvs:
DaengIeymaIsmani

24 June 2010

dia dah BENCI sy. sedey!!


Hurm. Xth ape reason dia buatkan dia benci aku.
Sedih sgt aku rs.
Pdhl aku hoping lg kat dia.
tp xde hasil yg terbaek pon.
So, aku rs 'Aku Bukan Pilihan Hatimu'
Aku cube tuk rs 'Seperti Waktu yang Dulu'
tp, aku masih belum ada waktu yg sesuai.
Dia perlukan 'Cinta Dalam hati'
tp dia xbg peluang kat aku. So, aku diam jela.
Maybe ada yg lain yang 'Tercipta Untukku'.
'Sesungguhnya' akan muncul satu 'Waktu yang dinanti'
Dia lagi rela jd 'Kekasih gelapku' dr jd yg real untuk aku kot.
So aku redha jela sume yg berlaku msti ade hikmahnye.

Aku suka lagu Ungu. byk title lagu2 Ungu diatas. hehe

LotsOfLuv:
DaengIeymaIsmani

kisah sehelai TSHIRT!!!!


Nak tahu x, Tshirt yg i mksdkan ni, atas pemberian dr kwn baikk sy!!! Nak tahu sape kwn baikk sy?? sile la tgk nextt picca di bwh ni eh!!!
nama kawan baikk sy adelah -------->
jeng
jeng
jeng
jeng

WAN AZLINI!!!!!!
Thanks wan sbb blanja aku wan bg Tshirt ni!!
I heart this SHIRT much2!!!


Tshirt dr Beijing time Wan g honeymoon ngn hubbynya, Shah. Thanks Both!! :D

LotsOfLuv:
DaengIeymaIsmani

13 June 2010

Watching Karate Kid 2010






Yeahhhhhhhh! mahu share sm korg sume mcm ne 'story mory' cite ni k.
From my overview/overall of the story, quite OK la kan.
Overall:

1. Not bad la jalan cite dia.
2. Action psl kung fu xde la byk sgt.
3. Babak sedey lg manyakk. T_T
4. JADEN SMITH comey :D
5. cute couple between XIAO DRE & MEI LING!!
6. Cheng pon comey wlupon jht.
7. Suke part JADEN buat memek muka time gantung sweater dia. :p

Lalalalalalalaaa I give 4star for this movie!!!

LotsOfLuv:
DaengIeymaIsmani

12 June 2010

'Bola' merapatkan silaturrahim!!!

Gonzalo Higuain - Player Argentina

David Villa - Player Spain

Pienaar - Player South Africa


Bola?
Rmi yang rasa sgt teruja bila sebut pasal Bola kan?
Ada apa dengan Bola?
Bola tu bulat.
Ditendang2 oleh player football.
Mmg Bola tuk ditendang.
Haha. Lawak la korg kalu korg pkir lain lak kan.
Selain ditendang leh je nak SEPAK/TANDUK.
Btul x??

Ok ckup-ckup!!!
Aku nak bgth sni.
Bola = leh merapatkan silaturrahim antara:

1. Anak dgn Bapak.
2. Adik dgn Kakak.
3. Kawan dgn Kawan.
4. Jiran dgn Jiran.
5. Bf dgn Gf.
6. Hubby dgn Wifey.
7. Penjual Kedai Mamak dgn Customer.
(Eh, ckupla kot. Pendek kate: merapatkan silaturrahim sesama org)

Saya suke bila kite rapat sesame kita kan?
Mcm adik2 aku ni haaaa,
Psl bola kitorg leh duk sm2 depan tv pastu main CHOPP2 player mane yang ENSEM2!!
Haha. Mmg terbaekkk laa adik2 aku ni.
Kesukaan kami pd CHOPP2 ni watkan kami jd:

1. Gelak Ketawa
2. Suke Hati
3. Tepuk Tampar
4. Jerit Jerit
5. Fokus Tekun
6. Usha Line Mamat Ensem!!!
Hahahahaha :D

LotsOfLuv:
DaengIeymaIsmani

10 June 2010

CORBY!!


I try to save the money.
To grab The Corby.
To fulfill my satisfaction.
To be Happy of Me.
To plus my telephone number : Maxis. haha
To be Belagak women.
Crazy.

Enough!
CORBY!! Here wait for me!! :D

Waktu bkerja buat ape?


Bila baca 'title' untuk cite hari ni, tu 'title' tu :
WAKTU BEKERJA BUAT APE?


Haaaa! Phm2 je laa msti related ngn KORANG yang dh BEKERJA kan??
Lagi nk lari dr tajuk aku tu. haha
Bukannya ape. Aku nak ingtkan kat korg, tanggungjawab sbgi PEKERJA!
Tahu x ape tanggungjawab sbgi PEKERJA??
Tahu x??
Xtahu??
Oittt th ke x???
Korg ni kalu xth, meh aku bgth korg eh!!!

Tanggunggjawab sbgi PEKERJA:

1. Kite kne kaji balik ape kje yang ter'catat' dlm Surat tawaran kita tu. Msti ade 'list'kan?? So pkirkan sendiri ape tanggungjawab korg??

Sbgi CONTOH: Aku = Account Assistant.
So, tanggungjawab aku of kos laa kne "prepare full set of accounts, right??"

2. Dah jd Pekerja yg still dalam temporary, knela jaga sikap & attitude korg as a Temporary Staff ok. Kang elok2 leh 'confim' dlm tempoh yg ditetapkan trus jd setahun/2 3 4 5 6 7 tahun. Haha :D

3. Dah jd Pekerja kan? Nak on9 tuh xsalah. Bukan nak kate la kan, Aku pon on9 gak. mcm2 aku on9 nye for e.g: FACEBOOK, YM & etc. Haha (jnji kje aku siap kan?? Tul x? Ade bantahan???) lalalalalaa :p

4. Tdo!! tdo tuh jgnlaa msa bekerja. Bahay babe! kang elok2 Bos korg "SAYANG" korg trus "CANCEL" nak sayang korang. SBB?? Sbb korg dh buat "tahi" ngn dia la. Keje xsiap. Kje tunggang langgang. Kje 'messy'. Kje xberkualiti. Eh, mcm2 laa mls nk listkan. heee :) Lu pkir laa sendiri.

5. Buat keje perlu ade ke"IKHLAS"an k. Baru la kje kite siap "PERFECT". Heeee :D

Eh ckup ko mase tuk merapek!!!
Ngeeee :D
xnak ckp lebih2 nnti korg terasa.
Pdhal aku rs aku yg terasa.
Sbb mcm ade kaitan je ngn aku.
Haha
eh sudahhh la. Kang korg th lg rahsia aku.
hehe :p


LotsOfLuv:
DaengIeymaIsmani

09 June 2010

Nak Show-Off gmbr2 kawen kwn2 aku!!!

Sepanjang tahun ni pny Wedding yg berlangsung dalam tempoh Jan'10 - Jun'10:


Yana & Hubby : Kwn Boustead aku

Wan & Hubby : Kwn Uitm aku

Salina & hubby : Kwn matrik aku

Mimi & Hubby : Kwn Uitm aku

Laily & Hubby : Kwn Uitm aku

Hajjar & Hubby : Kwn Matrik aku

Asmida & Hubby : Kwn Uitm aku

Bila Wedding je mesti Pengantin Cantik2 belaka kan!!
Sume mmg padan & sedondon ngn pasangan masing2.
Heeee Bahagia tgk dorg bahagia.
Bila lak masa aku kawen ni?? Haha Bila Bila?
Tggu jela eh kawan2. Ade Jodoh xkemana kot.
AKu slalu gak berdoa yg terbaikk dr Allah.
Aminn :D

LotsOfLuv:
DaengIeymaIsmani

Mascherano pilih Brazil, Sepanyol calon juara



Aku nak share ngn korg pasal berita sukan ni.
Bukannya ape. rasa teruja ngn cerita yang ada hari ni.
haha :D

nak tahu kenapa? sbbnya mehh2 baca kat bawah ni ngn lebih lanjut :

JOHANNESBURG: Ketua pasukan Argentina, Javier Mascherano memilih Sepanyol dan Brazil selaku dua pasukan yang memiliki segala ramuan untuk muncul juara pada edisi kali ini yang bermula, esok. “Sepanyol dan Brazil kelihatan setakuk lebih tinggi berbanding yang lain kerana mereka memenangi trofi sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

“Tetapi pengalaman menceritakan kepada saya bahawa Piala Dunia dimenangi oleh pasukan yang meningkat sepanjang kejohanan, tidak semestinya yang menampilkan permainan terbaik,” kata pemain Liverpool itu.

Argentina akan berdepan Greece, Nigeria dan Korea Selatan dalam peringkat kumpulan dan kapten berkenaan percaya tiada sebab untuk bimbang sekiranya juara dua kali itu tidak menemui rentak mereka pada awalnya. “Dalam tempoh jangka masa panjang, apa yang lebih penting bukannya apa yang dikatakan pemerhati tetapi persembahan anda sepanjang bulan itu,” kata pemain tengah mengekang asakan lawan itu, yang dijangka akan meninggalkan Liverpool selepas kejohanan itu.

Pendek kate, aku nk bgth sini yg SPAIN or BRAZIL yg bakal juara tuk FIFA 2010 :D

yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!
Just wait & c la. Hopefully~

LotsOfLuv:
DaengIeymaIsmani

06 June 2010

5 June & 6 June

Assalammualaikum everybody!! (& Selamat Sejahtera too) :D
Berdirinya sy disini (berdiri ke?) haha, duduk2. ber'duduk'nya sy di depan PC ini, nak mengorat-ngoret-corat-coret la cite terbaru yg br je t'jadi SATURDAY & SUNDAY yg lps(yg btul2 bru lepas ni)

Hp aku ringing lagu (Gee by Girl Generations)

Terjaga je dr tdo aku time tu jam tunjuk kul 09:03 a.m kot.

Msj dr SYARA: Weh ima ko kat klang ke?
(aku sgt pelik. nape tny gitu)
Reply: a'ah aku kat klang la ni. Nape?

Msj dr SYARA: aku nak dtg umah ko ats sbb2 yg aku xleh cite kat cni(rahsia kerajaan SYARA) hahaha
Reply: ok dtgla.

Then, masuk waktu tghr. kes pg td dh setel dh.
Ni time tggu waktu syara nak dtg je. nak th gak ape yg berlaku.
(Mak Abah aku g umah org kawen)
So aku laa yg kne menyiapkan menu tuk memasak pd hr tu.

Ok2. truskan cite:
Xnk cite laa nak wat schedule jela perjalanan hidup aku spnjg 2 hari itu.

(Syara yg *gila* telah pon mengajak aku ke KUALA KANGSAR g jupe IJAN) haishhhhh~

Ape lagi. kami pon pergi & bangga nye ajak Ummu skali. haha!!! :D

Ok2 schedule tuk 5hb & 6hb itu,

5hb June 2010:
3 p.m - amik Ummu kat tesco shah alam.
(bertolak ke perak)

5.30 p.m - smpi Kuala Kangsar. Lepak kt pekan Kuala. makan Laksa.

6.00 p.m - Check in kt RESTHOUSE kt pekan Kuala.
(bersiap2 nak g NITE SAFARI kat Taiping)

9.00 p.m - g Zoo taiping. yeahhhhh! tgk haiwan2!!

11.30 p.m - antar Ijan blik umah dia. Opah ijan dh bising cucu dia xblik2 lagi.

12.00 p.m - mkn malam kt umah ijan. Thanks kuarge ijan sbb layan kitorg.

12.30 a.m - blik Resthouse.
(tgk Pacifier kt tv3 & tdo)

6hb June 2010:

6.50 a.m - bgn & siap2 nak g umah Ijan
(tp xg trus umah Ijan. g jln2 tgkp gmbr kt masjid Ubudiah Kuala)

9.00 a.m - mkn Bfast kt umah Ijan. Thanks again kt Ijan & family.

10.00 a.m - gerak ke Cameron Highlands
(atas cadangan2 kuarge Ijan. jalan2 sekitar cameron!! yeahhhhh) heee :D

7.00 p.m - smpi ke umah aku!!!
(g psr mlm ahad kt umah aku)

Perghhhhhh~
Jauhkan perjalanan aku & kwn2.
Time ni xde lak Plan2 last2 jd je serbu Perak!!
isk2.
Next time buat lg la k.. haha
I LOIKE!!!

LotsOFLuv:
IeymaAxxIsmani