◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

31 August 2010

SHOOT yg menarik :D

Gmbr ni time kt sunway. Nice with daun. Heee :D

Ni lak kat dataran. Like green much!!

Thanks to Sharifah Erfiza Elaika for the CUNness gmbr!!
Next time, try & error lg k beb.
Aku sedia menjadi objek tuk ditgkp gmbr kan. haha
Sng gak ngn ko xyah susah2 nk hired objek lain. lalalallaaa :D

*Time lunch hour yg sgt mengantok wlupon aku rs leh je nak makan kan*
Shhhhhhhhhhhyyyyyyyyyy~

27 August 2010

ohhh what?


be ur self. love this pic!! :p


Ohhhh. What a busy weekend.

I'm just came to my office.

Without any feelings at all.

Just came & havin fun with all stuffs *my works*.

Tension always here & there.

Do I care when Tension come to me?

Nop! I'm not scared of any Tension. haha

Cool babe are you?

Maybe because still havin feeling to stay at the office until evening.

WTF!!! WTH!!!

What ever too many works, i'm not feeling *Down*

I'm just feeling wanna *Knock You Down* Haha.

Don't be silly Daeng. U will get Mad of sumone, right?

Ohhhhh Its' not me if i'm feeling Mad of sumone.

I'm a luckily person with a HAPPY mood. Do U care? No Thanks.

Ohhhh feel free to listen to 'Lagu Raya'.

Now I'm in a Raya Mode ok. Lazy bum to do my works! Argghhhhh.

Anything just let me know my dear friend.

If wanna be like me, just let urself be urself!!

Ignore others its better rather than 'Kepochi' to others!!

Lalalalalalalaaa :)

I love myself & I. Who cares? No one!!






19 August 2010

19th August 2010


Its that the important date for me?
I guess *YESSSSS*
but I really don't know whether Y or N!!
Oh its, ok.
I'm just give my heart to it!
Hope will effected on my future undertaking.
Aminnnnn.

18 August 2010

D I L E M A

Dilema
Dilema
Dilema
Dilema
Dilema
Dilema
Dilema
Dilema
Dilema
Dilema
Dilema
Dilema
Dilema

Kenapa ade perasaan skg yg mcm ni? Kenape?
Wuwu Y_Y

Benci perasaan yang tibe2 nak mcm ni.
Mcm ne? Mcm ni laa
Y_Y
(perasaaan menitiskan air mata)
Aku xsuke laa nk nitis2 kan air mata.
Bazir je weh. wuwu
Tolong2! Saya xsuke perasaan skg!! Tolg!!

17 August 2010

What A 'Weekend'

Bab2 weekend ni slalunya, setiap kali weekend aku sgt2 laa boring. Seyes boring. *Repeat* Seyes boring!! But for 'A Weekend' yang aku nak share ni ms 14th & 15th hb!! heeeee :D

But b4 proceed ngn cite2 aku ni aku mahu habaq mai yg aku dah dpt dah 'Silverman' aku pada 13th August 2010. Alhamdulillah berkat kesabaran aku la kononnya dpt gk akhirnya 'Silverman' itu. Xkisah laa sape pon *dia*, *dia* amat berharga dlm hidup aku pd thn 2010 ni. Lalalalalalaaa. Thanks to sume yang terlibat dlm pengeluaran *dia* eh. Berkat juga sbb dpt *dia* masa hr JUMAAT Ok!! :) Alhamdulillah.

Ok2 proceed laa ngn cite 14th Aug 2010 & 15th Aug 2010. Dua2 hari ni terisi ngn jln2 sakan org kate. haha. Syok jln dua hari eh Ieyma.

14th August 2010:
Aku berbangga sbb for the 1st day aku drive to SUNWAY. Heee. Jpe *sumone* kat Sunway then kami pon merancang tuk tgk wyg. Astagafirullah Ieyma. Kamu ni time2 bulan pose g tgk wyg. G tgk wyg xpe mslhnye g tgk wyg ngn laki2 laa pulak tu. Nsib pose xbatal kan? Haha. Sengal. Nasib si dia* pon xnakal sgt time tu. haha. Sorry BFF!! tersasul* jap :) Tgk wyg je hri ni smpi lebam. Then dpt gk bli Key-chain for Mr. Silverman. hehe. Chumel key-chain tu. 1 lg baby-milo bg si abg BFF. dia nak letak kat mn, tu sy xth laa yerp. Sile bertanyakan pada si BFF sy tu. heee
Pastu dah penat merayap smpt gak berposing kat mto Vespa oyen!!! Ni sempena Hari Raya yang bakal tibe xlame lg. Dpt la capture gmbr gune BBM si BFF tuh & capture bbrp gmbr. Lalalalaaaaa :)



15 August 2010:
Hoho. Perjalanan 'A weekend' ni trus ke hari Ahad lak. Hri ni my BFF cdg g buka pose sm2 laa lak kat MIDVALLEY ok. Pendek kate, weekend kali ni sgt2 terisi ngn benda2 berfaedah.Oittt Ieyma, g jln2 tgk wyg tuh berfaedah ke time2 pose ni?? Sengal la Kamu!! haha. Eh, pedulik hape aku, jnji aku yg HAPPY laa bro/sis. Korg ade aku sshkan ke?? Xde kan. So, if xde baikk diam SHUT UP* ok!! lalalalalalaa :D Ms Ahad ni jln2 crik psl with BFF then kitorg sm2 pkir nk mkn ape. Last2 time buka pose tuh kami memperolehi jawapan dr majoriti bahawasanya kami nak makan PIZZA HUT!! yeahhhhhh :) Order Citarasa Ramadhan 1 for 2 person. Alhamdulillah laa knyg perot suke hati. Xckup lg tu. Si dia BFF duk g bli POPIAH CRISPY sbb aku gatai mulut nak mkn POPIAH yg sodap itu!! Nyum3x. So, kami pon mkn smpi laa hbis (ade gk xhbis sbb perot aku dh mmg kecik. Dpt lak perot si BFF ni hurmmm 2x5 kecikk gak) Dua2 kes nk men-DIET- hahahaha :D Sbr jelaa kan. Tp ape2 pon xde laa bazir sgt. hehe


Yeahhhhhhhh!! Dah puas berjalan mggu ni, masing2 akn kumpul duit tuk next jalan2 carik pasal!!! *Simpan duit eh My BFF* :)

09 August 2010

Plu-Pla Split!!

1. Susu cair Ideal


2. Oreo

3. Ice Cream Vanilla


How to make A Plu-Pla Split:
Mula2 kwn cari mangkuk satu.
Pastu masukkan dalam 3 scop or lebih Ice cream Vanilla.
Then, pecah2kan biskut OREO ikot bp byk yg korang suka.
After that, tuangkan sedikit susu cair Ideal.
(susu jename lain pon OK je) hehe

Ok, bile suma dh masukkan 3bahan2 ni, kamu leh laa mengacau sume bahan2 td smpi sebati.
Pastu, kamu letakkan bahan2 yang dh digaul td ke dalam peti sejuk supaya dlm keadaan beku jap. Pas dh siap beku, dah leh serve.
Nyum3x. Selamat mencuba jaya!! haha

Ni adalah idea2 adik beradik aku yg gile!
Kalau bab mkn, bg kan kat dorg sume! isk.
Selamat berpuasa Sumer!! Lalalalalallaaaa :D


08 August 2010

White-ty


Benda yang aku xdpt tp xpe laa dpt gak aku merasa NAIK kete ni.
Best gak kete NEO CPS ni.
Untung badan if kite memiliki kete NEO itu.
Tp ape kan daya, rezki tuk diri sndiri setakat S sj!! hehe
Ape2 pon bersyukur kt ALLAH sbb kurniakan rezki tuk aku merasa ade kete sendiri.
Kete org mmg CUN gak kan.
Seronok dpt naik NEO CPS itu. lalalallaaa :D

03 August 2010

Tanggal 31hb July 2010









Selamat Pengantin Baru to pasangan pengantin iaitu kwn2 baikk saya OK!!

Hj Al-Gunnah Buyung & Khairun Nazihah Yaacob.


Alhamdulillah ke hadrat illahi kerana berkat doa mereka disatukan sehingga ke jinjang pelamin. Xsangka hubungan yang lame ni tidak memberi beban/tekanan kpd kedua2 belah pihak.
Aku doakan korg ber'2 bahagia hingga ke akhir hayat. Aminn.

Pasni wedding sape lak???
NEXTTTT!!!!!!!
haha.
It is Me?? Oh no. I don't know!!
lalalalallalaaaaa :p

Love Equation


try to find out.
Its' true or false?
just an equation.
It's never lies you.
sumetime need focus.
will get the answer later??
Maybe,
I HEART U!!

Tekak kamu sakit!!




Hai All.
(including you laa tuh) haha
Jgn perasan or terasa if is not U ok!!
Sengaja je xnk mention sape2 name2 yg special.
Because of masalah2 yg xleh dielakkan??
(Oh bukan. Tp sbb I don't have special -mate)
lalalallalalal :D

Tekak sy sakit. Sape yang tahu. xde sape th. I know that.
Means bukan sakit nak mkn ubat or what?
Just tekak ni ngengada laa nak MINUM:

1. Dutch Lady Chocolate
2. Dutch Lady Strawberry
3. Dutch Lady Fullmilk
4. Dutch Lady Coffee

Pendek kata: TEKAK NAK AIR DUTCH LADY LA. leh x??