◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

26 September 2010

Mulut Org Xleh Nak Tutup!!

Psssttttt2x.
Alonggg!
*seseorang memanggil aku*

Masa tuh situasi ni berada di umah jiran sy yg buat Open House hari raya ;)
Aku ngah duduk berdepan ngn sorg makcik ni smbil memegang 2 baby yang comel.

Along: Ye mak cik nape??

Makcik: Dgr kate dah nak tunang. btul ke?

Along: Ohhh eh? mane makcik dgr ni.

Makcik: Alaaaa dgr2 gossip2 mcm dh nk tunang.

Along: Isk2. lom lg laa makcik. Lau nak tunang, satu taman sy dh jemput dah.

Makcik: Dgr org2 ckp dh nak tunang.

Along: Alaaaa tuh MULUT ORG. Kita tak leh nak tutup. FITNAH sume tuh.

Makcik: Ohh yela kan.

ALong: Doakan laa InsyaAllah tahun depan sy Kawen je trus. Tunang2 xyah hebohkan kat org.

Makcik: Ohhhhh.*smbil gelak2 malu laa tu* haha

Len kali manusia ni tolgla jgn sebarkan fitnah yang kite lum tentu keSAHIHan nya.
Bila mane sesuatu tuh bakal jd, org pny badan sndiri akan umukan.
-FULLSTOP-!!

24 September 2010

Tukar title eh!

Starting today need to change the 'title' from THIS to THAT!
What do u mean by the 'title' itself?
Haha. Small matter.

From Sy ---> Abg
From Awk ---> Ayg

*Do you understand??*

The girl & the boy keep using that title from tonite til 'don't know when'
InsyaAllah forever until get MARRIED! Amin.
*Pray for us*

The girl do HEART him much2x *infiniti*
No matter what. Hope the boy do appreciate the girl more than everything in his life.
Amin again & again.


22 September 2010

Mulut longkang ke x if ............

Dlm beberapa minit lepas,
Ngah bz2 wat keje ni,
Nak fokus wat keje ni,
Walaupon dh kul 1 p.m kan tp rajin aku nak buat keje,
Pastu, Ada sorg hamba Allah ni dtg tegur aku,
Aku pon layankan aje.
Datang2 je ke aku then,

B: Eh I xsuke ok duk tmpt I.
Aku: laaa apsal xsuke lak??
B: I hate the pupil who born in September?
Aku: wahhhhhhhh nape??(dlm hati aku terpkir kat sape2 je kwn aku yg born on that month especially my teddy laa) Wuwu
B: dorg ade satu perangai yang *Terlajak*
Aku: Nape lak? (Ape lak TERLAJAK2 yang dia maksudkan ni?)
B: Alaaaa yang Andartu!!
Aku: Eh ape mslhnye if Andartu pon?
B: They like to Emotional, Marah2, perangai yang Weird la.
Aku: ape yg weird2 nya?
B: Ntah but ade laa weird2nya yg watkan I mmg xsuke.
Aku: Ohhhh. (aku xth nak jwb ape dh pastu)

Tibe2, Si B ni cite pasal bende lain lak. Haishhhhhhh!
Kali ni dia tegur aku lak!
Isk.

Amboi lunch time xmissed!
(suara si B berkata kepada C)
Then, C ckp laa dia kuat mkn.
(But she still kurus)

Si B berkata pd si C,
U xpe ok lagi sbb U kurus.
Tgk si dia ni(menunding jari ke aku)
Eh apsal ngn aku lak kan??

B: U kan I tgk lum kawen tp dah xde pinggang!
(mksd dia aku ni GEMOK! xde PINGGANG yg ramping kot) huhu.
Aku: ohhh yeke. (Dlm hati dh panas ni. sbr Daeng sbr ko kan ngh puase)
B: wat laa exercise ckit ke bg ade shape.

B pun melulu ke tmptnya tnpa kate pape dah.
Aku pon malas laa nk respon lebih2. haha.
Lantaklaa kan body aku. Shape aku mcm ne pon ade sshkan kau ke?
Whuteva!! haha

Wishing come TRUE?

gmbr hiasan menghiasi topik hr ni ;)


Haha *Asal awl2 dah gelak??*
Bukannya apa. Ade sesuatu berlaku di sebalik post status kt FB.
Tu laa len kali post lg post yang merepekk meraban kan? ni laaa hasilnya. ngeee :D

Post by yesterday oleh seorang wanita:

*Sy sayangg Auditor! Nak cri BF Auditor la leh x? Sng nnti nk bekerjasama ;) *

Kesan dr itu, wanita ini mendapat satu msj inbox dr seorang jejaka.
Mesej inbox itu, begini:
(Eh xleh laa mention sgt kan ayat2 jejaka itu bg. Nnti malu lak jejaka itu. ngeee :D)

Tp isi2 penting lam mesej inbox tuh mcm ni:
1. bg salam kt wanita itu.
2. puji name wanita itu.
3. bgth stay ktne.
4. last & important part, His mention that His one of the AUDITOR!!!
(amik kau pmpn. nak sgt BF Auditor kan? Kan dah dpt sorg. Ngeee)

Macih to that guy sbb brani tegur the girl in FB.
Accidently, dh lame dh patut knl ngn this guy sbbnye dulu2 sama study kat UITM. Haha
Nice 'accident'!!! :p

Haaaa so? Is that ur wish come true??
Ask ur self dear!! :)

Happy Birthday. ke 25 yeahhh!

dia nak kek Durian Secret Recipe. Ni la hasilnya :p

Nyanyi sndiri dlm hati taw:

Happy Birthday to Me.
Happy Birthday to Me.
Happy Birthday to Me, Fairuz!!
Happy Birthday to Me!! ♥

*wishing nak ape pon dlm hati gak taw*
:D


Umur kamu sah 25 years old. yeahhhhhh!!
May Allah Bless U in whateva U do yerp!!
Muahhhhhhhhh2x!
*Birthday one of my friend on FB*

21 September 2010

Adakah 'itu' SETIA??

Salam kwn2!!
(Salam-Bagi salam kat korg or Salam-Salam tangan korg)
:D Ape2 pon leh laa. Jnji you all pndi nak 'paham'kan mksdnya k!

Setia??
S- Sayang sorg je.
E- Engkau je dlm hati aku.
T- Tiada yang kedua & seterusnya.
I- Ingt kau hanya untukku.
A- Aku sayang kau je!

-Fullstop-

Tu yang aku rs maksud untuk SETIA.
Means kita xsharing pasangan ngn org lain or buat pasal ngn kapel2 org lain.
Just focusing on your couple rite?
But, Ada situasi yang mencurigakan kita bila mane ade sorg sahabat aku sharing satu story psl dirinya:

Situasi itu:

Si laki2 dah ada sumone special. But tibe2 berkenalan ngn sahabat aku ni. Mereka berkawan rapat. One day si laki2 ni ngaku yang dia syg sgt ngn si sahabat sy. But at the same time dia masih sygkan GF dia. Ohhh Adakah ini SETIA??

Sahabat saya bertanyakan pd saya,
Adakah ini SETIA bila ada laki2 menyayangi 2 pmpn dlm satu masa.
Patut x sahabat sy suka kan laki2 lain & menjauhkan dirinya pd laki2 itu?

Sahabat sy menjadi buntu & biarkan masa yang menentukan idup mereka.
Maybe setiap yg berlaku ada hikmahnya kan. Sahabat sy hanya mampu doa je.
Xleh nak mengharap apa2.

Klu situasi ni berlaku pd sy, sy cuba tuk mengelakkannya.
Susah tuk jd seorang yg SETIA.
Silap2 org yg kite sanjung2 tggi tuh laa yang akan buat 'TAHI' kat kite.
Who knows rite?

Ok2! smbg nnti laa cite ni. Mcm HOT je kan cite ni.
Tggu will be updated cite ni if i've got the next story from my Sahabat k!

Salam.

Hati Duka Lara

tak pernah aku mengerti
apa yang kini ku rasakan
kegelisahan hatiku saat ini

ku masih merindukanmu
walaupun kini ku tlah bersamanya
tak pernah mampu ku coba lupakanmu

reff:
sungguh tak bisa
ku mengganti dirimu dengan dirinya
sungguh tak sanggup
aku berpaling darimu
sungguh tak bisa
mencintainya tuk melupakanmu
sungguh tak sanggup
aku berpindah dari hatimu

20 September 2010

Amik BERKAT


Giggle*
Giggle*
Giggle*

Apsal nak *Giggle* lak pmpn ni?
Heeee. Xde pape cuma terpandang kan balik situasi adikku amik berkat b4 nk g exam UPSR.
Mmg chumel je sgt2. Ngn bersongkok dia menuju ke arah pntu toilet.
Eh apsal menuju ke pntu toilet?
(Sbb aku btul2 br pas mndi & br je kuar dr toilet) Ngeeeee :D

Adikku berkata: Alonggg! Nak g exam ni. Salam tgn along.
Aku berkata: Bye adikk (smbil pgg ppi dia) Jwb exam elok2 JGN LALAI taw!!

Satu je keCUAIan adik aku sorg ni. Klu lalai tuh, small2 thing pon leh silap.
Kdg2 free2 je pemeriksa tolak 2-3 markah.
Campur2 2-3 markah yg kne tolak xke byk nnti.
Ape2pun I wish All the best eh Sayanggg :)
Muahhhhhhhhhhhh2x

Wahhhhhh. Sayang saya nak exam!!!

Just to Coret2x for my younger brother.
(yang paling kanan skali dlm gmbr ni)

NOR AMIRRUL, Along wish U GoodLuck for UPSR eh!
Along hope miyul dpt wat ngn berjaya nya!
InsyaALLAH miyul pon leh jd mcm kitorg masuk asrama & U in future taw!
Aminnn.
Sayangggg Kamu!!
Muahhhhhhh2x :*

18 September 2010

Situasi Situasi

Hai2. Assalammualaikum.
Hanya mahu share situasi kpd korg.
Situasi yang berlaku hari ni.
Bila 2 org bermesej dalam HP.
Ape mesej2 mereka?

A: Awk. Thanks arini kua ngn sy. Sy nak tny awk ni. (persoalan yg bakal di tanya itu apakah?)
A: Awk ni menerima saya seadanya ke? Seikhlas hati awak?
A: ...............................................(ade lg soklan lain2 tp P&C)
A: Jwb bile dah smpi umah taw

Then, situasi bg penerima SMS ini:

B: Thanks gak kua ngn sy.
B: Sy mmg trime awk seAdanya. Xkira ada lebih kt mn & kurg kt mn.
B: Sy xkisah.
B: ................................................(statement MAHAL xleh mention here) :p

Gmbr hiasan 18++ ckit :p

Ohhhh begitu sshkan bile berCINTUN ni?
Nak kene hadapi byk situasi :p

15 September 2010

Sudah Syawal 7!!






Alhamdulillah xsangka kite sebagai umat ISLAM sudah menyambut Syawal yang ke7.
Wahhhh dah Syawal 7 taw kawan2.
Masa sblm Syawal hari tuh aku dh berniat nak buat Puasa 6!! Tp kan,
dah Syawal 7 ni still xbuat2 Puasa 6! Lalallalalalaaa :D
Ape nak jadi ni ngn Daeng ni.
Xpe2 masih ade lagi 23 hari for Syawal. InsyaAllah aku cube tuk settlekan Puasa 6.
Jika diizinkanNYA. hope xde la bendera merah lak ke kan. Bahaya2x.

Pengalaman berjalan sepanjang raya.
Xterkata aku rasa.
Dari hari ke1 dari ke5 ade je planning raya. fuhhhhhhh~
Penat tuh mmg laa xdinafikan tp best2. Mmg best sbb beraya bersame2 yang kita sayang.


10.09.2010 - Beraya ke umah Atuk, Makcik Lina & Mak Usu (sedara belah mak saya)

11.09.2010 - Mereka2 pula dtg beraya ke umah kami. Pendek kate sume sedara mara dtg bertandang ke umah saya. Ada juga jiran2 & kwn2 yang dtg. Thanks sume. Ni blum wat Open House lagi. Lau wat, lg laa layan :D

12.09.2010 - Kami(Kuarge Daeng/ Kuarge Mak Usu/ Kuarge Pak Long/ Kuarge Cik Lina/ Kak Ida & Nenek2 kami) g berkonvoi ke Banting umah Moyang kami. Lallalalalalaa :D
Konvoi paling menarik yang aku rasakan. Seronok sgt jalan bersame sedara2 mara :)

13.09.2010 - Aku & adik2 beraya ke umah McTingtong :p Jupe Ume dia ngn adik2nya. wlupon ade gak adik yg xde sbb bekerja pada raya ke 4. Thanks serving us Bihum goreng nyum2x, Ayam masak merah & air oyen :D pastu layan g Midv tgk movie Piranna :p

14.09.2010 - Beraya sakan ke umah jiran2. Ade gak nk 10 -15 umah jiran2 laa kami serbu beramai2. Leh lak ade jiran baikk hati bagi duit ghaye :D macihhh pakcik makcikk * tinggggg*

15.09.2010 - G beli belah ke Shah Alam. settlekan hp2 adik badik aku yang ngah tingtong. pastu ptg aku fly ke PJ jupe yang tersayang..

Perjalanan raya yang menarik for this Syawal!!

08 September 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Kepada sume kwn2 yang beragama ISLAM.
Saya cik Daeng ingin menyusun sepuluh jari memohon ampun & maap atas segala salah dan silap yang nampak or xnampak.
Harap2 sume dpt memaafkan yer.
Semoga Syawal kali ni memberi kebahgiaan buat semua.
Raya nnti jemputla datang ke umah bg sesape yang tahu umah Daeng kat mane.
Yang mane xtahu tuh leh je nak roger2 cik Daeng. Ngeee :D

Malam yang indah dihiase Bulan,
Terang benderang seluruh taman,
Kawan2, SELAMAT HARI RAYA sy ucapkan,
Ampun salah & silap ku kirimkan.

07 September 2010

For the rest of my life by MAHER ZAIN!!


I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the Rest of My Life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the Rest of My Life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along

OOOO
And theres a couple word I want to say

For the Rest of My Life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the Rest of My Life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the Rest of My Life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the Rest of My Life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

05 September 2010

Perjalanan yang menarik :)


Ohhhhh. Assalammualaikum w.b.t
Heeeee ;) Hari ni aku jalan2 sakan ok!! Rindu pny pasal so jalan sakan laa yer :D

1. One Utama

Motif utama nak g ONE UTAMA sbb masing2 xbiase sgt nk jalan kt cni. So cube laa tuk amikk mood tuk jalan kat cni. B4 smpi Ke OU, sesat2 kami mencarik jalan. At last smpi gk laa kan tp yg geramnya mood masing2 dh bercampur baur jd HOT,HANGIN,GERAM,PANAS smpikan NO MOOD nk jalan kt OU. Pastu leh lak dua2 merasakan yang feel kitorg xde kat OU. Kami xleh & xselesa nak HANG OUT kt OU. hahahaha Leh lak gitu kan? So bru smpi dlm bp minit je kami pon BLAH & move to next PIT STOP!! *td, lau ikotkan nak majuk ngn beliau tp xsmpi hati sbb sayang sgt ngn beliau* :p Haha


2. Sunway Pyramid
Yeahhhhhhhhhhhh, Our feeling with SUNWAY PYRAMID <3>
Smpi2 je kat sunway ni, rs mcm BEST,SUKA,MOOD BAIKK PNY, SERONOK. Ntah ape laa yg seronok sgt ntah. Yang pastinya mmg FEELING kami ade kat SUNWAY je. Xde kt tmpt lain. Ade laa lepak2 smpi sejam stgh kot, pastu masing2 merasakan KEBOSANAN melanda diri. So, MOVE ON to next PIT STOP.
*gile laa dua2. layan mmg jd makin ting tong*


3. The SUMMIT
Dalam kul 4 lbih, kami gerak ke SUMMIT lak. Cuba tuk amik mood kat citu. Haha. Dua2 dah bengongg & mengongg pastu lepak2 kt summit lak. Kitorg habiskan masa pusing2 kat sekitar summit smpi LEBAM. LEBAM ape? lebam kaki!! hehe.
wlupon lebam kaki tp SAYANG SAYA keep on jalan. *Macihh eh sygg* :p
(Kami berbuka pose kat AYAM PENYET : Menarik gak menu nya especially GADO2x)


4. Mydin
Lepas buka pose kami pon berangkat ke MYDIN yang besar di SELANGOR ni. Mydin ni laa tmpt ade ofis2 BOS besar! heeee ;) *sumber dari my sayangg la* sumber ini leh dipercayai ke x sila laa rujuk beliau..Hehe :p
Jalan2 kat cini for the main reason nak carik LAMPU KELIP2 FOR HARI RAYA.
At Last dptlaa beli ni:

1. Lampu kelip2
2. Keylock untuk kete
3. Keronsang
4. Air bliss *dua botol*
5. Coklat Vochelle

-Sekian-

So, Bila dah hbis jalan sakan, kami pon pulang dgn selamatnya.
Alhamdulillah perjalanan hari ni selamat.
XOXO - ohhhh *Mytingtong*


02 September 2010

'Buang Masa' Or 'Merepek'


Baca topik kali ni pon, agak2 kamu paham x ape maksud itu?
Rasa2nya CONFIRM korg xpaham sgt ni. Aku nak share sm ada ape yg kita wat hari2 ni adalah untuk BUANG MASA or MEREPEK semata2??

According to U all kan,
Of kos sume org ada FB - Facebook. Tul x??
Tahun 2010 ni, aku leh jamin 'kerat jari' laa if org xde FB. haha
Ok2. Bukannya apa. Kat FB laa org suke:

1. Meluahkan Rasa itu & ini
2. Merepek xkene tempat
3. Memaki hamun org ramai
4. Mengorat laki2 or pmpn2
5. Mencuci mata & ape2 je yg rs nk cuci
6. Meng'WISH' Birthday or any Anniversary
7. Meng ape lg eh? Ntah. haha

Ok -Fullstop-
Smpi je tahap nak meng'POST' ape2 yang ade kt page FB owner ni, mcm2 laa yg nak di POSTkan. Baik ayat membina or ayat merepek2. Tu dah menjadi lumrah sume pengguna FB.
Xcaya korg g laa usha FB org2 yg ade yer. Tidak dinafikan aku pon antara yang MEREPEK or BUANG MASA kt FB. haha

For e.g my previous POST kt FB:
(byk contoh2nya ni) Meh tgk. hehe


1. Bila kite 'senyap' tuk seketika, ade yang masih mencari & tertanya2 'Mana eh dia??'. Tp bila kite 'ada' kt dpn mata. Buat xth je tanpa rs org itu penting pon. *Moral: Syg & hargai benda yg ada depan mata kite*


2. Saya suka SEDEKAHkan 'sayang' saya pd mereka2 yang SEDEKAHkan 'sayang' mereka pada saya. Kamu bagaimana? ;)

3. Pg2 aku dh tgk kucing jiran aku men2 ngn anak ular tedung kaler itam. Tegak2 kepala ular tuh. Tgk ular tu sgt agresif aku rs sgt2 geli. *pdhl Daeng, ko xingt ke ko dh byk kali pegang ular? tp sume ular yg aku pegang dh jinak2 merpati* Haha. Ular yg ni ular yg agresif. yuuuuuuuuuuwwwwwww~

4. Xpose = Bucuk ke? *Konfius jap* hehe :p

5. Post aku yg terawal pg ni: Eh, rs mcm hari Isnin pg la lak. Tp rupa2nya dah Rabu!! Lalalalalalalaaa :D Bile nk Jumaat lak ni? Opssssssss~

6. Post terakhir dr aku : td leh lak ade kete kancil BHF **34 bwk slow & steady bile ku lihat2 tgk2 mereka2 bercumbu-cumbuan. Adoiilaa~ *aku xleh tdo tp si dia dh tdo* huhu

So dah baca kan contoh2 yang aku bg tu. Tulaa antara2nya yang kite cube buat hari2 di FB. Maybe ade yang kata BUANG MASA but sumtime kata ianya MEREPEK!

Xkisah janji hidup kite ceria bahagia sentosa gembira tanpa sedey2!! :)