◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

28 November 2010

No Thanks :D

I'm so LAZY to updated my BLOG rite now!
Wait until I feel so freely to update OK!
Keep touching me babe! lalalallalaaaa ;)

26 November 2010

Rindu barangkali!!!


Perghhhhhhhhhh!!!

"Berkurun lama ku rahsiakan...lalalalallalalaa"
(lame btul aku dh x tulis blog)
Hairan la ngn diri sendiri.
Ada kah sbb xde CERITA yg nak diBICARA kan or mmg MALAS nak menulis blog untuk kali ni?

*keep on wondering babe*
Actually, mmg ada TAHAP KEMALASAN tu tp maklum la masa xde byk sbb duk bz kan? Ngn keje2 seharian mcm:

1. Bgn2 pg hr2 g keje *8hours or lbih sbb OT*
2. Men FB *xth la bp jam lak kan*
3. Tido je *dh amikk bp jam ntah*

So? tggl beberapa jam je slps dh tolak tambah dr 24 jam ni?
Confirm dh lebih dr 24 hours kot.
Pendek kata, I have no time to write the blog.
Keje pon makin berlambak2!! Maklum laa nk year end ni kan.

Bos!!!! tolg laa pahami hati pekerja2 anda!! XOXO

Eh, Daeng dh xde cerita kot nk share. Nnti ade cerita HOT je akan ku updated lg yup?
Jnji korg jd pendengar/pembaca SETIA I pon jd laa. hihi

Luv all XOXO!!! muaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh~

16 November 2010

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA


Assalammualaikum w.b.t kwn2!!!
Di kesempatan ini,
Daeng ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
kpd kaum MUSLIMIN & MUSLIMAT di muka bumi ini.
Semoga ibadah yang kita jalani hari2 di berkatiNYA.
InsyaALLAH. Aminn ;)

10 November 2010

CONGRATULATION to UPSR's VICTIM 2010!!!


Assalammualaikum.
Just want to share with all of u.
Today result UPSR pon kuar.
So, I nak say CONGRATULATION to my adik bongsu sbb dpt 3A2B!!!
Ape pon u were doing a good job my dear.
So pasni kne melangkah masuk ke alam Secondary School lak syg.
Xmo main2 dah. Kne rajin2 blaja taw.
Klu x, mcm ne nak jd mcm akak2 & abg kamu masuk UNIVERSITI ;)

We all support U from Bottom to Top!!!
XOXO

P/s: TAHNIAH to MEREKA2/ADIK2/Adik TEDDY yg dpt keputusan yg memberangsangkan/membanggakan ibubapa kita!! Xpe ni bru 1st level eh adik2. Ada byk masa lagi tuk melangkah ke HADAPAN!!!! ;)

How to train ur KITTY/CAT!!!

gmbr hiasan tuk tatapan umum


Dear my dearest friend!!!
Here I wanna to share the SHORT & SIMPLE tips for u to train/take care of the KITTY ;)

There are several things to do to ensure KITTY feeling safely.

1. MEAL
Important thing to care of is about the KITTY's meal. KITTY needs to eat twice or more per day. For a KITTY, just give it a meal likes WHISKAS or (yg sewaktu dgnnya) ;)
For a CAT, u can simply feed it with ikan goreng plus nasi putih ;) (janji knyg perot).
Drink? KITTY or CAT leh layan je sume air :p

2. SHOWER
2ndly, KITTY or CAT needs to take a bath at least once a week. If u feel so RAJIN, u can shower the KITTY or CAT once for 4/5 days. For KITTY, normally used suam2 kuku air for shower k. But for CAT, any types of water even the cold one also can dear ;) (jnji wangi taw sygg)
Don't forget used some shampoo or soap for KITTY/CAT eh.

3. POWDER (bedak sbnrnya) :D
After take a bath, KITTY/CAT should letakkan BEDAK.(bg wangi ok). Of course u will love them much2 after this.

4. PLAYING
U needs to spend time at least 15-30 minutes to play with ur KITTY/CAT eh dear. Sure he/she will be so 'manja' with u later on. Keep on layan he/she to so that the KITTY also didn't feel BORING :)

5. BEDtime
KITTY/CAT should have a proper place to sleep. So as long they feels comfortable with the place they choose, u needs to ensure the place is clean & clear Ok!! ;)

Is that enough for U to make sure ur KITTY/CAT in a good condition??
Hurm, I don't think so.


Regards,
Daeng Ieyma Ismani
LOVE KITTY/CAT!! XoXO

09 November 2010

Just CLICK & PANGKAH X!!!

"sudah2x. xleh tgk lame2x. Wat sakit hati je."

(apsal lak tu?) HAHA

"hati nak tgk & nak amik tahu tp .........."

(sudahlaa kalau sakit hati jgn AMIK TAHU lgsg my dear)

"bila dah tgk, aaaahhhhhh! pangkah2x!!"

(cepat2lak pangkah screen tuh. ape la nk jd)

HATI vs. TANGAN!!

Bukan sengaja nak gatai tgn melihat sesuatu tu.
Tp hati mmg nak th sgt ape yg berlaku.
Kakak sblh aku merasakn sebegitu rupa.
Bila dah tgk, SAKIT HATI lak kan kak? HAHA
I understand.

Klu rs xmo sakit hati kak, jgn sesekali CLICK k!
BAHAYA2x!! hehehehehe



gmbr hiasan k!! :p

04 November 2010

SEPI for a while!!


To all my 2,325 Facebook Friends,
I will on9 later.
I try to 'shhhhyyyyyy' for a while.
Hope it's help me to release my 'Tensi'.

Miss U all Much than ever!!!
XOXO ;)

01 November 2010

Penantian = Penyeksaan

Welcome2. Wahhhhh lame gak xtulis blog ni. Bukannya apa. Bila xde "bahan" nak diSTORY MORYkan, kna laa diam dlu kan. Ngeee :D

So agak2 ade je cerita dr rakan2 baikk or tidak barula aku coret2kan kat cni.
Meh nak story ckit psl PENANTIAN = PENYEKSAAN.

Ada laa sorg HAMBA ALLAH ni. Dia berkongsi cerita nya pada aku.
Dia mengalami satu situasi di mana dia suka ngn seseorang girl but at the same time girl tuh milik org. Pendek kate, girl tuh AWEK org la. Laki2 ni dah berterus terang dah dgn that girl dan memberitahu kat that girl yang dia sanggup tunggu that girl.

*sanggup tggu ok!! Xke menyeksa diri gak namenye kan??. tapi laki2 ni mampu bersabar & berusaha sedaya nya*

He hopes that ending tuk kisah dia ngn girl tuh ade kesudahan yang BAIK!! means HAPPY ENDING la.

*What about that girl?? Is that, she feels the same as the guy feels??*

Kalau ikotkan dr cerita kwn aku ni, girl tuh mcm dah mula sayang kat guy ni. Maybe sbb kePRIHATINan laki2 ni terhadap pmpn tuh dan sikap CARING yg ditunjukkan kot. Haha

Ermmm, klu girl tuh kawan aku, leh laa aku cerita kan ape perasaan yang perempuan tuh alami. Tp masalahnya aku xth pmpn tuh RASA APE??

*so, aku xleh nak describe the girl's feeling* Ngeee :D

Nnti ade pape story mory pasal 'them' I will updated k!!
See u again all the blogger walker ;)