◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

20 December 2010

Unbelievable


Assalammualaikum w.b.t

Me feels SHOCKED!

why? why? why?

Actually is it quite important for me to feels it.

But, Maybe 'ade hikmah setiap yg berlaku'

By ending of this year, I hope 'sumthing' will be by my side.

I am keeps waiting until now.

Now!!! Then I got the answer for it.

Alhamdulillah ALLAH give me some good news.

So I just go with the flow.

InsyaAllah, I will gets what I want!

Hope the GOOD news will come to my life later.

Ameen ;)

10 December 2010

: Adakah Cinta Memerlukan Sebab?? ::


Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan
di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah
bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si
suami.

Ini dialog mereka:

Isteri: Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami: Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri: Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami: Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!

Isteri: Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata "Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu.
Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi.
Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.
Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang
disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.

Surat tersebut berbunyi begini :

Sayang!Jika disebabkan suara aku mencintai mu...sekarang bolehkah
engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau
menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau
tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika disebabkan setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau melangkah?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.

Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.

Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini,
selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab.

Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu... ia
boleh dirasai dalam hati.

Oleh itu, CINTA xmemerlukan SEBAB!
Tp penting untuk kita tahu SIAPA sebenarnya yang patut kita CINTAI
Tanamkan rs CINTA pada ALLAH & RASUL bru la CINTA pd HAMBANYA.
InsyaALLAH ;)





01 December 2010

STALKER!!!!


Assalammualaikum w.b.t
Hai Daeng's friends ;)
Lama gak kan Daeng xber'madah'?
Haha. Bukan xnak ber'madah BUT!!! No idea & no Good MOOD :D
But, today Daeng rs mahu share sesaje ape itu STALKER.
Dlm bahasa JAWA:
What the meaning of STALKER?

1: A stalker is anyone boy or girl (usually a late teen or adult) who follows you everywhere you go and knows everything about you. Be careful if you think someone is stalking you tell your parents teacher or friends.
(bila ade org yg mcm ni, kne jaga2 eh kwn2. ne th org tu ade BAD things to do around U)

2: A stalker is a person that secretly WATCHES and FOLLOWS you around and takes pictures of you and other things.
(haaa, yg ni menarik skitlaa. sbb stalker ni slalu tgk/perhatikan ko tp dlm ms yg sm suke tgkp gambar ko. If dia tgkp gmbr then masuk ke mn2 album or publish kt mn2, tak ke susah korg nnti?? pkir2kanlaa eh?)

3: A stalker always looks around u. It is usually someone who is obsessed with you and wants to be with you but can't.
(Ohhhh, yang ni menyeramkan gak. Dia mcm ade hati ngn kita tp at the same time dia mcm xmampu nak miliki kita. so??) hurmmm.

4: A stalker is a person that follow's you ADMIRES you and watches you from afar but you may not know they are doing this or you may not even know who they are.
(ntah ape laa yg org2 mcm ni nak wat sbnrnye kan?? Cuba korg pkir laaa ape dorg cube nakk sbnrnya ngn korg ni?)


Rasa2nya meaning STALKER yg aku bg kat ats tuh sumenya dah lebih kurang maksudnye kan. So, ckuplaa kot 4 difference meaning. (xde laa difference mane pon) Sm dgn je. Ngeee :D

So, kalau korg rs nak jd STALKER xslh tp berpada2 jgn smpi menganiaya org2 yang menjadi mangsa STALKER anda yerp!!

Dan pd sape2 yang nak ada STALKER, cuba laa bua benda yang leh menarik PERHATIAN org lain. Jgn smpi org lain BOSAN dgn korg sudahh! HAHA.

Daaaaaaa~
See Daeng next time laa lak.
Masa tuk FOKUS buat kerja!! ;)
Selamat Bekerja My Dear FRIENDs!! XOXO