◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

02 September 2010

'Buang Masa' Or 'Merepek'


Baca topik kali ni pon, agak2 kamu paham x ape maksud itu?
Rasa2nya CONFIRM korg xpaham sgt ni. Aku nak share sm ada ape yg kita wat hari2 ni adalah untuk BUANG MASA or MEREPEK semata2??

According to U all kan,
Of kos sume org ada FB - Facebook. Tul x??
Tahun 2010 ni, aku leh jamin 'kerat jari' laa if org xde FB. haha
Ok2. Bukannya apa. Kat FB laa org suke:

1. Meluahkan Rasa itu & ini
2. Merepek xkene tempat
3. Memaki hamun org ramai
4. Mengorat laki2 or pmpn2
5. Mencuci mata & ape2 je yg rs nk cuci
6. Meng'WISH' Birthday or any Anniversary
7. Meng ape lg eh? Ntah. haha

Ok -Fullstop-
Smpi je tahap nak meng'POST' ape2 yang ade kt page FB owner ni, mcm2 laa yg nak di POSTkan. Baik ayat membina or ayat merepek2. Tu dah menjadi lumrah sume pengguna FB.
Xcaya korg g laa usha FB org2 yg ade yer. Tidak dinafikan aku pon antara yang MEREPEK or BUANG MASA kt FB. haha

For e.g my previous POST kt FB:
(byk contoh2nya ni) Meh tgk. hehe


1. Bila kite 'senyap' tuk seketika, ade yang masih mencari & tertanya2 'Mana eh dia??'. Tp bila kite 'ada' kt dpn mata. Buat xth je tanpa rs org itu penting pon. *Moral: Syg & hargai benda yg ada depan mata kite*


2. Saya suka SEDEKAHkan 'sayang' saya pd mereka2 yang SEDEKAHkan 'sayang' mereka pada saya. Kamu bagaimana? ;)

3. Pg2 aku dh tgk kucing jiran aku men2 ngn anak ular tedung kaler itam. Tegak2 kepala ular tuh. Tgk ular tu sgt agresif aku rs sgt2 geli. *pdhl Daeng, ko xingt ke ko dh byk kali pegang ular? tp sume ular yg aku pegang dh jinak2 merpati* Haha. Ular yg ni ular yg agresif. yuuuuuuuuuuwwwwwww~

4. Xpose = Bucuk ke? *Konfius jap* hehe :p

5. Post aku yg terawal pg ni: Eh, rs mcm hari Isnin pg la lak. Tp rupa2nya dah Rabu!! Lalalalalalalaaa :D Bile nk Jumaat lak ni? Opssssssss~

6. Post terakhir dr aku : td leh lak ade kete kancil BHF **34 bwk slow & steady bile ku lihat2 tgk2 mereka2 bercumbu-cumbuan. Adoiilaa~ *aku xleh tdo tp si dia dh tdo* huhu

So dah baca kan contoh2 yang aku bg tu. Tulaa antara2nya yang kite cube buat hari2 di FB. Maybe ade yang kata BUANG MASA but sumtime kata ianya MEREPEK!

Xkisah janji hidup kite ceria bahagia sentosa gembira tanpa sedey2!! :)