◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

26 September 2010

Mulut Org Xleh Nak Tutup!!

Psssttttt2x.
Alonggg!
*seseorang memanggil aku*

Masa tuh situasi ni berada di umah jiran sy yg buat Open House hari raya ;)
Aku ngah duduk berdepan ngn sorg makcik ni smbil memegang 2 baby yang comel.

Along: Ye mak cik nape??

Makcik: Dgr kate dah nak tunang. btul ke?

Along: Ohhh eh? mane makcik dgr ni.

Makcik: Alaaaa dgr2 gossip2 mcm dh nk tunang.

Along: Isk2. lom lg laa makcik. Lau nak tunang, satu taman sy dh jemput dah.

Makcik: Dgr org2 ckp dh nak tunang.

Along: Alaaaa tuh MULUT ORG. Kita tak leh nak tutup. FITNAH sume tuh.

Makcik: Ohh yela kan.

ALong: Doakan laa InsyaAllah tahun depan sy Kawen je trus. Tunang2 xyah hebohkan kat org.

Makcik: Ohhhhh.*smbil gelak2 malu laa tu* haha

Len kali manusia ni tolgla jgn sebarkan fitnah yang kite lum tentu keSAHIHan nya.
Bila mane sesuatu tuh bakal jd, org pny badan sndiri akan umukan.
-FULLSTOP-!!