◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

18 December 2011

Exchange Gift! Je'Jingle' Je'Jingle'





Besh nye bila dapat sambut 'Exchange Gift fo Christmas' at Rooftop Menara RKT!
First time sambut kot. Aku dapat blous dr Cathy.
Thanks babe. Ptg² lepas bosan wat keje. kami disajikan dgn makanan² yg menyelerakan di ROOFTOP MENARA RKT itu :)

Bila dah dapat hadiah, surely lah kan kene rajin bekerja! So, jgn malas² wahai kawan² (termasuk juga aku). Klu bab hadiah no 1. Tp bab bekerja, malas nya no 1 :p

Okeh then, Daeng nk lunch ni. Biskut cicah Neslo. Tuk cover lapar sampai ke malam aje. Balik umah nnti, leh makan masakan mak saya :)




p/s: Tasaba nak cerita pasal diri sendiri for the 2nd step! ♥
Lot's Of Luv:
Triple D

11 December 2011

The Precious


Alhamdulillah.
1st step was settled.
Will remember the date 10.12.11
(14 Muharram 1433h)
Hope ALLAH bless our relationship.
& now onwards, focusing for the next step.
InsyaALLAH will be on next year, 2012.

Love u syg, Azfar Nasir ♥
Thanks for everything!

24 November 2011

Sesuatu yang tak terjual dimana²


Assalammualaikum wbt kawan² Daeng :)
Sungguh mulia hari ini, kerana hari Jumaat & Daeng nk ucapkan syukur kpd ALLAH kerana kurniakan saya sahabat² sehebat mereka² ini.

Tahun 2011, umur kami² ni tidaklaa muda lg, kalau diikotkan ramai org muda diluar sana yg version tahun 1990an ke atas. So time² 1980an mcm kami², masing² dah membawa haluan masing².

Berkeluarga dengan keluarganya
Bersingle mcm aku ni dengan hidup single nya ditemani parent & adik²

Tahun 1998, kami form 1. Dpt sekolah yang sama, dan dalam masa yg sama kami ber'5 dalam kelas yang sama. Mesti nak tahu kan b'5 tu siapa?
: Bibi : Mun : Awe : Er : Ima (cik daeng)
Kami ber'5 dpt kelas sama & starting from kelas Form1 tu la kami mula rapat akibat ramai sgt budak² Cina dlm kelas tu compared tu org melayu yg ada berapa kerat aje.

So start situ, makan bersama, lepak bersama, pergi-balik sekolah bersama, sampaikan cikgu nak pilih name² yg layak jadi pengawas pon, kami ber'5 terplih bersama.
(kenangan ade cikgu yg gelar kami PEGUIN sbb berjalan ke mana² sekitar sekolah tu ber'5 xleh berpisah) hehe
*sweet memory*


(Er, Aku & Awe)

Pada tahun 1999, kami Form 2 & tahun 2000 kami Form 3 - was PMR candidates.
Haaaa, dr situ selepas result PMR keluar, kami berpisah/berpecah kelas. dah xsama kelas sbb masuk Form4, masing² ikot KOS kesukaan katanya.


(Bibi, Awe & Mun)

Pada tahun 2001- Form 4, Awe & Mun masuk kelas Sains Tulen weh (dak pandai) hehe
Aku & Bibi masuk kelas Sains Sosial (ada akaun je ngn addmath)
Er lak masuk kelas Perdagangan (sorg² cian dia)

(gmbr kenangan bersama Bibi = Aku, Awe, Er, Bibi)
Mun xde sbb dia dh kawen time ni. xleh join ronggeng :p

Pastu dr Form 4-5 kami still pergi-balik bersama² cuma kelas je xsama. Rehat pon still bersama². Betapa hebatnya persahabatan kami. Kalau sorg xde, msti orang lain perasan dan bertanya 'mana pergi sorg lg'
Pendek kata, kami kene/wajib ke mana² ber'5.

Bygkan laa kami nak ke camping mana² or event yg melibatkan sekolah, kami akan pergi ber'5 if salah sorg xdapat pergi, yg selebihnya sure akan rasa tak best! baguskan persahabatan kami??


Pada tahun 2003, result SPM keluar, masing² dah mula membawa 'haluan' masing² yang aku sendiri tak jangka kami akan berpisah lama.

Bibi- dah mula merenggang sehingga sekarang. Kami rindukan dia.
Er- pergi ke Form 6 for STPM
Awe- smbg Dipl. in Acccounting & Degr in Accounting
Mun- smbg kat Politeknik
Aku- smbg kt Matrikulasi & Degr in Accouting

So, dari situ kami dah mula, xbersama. kemana sahaja ikot haluan masing². Time² raya je baru berjumpa. If x, xdelah.

Dan, Kawan sy sorg lagi 'Wafa' namanya. Beliau lg tua setahun je dr kami. Tp ms time sekolah setakat kenal² gitu. xse'close' sekarang. Kami br btul² close since selepas masing² dah mencecah 20an ke atas. Bila buat reunion baru berjumpa balik. Dan dari situ Awe-Er-Mun-Wafa-Aku yg close sehingga sekarang.

Kawan kami, Bibi dah ssh sgt nak jumpa. If jumpa pon bila xdirancang. Wallahua'alam T__T

(gmbr ni diambil ketika wedding Awe)
Er & aku yang masih single (means tak kawen lg la) hehe


Kawan aku yang agak tingtong tp orang yg pertama kawen dlm geng kami
"___ Munirah binti ____"
berkahwin ketika kami berumur 22thn. awal kan?? hehe. Alhamdulillah :)


Kawan aku lg sorg ni pon tingtong gak, Alhamdulillah sejak menjadi Isteri orang, dia dh mula bertudung. ALLAH dah tunjuk jalan ke arah kebaikan. We're proud of u Kak Wafa.
Kak Wafa kahwin masa berumur 26thn (if i'm not mistaken) hehe


Ni kawan saya yg memang tingtong. haha. Name dia banyak tp kita cerita nama skg jela eh. Ni laa Awe :) a.k.a Nurly. Selamat bernikah dgn sumone yg dijodohkan ALLAH, pd umur 26thn klu ikotkan 25thn bp bulan lah sbb dia belom birthday lg masa kahwin. hehe


Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ni nak cerita pasal anak² buahh aku ni.

Hai laa baby Piaa. Atau name penuh dia "___ Addina Saffiya binti ___ Asri". Ini adalah anak kepada Mun. Muka sebijik ikot muka maknye. sure dh besar nakal mcm Umi dia gak. hehe. Kan Munirah???


Dan baby ke2 ni dilahirkan dr perot Awe. Tengok muka pon dah tahu, anak ini anak Cina Celop. so for sure maknye, si Awe laa. haha. sbb dia je yg mcm Cina lam geng kami. Baby ni nama "Azra Rijja binti ____ Rithauddin" baby ni lak mulutnya sama mcm mulut mummy dia. Sure nakal mcm mummy dia gak ni. lalalaaa~

So far, sy br ade 2 baby angkat. Nak baby angkat lg tggulaa turn Kak Wafa, aku & Cik Er kita ye. 2 orang Puteri yg cantek² dah lahir di muka bumi ini. Mari kita menantikan Putera² yg kacak² pula. hehe. InsyaALLAH.

Persahabatan (sesuatu yg sangat bernilai) kami tetap kekal hingga ke akhir hayat.
Ameen :)

Lot's of Luv:
Triple D ♥



22 November 2011

Tahniah Harimau Malaya

Tahniah diucapkan kepada team "Harimau Malaya" yg berjaya membaham "Garuda si Angry Birds" . Bukan rezeki Indonesia untuk menang EMAS di Sukan Sea kali ini.
So bersyukur la di tempat ke2.

Proud to be Malaysian. Bersyukur kerana merangkul kejuaraan kali ini!!
Berbaloi² usaha² team Harimau Malaya kali ni. Alhamdulillah~

Lot's Of Luv:
Triple D ♥

21 November 2011

Now I know what is it mean "Happy Feet"


Happy Feet - What can you understand?

Happy - *Gembira

Feet - *Kaki

Happy Feet which means KAKI GEMBIRA or GEMBIRA KAKI ? hee

Btw, HAPPY FEET 2 : The movie I was watched last Sunday with my Po.

The storyline quite good & full of humours.

Look at the trailer & you will feel that you wanna watch the movie

"Happy Feet 2"

the pluffy cutest ERIK in this movie! Love Erik much! XOXO ;)

Next movie, I wanna watch "Twilight Saga: Breaking Dawn"
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~!

Lot's Of Luv:
Triple D♥


15 November 2011

Date will never forget


Just wanna reminds about the DATE!

11.10.11 - A good start from both of them

InsyaALLAH,

On Dec 2011 - A first step taken from him.

Further action?

Just wait & see.

"Ameen Ya Rabb"

Lots' Of Luv:
Triple D ^^

13 November 2011

Wahai LELAKI, kesian kamu!


Seseorang lelaki bertanyakan pada diri nya sendiri:

......." Kenapa kah aku dijadikan sebagai LELAKI ?? "
......." Kenapa mesti bebanan adalah tanggungjawab LELAKI ?? "
......." Adakah baik aku ditakdirkan menjadi LELAKI ?? "

Assalammualaikum kwn²!! Daeng just nak share pasal LELAKI!
Kenapa dengan LELAKI? Ada apa dengan LELAKI?

Baru² ni Daeng mendengar pelbagai jenis keluhan secara nyata & tak nyata pasal lelaki.
Bukan sengaja nak bukak pekung didada cuma nak share tentang realiti nya hidup di alam nyata nih.

Kita amik cerita yang br² ni Daeng dgr,
Ada laaa sekumpulan kwn² ni berjalan² di sebuah shopping mall. Then, biasalah kan, kat shopping mall ape yg korg akan nampak?? For sure lah kedai² & sewaktu dengannya. Tapi yang paling ketara kita akan nampak ialah "Pasangan SUAMI ISTERI", "Pasangan COUPLE", & "Pasangan BESTFRIEND-xde kaitan!"

Kita cuba ambil kisah pasal ---> "Pasangan COUPLE" k kwn²!

Phm² jelaa. Bila dah bersuami-isteri ni mesti masing² akan bertolak-ansur dalam kehidupan. So, issue yg nak diceritakan xberapa nak nampak dlm hidup LELAKI yg sudah bergelar SUAMI.

Tapiiiiiii~! Bila berceritakan tentang LELAKI yg masih bergelar BOYFRIEND orang, haaa ape yg kita pikirkan?? Of kos laa:
*Dating/window shopping
*Tgk wayang
*Makan²
*Karaoke
*dan lain² lagi

Lelaki ni mmg lah kita anggap as ketua(leader) pd perempuan tp dlm istilah berCOUPLE, kenalah ade Tolak-Ansur gak kan? Mcm hari SABTU lepas, Daeng berjalan² bersama adik beradik Daeng, dan terlihat, sepasang COUPLE ni yang 'sgt kecian' situasi nya dimana si LELAKI mcm terpaksa je melayankan karenah GF nye, sedangkan masing² dlm ms same mcm xde motipp untuk keluar berjalan. Menaiki motorsikal yang agak uzur. Tp demi cinta dia pd si GF, sanggup kehulu-kehilir bawak si GF ke mane saja nak pergi. Cuba lah sesekali tu jgn menyusahkan lelaki. Ntah² si lelaki pon dh penat nak melayan tp nak buat mcm ne. Dah tu je KEKASIH HATI.
Sampaikan sanggup meredah ujan yg lebat menaiki motorsikal. Hurm. Kesian kan?

Saya kalau leh saya tak nak menyusahkan BF sy.

Lg satu, ada satu kisah ni lak. si BF bertungkus lumus berkerja siang-malam smpi tido kat ofis bagai, semata² tuk mencari duit lebih. Duit lebih bukan untuk dia tp untuk si GF yang jenis MATERIALISTIK ni. hurm. Ni lagi la tak leh blah. Kalau dapat GF yg materialistik , mmg kayapp lah si BF. Apa² je yang si GF inginkan, si BF kene tunaikan atas dasar CINTA AKAN KEKASIH. WTF lah wehhhhh! Sedarlaa baru kekasih kot. kalau dibuatnye korg berpisah? Nak buatpe? Nak ganti rugi blik semua yg pernah si BF belanja kan kat kauu? #renung²kanlah & selamat beramal (mcm Prof. Izi Hj. Ali)

Lelaki sebagai ketua keluarga, maka hormat lah mereka tetapi kita masih ada hak untuk bersuara if LELAKI buat pasal dgn kita & jika kita masih dijalan yang benar!

Allah berfirman:
"Lelaki ialah pemimpin bagi perempuan oleh kerana ALLAH melebihkan sebahagian mereka (lelaki) atas sebahagian yang lain (perempuan), dan kerana lelaki selepas menafkahkan sebahagian daripada harta mereka"........ (Surah an-Nisa, ayat 34)

So wahai LELAKI, kamu jgn anggap kamu sgt dibebani oleh mcm² ujian, sebaliknya kamu bersyukur, kerana ALLAH menempatkan kamu dikalangan PEMIMPIN bg seorang perempuan. Wallahu'alam. InsyaALLAH~


Lot's of Luv:
Triple D~


09 November 2011

Love the lyrics


Baby (x11)

I'm So Glad...

I Will Never Find Another Lover
Sweeter Than You
Sweeter Than You
And I Will Never Find Another Lover
More Precious Than You
More Precious Than You
Girl You Are..
Close To Me You're Like My Mother,
Close To Me You're Like My Father,
Close To Me You're Like My Sister,
Close To Me You're Like My Brother
And You Are The Only One My Everything
And For You This Song I Sing....

All My Life
I Prayed For Someone Like You
And I Thank God
That I..That I Finally Found You
All My Life
I Prayed For Someone Like You
And I Hope That You Feel The Same Way Too
Yes, I Pray That You Do Love Me Too

I'd Send You All That I'm Thinking Of........Baby

Said I Promise To Never Fall In Love With A Stranger
You're All I'm Thinking Of
I Praise The Lord Above
For Sending Me Your Love
I Cherish Every Hug
I Really Love You

All My Life (Ohhhh..Baby, Baby)
I Prayed For Someone Like You
And I Thank God
That I...That I Finally Found You
All My Life
I Prayed For Someone Like You
And I Hope That You Feel The Same Way Too
Yes, I Pray That You Do Love Me Too

You're All That I Ever Know,
When You Smile All My Face Always Seems To Glow,
You Turned My Life Around,
You Picked Me Up When I Was Down,
You're All That I've Ever Known,
When You Smile My Face Glows
You Picked Me Up When I Was Down
Say...You're All That I've Ever Known
When You Smile My Face Glows
You Picked Me Up When I Was Down
And I Hope That You
Feel The Same Way Too
Yes, I Pray That You Do Love Me Too

And All My Life
I Prayed For Someone Like You
And I Thank God
That I..That I Finally Found You
All My Life
I Prayed For Someone Like You
Yes, I Pray That You Do Love Me Too

All My Life
I Prayed For Someone Like You
And I Thank God
That I ..That I Finally Found You
All My Life
I Prayed For Someone Like You
Yes, I Pray That You Do Love Me Too

(Fading)
And All My Life
I Prayed For Someone Like You
And I Thank God That I...That I Finally Found You.....

Click here to watch the video ---> All My Life by KC & Jojo

Cuba Pikirkan Sejenak

Assalammualaikum w.b.t kwn²!
Daeng just nak meluahkan perasaan la kan.
Ada si Polan binti si Polan ni selalu sangat lah mengeluh, membebel, menyukarkan keadaan diri sendiri. Smpikan Daeng rs, 'kau ni ade masa kan untuk semua ni'

(semua ni means Perkara² yang tak sepatutnya dibesar²kan tapi kau merumitkan keadaan)

Apa lah salahnya kan, if kauu terima setiap yang berlaku dgn hati terbuka (be open minded). Tak salah if kita berbuat dgn orang yg berbuat jahat dgn kita. Biarkan ALLAH shj yg membalas segala kejahatan yg pernah dilakukan pada kita.

As HAMBA ALLAH, kita redha dgn apa yg kite tempuhi.

(aku bukan nak bebel panjang sgt lah. Tp aku lak tensi bila kauu kata gitu, yg ni kata gini, yg nun kata ginun, yg ngen kate neng. Korg xpenat ke? Korg pikir korg luahkan kt kwn² korg, kwn² korg xpenat ke?? Dorg 10x ganda penat dr kauu sbb dorg pon ade mslh dorg sendiri la)

Cuba pikir sejenak:
◘ Apa yang kau pernah buat selama ni dekat orang smpi sedemikian rupa Ujian ALLAH untuk kau?
◘ Apa balasannya yg kau dapat bila kau menyakitkan hati orang lain?
◘ Apa kau rasa bila kau xdapat apa yang kau inginkan?

Apa? Apa? dan Apa? (semua nya bersebab laa kawan!!)
Just think for a second. & be rasional lah!!
Aku lak penat nak menceritakan kisah korg² yg menyusahkan org² lain.
Wallahu'alam :)

Lots' Of Love:
Triple D

05 November 2011

Takdir Allah, kita tak tahu :)


1 similar name but indifferent item!
RED BOX or KOTAK MERAH ??

(RED BOX)

VS

(KOTAK MERAH)


Assalammualaikum w.b.t
Hye guys, how r u doing today??
Hope everything gonna be fine. Hr ni hari ape?
HARI RAYA AIDILADHA a.k.a RAYA KORBAN.
Selamat Hari Raya Korban guys!!!!!

Korban disebalik meraikan Hari Raya Korban ini??
*penghayatan tentang peristiwa KORBAN yg berlaku antara Nabi Ibrahim bersama anak lelakinya Nabi Ismail. Nabi Ibrahim snggup mengorbankan anak lelaki nya , Nabi Ismail kerana ALLAH s.w.t. Peristiwa itu memberi ikhtibar kepada umat Islam sehingga ke hari sekarang. Waalalhu'alam :)

Back to the top topic, What shud I say?
Nothing just a bit impressed/shocked with what happen to me.
Accidently, or unbelievable thing does happen to me yesterday (a day before Hari Raya Aidiladha) me were going out with my Po, then while get into his car, he was showed me the 'REDBOX' -kotak merah yg bukan tuk meng'karoks'kan diri tp KOTAK MERAH yg berisi emas :')

Ang I'm not joking for that KOTAK MERAH okeh guys. It's really a RING inside the 'redbox'. I'm seriously a bit shocked. but I'm happy for that too. He seriously mean it to have me as a part in his life. & so I feel so thankful to ALLAH because give me & him a chance to know each other in this time now onwards. Maybe 'Ada Hikmah Di Sebalik Yang Berlaku' . & I was so happy for that. He wants me to try if the RING is suit with my 'Jari Manis' or not, & therefore after try it, It's SUIT with my finger :)

Thanks syg coz sudi being a part in my life. & I will appreciated you as imperfect HAMBA ALLAH in this Bumi ALLAH :) Thank you ALLAH. *Alhamdulillah*

Wait for the next round/move to the next level. Ngee XDD *so excited*
Ameen ^^

Lot's Of Luv:
Triple D!!

26 October 2011

Pre-Graduation Day

Testing : Me
Take 1!!

Take 2!!!

Take 3!!!


Just for FUN!
Me, Nadya & Meyra were went to Tasik Shah Alam,
just to take a simple shooting just for FUN! Haha.
But pity to tell here that Honey (my 4th sister)
was not joining us because she was so busy to 'layan' her beloved friends!
*ehemmmm*
It's okeh lah, Honey was so kuat berpegang pd "Semangat Setia Kawan"
So what can I say huhh??
I'm feel Thankful to Allah because give chances to my both sister to grade on time without any problem :') Thank You Allah!!
InsyaALLAH, we will sure to make our parent feel proud of us! yeahhhh bebeh ^___^

Lots of Luv:
Triple D XOXO!!

24 October 2011

Love your Life

Assalammualaikum w.b.t & a very good morning to all my blogger friends!
(OMG! skema siott ayattt. Mcm nak masuk Pidato lak) -__-'

For the good morning today, Tuesday: Dated 25th October 201
I would like to share you some of the Wonderful Quotes for life :)
Hope we can be the "Best" for life in the Best way.

Lets' start with the "From the Heart":

*The worst prison would be a closed heart -Pop John Paul II

*Love is a great beautifier -Louisa May Alcott

*Friendship is Love without his wings -Lord Byron


Then proceed with "Regarding Life":

*Each day is a little life -Schopenhauer


*Happiness is a direction, not a place -Syndey J. Harris


*Life is meant to be lived -Eleanor Roosevelt


From the "Lighter Side":
*Fall seven times, stand up eight -Japanese Proverb


*In walking, just walk. In sitting, just sit -Yun Men


*Hitch your wagon to a star -Ralph Waldo Emelson



That's enuff for today! Wanna built up ourself, strive to build up your CONFIDENT first.
InsyaALLAH, what you give you get back.


Simple Islamic quote to share:

"Allah does not judge you on how BAD you have in the past, but rather on how GOOD you strive to be now" -Yasir Qadhi

Happy Deepavali to all My Indian's Friends :)
Lot's of Luv:
DaengIeyma


05 October 2011

Part 2 : How to be an ARTIS (Retis)

(hahahaha kelakar okeh muke ku kene touch up) wuwu

Take 1

Take 2

Take 3

Take 4

Take 5

Mari² semua nak sangat jadi RETIS kan?? Mehh cini, makk Make-up kan kauu jahh :)
Actually, kwn sy ni dia mmg tgh berjinak² dalam dunia MENGANDAM. So, habis semua muka² kawan² ofis dia dia tenyehh nye termasuk muka saya. hehe :)

(Agak² nak kenal ngn mak andamnye sila klik link ni ---> Aina Rahman )

Okeh kawan, I sebagai kawan I tolong promotekan kawan I ni je. heee. Moral support lah katakan. Hari ni pon ada mangsa keadaan yang bakal kene tenyehh muka dgn mak andam garangg ni. haha. garang ke?? Opssssss~!

Alamakkk, dh pukul 845, Daeng nak kene berkhidmat untuk negara nih. lalalalalaaaaa~

Lot's of Luv:
Triple D


Part 1 : How to be an ARTIS (Retis)

Fuhhhhhhhyouhhhhhhh~! Aku memang ngh bosan tahap cipan. Tolonglaa aku. Sbrnye kan, bukann senang taw nak bergambar ala² Photoshoot gitu. Sebab ape?
Sebabnya, photographer sruh buat tu sruh buat ni, kang terkangkang ko nak berposing. heee.

Actually, aku ni PEMALU taw kwn² :)
So bila orang sruh posing, SEGANNYE saya.
Dan bila org ckp,
*meh pandang sini
*tolong pusing ke sane skit
*cube duduk bawah
*kepala dongakk ckit
*pandang ke arah sane jap
*ok² pandang depan je

Haaaaaaaaaaaa~! xke korang rasa PERGHHHHHHH susahnye haiiiii. Nnti nak kawen, tahulah korg if buat tgkp² gmbo gini rupa. Awokk penat gaklaa. hahaha.

Ada satu hari tu saya pergi jalan² kat KLCC ngn dating ngn sorg mamat ni (The Photographer) heeee. Ade laa try & test how to become an Artis (Retis) pasann makknyah~!


(Take 1) - snyum nak kambingg :p

(Take 2) - Ceria bebenor haha

(Take 3) - Okeh dh pandai posing ckit

(Take 4) - Curlassss kau Maria dh pndi posing habisss :) haha

DONE Part 1!

Lot's of Luv:
Triple D


02 October 2011

Berjumpa RETIS ---> ARTIS!


Salam, Wah wah wahhhhhh~! Lame kau noks, xupdated blog~!
Kesian blog saya yang sudah bersarang labah² dlm bahasa JAWA ---> Spiderweb :)
Okeh xmo cite panjang lah, sbb Daeng ni kt ofis ni.
Kat ofis kite kne berdedikasi time waktu bekerja. Bukannya leh main².
(hakkktuiiiiiiii kau xmain² Daeng oii)
(sampai² je Twitter on dlu, FB on dlu, Skype on dlu) sume on dulu. bgus2!! :p

Pssssssttttttttttttttt~! Nak cite ni.
hari tu kan, Daeng terjupe ngn pelakon² movie LANGGAR bakal ditayangkan xth bile.
Pelakon²nya tgk laa kt bwh ni. Daeng attached kan skali gmbr² kenangan bersama mereka.
Pleassseeeee lah kau Daeng dh mcm retis lak. ahaiiiiii~!

Wif ZUL HUZAIMI uuuu~

Wif ADI PUTRA :)

Dahla. Daeng nak berkhidmat untuk Bos! Keje banyak nih dipagi hari Isnin kan? haha. Okehlaa tggu entry Daeng pasal Daeng lak nk jadi Retisss! OMG!! hahahahahah :) Take care allll. Muuuuaaaaahhhhhhh²

Lot's Of Love,
Triple D

16 August 2011

Asking for SAME question

Ya ALLAH! Please be ensure that I'm strong enough to face all the question being asking all the time. HUH~! People sometimes don't bother about ourselves. Or else they just ignore our feelings. We are just an ORDINARY HUMAN BEING, therefore all those happen to us is related to all the FEELINGS. For example, the question being asking all the time is just like this;

*Have you meet HIM once you at his place?
*How about HIM? Did him call you?
*Why don't you going date with HIM?
*When did HIM want to meet us?
*Where did HE leave?
*When was the last day you meet HIM?

Ohhhhh MG!!!! Please lah! Stop asking me all that type of question. I'm SICK of it. Please focus more on our LIFE rather than busy body to know about others. HUH~! May ALLAH bless everything what we have done to others. And hope that one day people will stop and feel BORING to asking all that type of question. Happy Fasting Day (:

05 August 2011

Rest for a month. Should I?

Assalammualaikum w.b.t


Tak tahu lah nak post ape.

Ramadhan² ni bagi saya peluang tuk rest sebentar.

Dan mencarik ketenangan yang diperlukan.

Saya menghadapi satu tahap perasaan yang xleh diungkap skg ni.

Maybe perlu patuh padaNYA adalah langkah terbaik.

So anything bad/good happen to me, InsyaALLAH ada hikmahNYA.

DIA Yang Maha Mengetahui.

Selamat berpuasa kawan² InsyaALLAH kita peroleh keberkatan dalam Ramadhan yang mulia ini.

Ameen.

Lot's of LOVE:

DaengIeyma

02 August 2011

Tak terungkap dengan kata-kata

Perlu ke berkata-kata???
Sumtimes kita tak perlu bercakap.

Boleh di sampaikan melalui MUZIK & MEMEK muka.

Sebagai contoh,
Ramai antara mereka suka tunjukkan rasa hati mereka dengan lagu².
Lagu² yang sering menjadi pilihan:

Sedih - Kisah Hati by Aaliyah
Cinta - Percaya Padaku by UNGU
Happy - Last Friday Night by Katy Perry
Marah - I Don't Love You by MCR
dan sebagainye.
Lagipon dekat Malaysia ni mmg byk lagu² terbaru kan?
so lagi senang kita nak exposed kan MOOD kita untuk waktu itu.

But, Sumtimes orang lagi prefer MEMEK muka lak kan??
Contoh:

Sedih - :(
Cinta - ♥____♥
Happy - :D
Marah - >.<

dan sebagainye.
Banyakla expresi dirimu yang suka ditonjolkan oleh mereka² tanpa berkata².
So teruskan warnai hidup anda!! Bye~ hehe

Ohhh lupe:
SELAMAT BERPUASA KAWAN²!!!!!

03 July 2011

♥♥♥


(saya berumur setahun. abah mendukung saya)


(saya sudah berumur 26thn dan hanya mampu berdiri sebelah abah) hihi


(Abah senyum hanya nampak gg dua batang kat depan tuh. sesuai dah jadi atokk) :p


(abah & makk saya!!! dua2 saya sayang) ♥♥♥


Lambat update!! because of lastweek Blogger.com is due to under maintenance ^__^
Just wanna say Happy BIRTHDAY to my ABAH!!
May ALLAH bless you in ur life.
May our family become as good as MUSLIM & MUSLIMAH in ISLAM. InsyaALLAH

28 June 2011

clear your "MIND" ^______^


Ohhhhh I'm feeling so SLEEPY!
Gonna drag out my SLEEPY head towards looking @Photography!!!!!
Comes review a few of NICE PICTURE that i've searched at one of the #website.

(melting on our mouth: SATISFACTION)


(playing with LEGO: ENJOYABLE)


(take a picture in front of this EIFFELTOWER: GOODJOB)


(dream to ate Macaroons: NYUMMY~!!!)


(felt satisfy when u sit in here: WONDERING)


(Ohhhh lets to BED: DREAMING)


(What the colourfullll cakes???: APPETIZING)


(playing with "PAUL-the Octopus": RELEASE)


(Have a cutey BAT? Batman??: INTERESTING)


(Colourfull of CupCakes : DELICIOUS)


Dream to have all these kind of things!!!
Feels SATISFIED to what we have in LIFE!!!
Appreciated anything around you!!!
LIFE will BEAUTIFULL
InsyaALLAH ^___^
Ameen!!!!