◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

27 April 2011

Bila main² dengan "Mesin Gedeganggg"


Gmbr 1#

Gmbr 2#

Gmbr 3#

Venue: Kolej diUitm (tak ingat Kolej ape)
Masa: Kul9 ke atas
Pelakon: Nad(kakak) & Toyol(adik)
Motip: Nak beli air sbb tekak dua² budak itam nih tgh keHAUSan
"Masing² tersangat laa JAKUN/BATAK(bahasa bukan kamus) sbb nak beli air di MESIN GEDEGANGG ini. Maybe sbb zaman kecik² duitt xckup nk g beli air kt mesin ni, so bile skg masing² dh byk duit, laju je tangan tuh nak g menabung dlm mesin itu.
Janji korg dpt mnum air tuh ckuplaa adik². Along xkisahh"
('⌣'┐) (┌'⌣')┌

24 April 2011

Counting the days!!!!!


Ohhhh menghitungg hari!!
Counting the days!!!!
Lagu Kris Dayanti: Menghitung Hari
(walaupun lagu ni xde kaitan ngn pemergian ku dr Boustead tp starting lagu ni yang sesuai je) ^__^

Menghitung hari
Detik demi detik
Masa ku nanti apa kan ada
Jalan cerita kisah yang panjang
Menghitung hari...

Padamkan saja
Kobar asmaramu
Cinta putih itu takkan ada
Yang aku minta tulus hatimu
Bukan puitis

*chorus*
Pergi saja cintamu pergi
Bilang saja pada semua
Biar semua tahu adanya
Diriku kini sendiri

Padamkan saja
Kobar asmaramu
Jika putik itu takkan ada
Yang aku minta tulus hatimu
bukan puitis

repeat chorus x2

All start wif capital "H"

Wanna to share with you all.
What "H" I am aiming for my life actually.

The 1st "H" is called HTC!!!
I'm aiming for new handphone because my present handphone is about 3years use it.
Alhamdulillah the handphone is still in a good condition.
Am I just wanna to upgrade my handphone life ^^,

The 2nd "H" I wanna to share with others is HAMSTER!!!!
one of my friend want me to try new pet because I already take care of cats!!!
And that so, I think is OK if I try to buy a Hamster? Heee.
InsyaALLAH if my mum give the green light laa :p


The 3rd "H" is I wish to have my own dream HOUSE!!
Hope I will get it for my life in future too.
InsyaALLAH
Pray for me guys!!!! I will pray for us! Ameen ^___^

Ohhhh My Gucci!!!!!
the 4th "H" is HUSBAND! So scary when we talk about Husband rite?
Because we didn't know when ALLAH will show us the "seru" or we need to keep in doa & need to triple ur effort on searching the "jodoh". InsyaALLAH, Allah will help their HAMBA ^^
Ameen!!
is that HARITH NADHIR can be on my list for my future hubby?? hahaha
"H" come on searching . . . . . . . . .


Okehhh! the last "H" is that called HAPPINESS!!!
Hope everything goes fine when we keep in touch with ALLAH, InsyaALLAH HAPPINESS would be ours!!! ALLAH will help us on what we wanna to achieve.
Keep on rockingg all!!!

Ni SKIRT ke SHAWL??

Try u'all teliti picture kt bawh ni!!
Sekali lalu mcm SKIRT tp 5-6 kali lalu rupanya SHAWLs!!!!!
Ni adalah *hanger* untuk Daeng gantung Shawl² Daeng!!
Kalau ikotkan yang tergantung kat hanger tu ada dalam 70 lebih shawl.
Koleksi ni dari January 2010 untill sekarangg.
Daeng dah jadi pelanggan tudung² bawal dah.
Skg ni Daeng hanya membeli SHAWL² & menjadi satu hoby untuk mengumpul perlbagai² lg jenis shawl. Daeng suka beli shawl di mane² yang Daeng jupe & agak menarik trus bli tnpa memikir panjang. Sbb ada pemikiran "Pasni msti ssh nak jupe jenis mcm ni"
So slalu klu jupe je yg cantekk², mmg trus bli dah!! Ngee ^___^
So andai kata hati anda dah tersuka kat mane² tudung or shawl, truslaa beli jgn pkir panjang. Sbb Shawl ni sesuatu yang cpt updated & cepat berubah trend!! ^^

MemMANJAkan diri keSAYANGan saya

Menghabiskan weekend ini dengan memandikan myNYANYOO supaya beliau lebihh wangii & wangii!! Nnti baru laa semua org sayanggg Nyanyoo kann??

Take 1!!!!!
(First time kene air, apa dia kesah??)
Diammm aje!! Mmg suka air gamakknya. Heee

Take 2!!!!!
Lg lame kne curahh ngn air paip yang sejukk ni, lagi BISU si Nyanyoo nih!! >.<
Sabo jelaaa....(nada macam watak dlm movie Hantu Kak Limah tu) hehe

Take 3!!!!!!!
Dia dah kene balut ngn tuala tp still diamm membisu! Nape nihh syg?? terkejut kne air sjukk ke ape? Tp ape² pon Nyanyoo terbaekk sbb xmencakar along pon kan?? GoodGIRL!!!

Take 4!!!!!
Dia rs mcm nak tdo balik pon ada. Dlm sejukk2 ni tdo la lagi beshh kan sygg?? Heee.

Take 5!!!!!
Nyanyoo dh siapp dikeringkan & dibedakkan!!
Ngeeee ^_______^
Dah leh g jenjalan!! Nnti nak g melawat Uda kt Uitm Shah Alam kan??

21 April 2011

Sesekali kena ada HIBURAN

Daeng: Meh dgr cite² lawakk!!
Korang: ce cite! ce cite!

(sile laa baca sendiri kat bawah tuh) ngeeee!!!! XD
#Lawak Satu
Kalau aku tangkai, Kau daunnya
Kalau aku aur, Kau tebingnya
Kalau aku kumbang, Kau bunganya
Kalau aku langit, Kau buminya
&
Kalau aku TARZAN, Kau lah BERUKnya!!!!!!!
(^.^)

#Lawak Dua
Bila hidupnya dalam kegelapan, maka berdoalah dan apabila selesai berdoa, jika masih lagi dikelilingi kegelapan maka BAYARlah BIL yang tertunggak!!!!
(*___*)

#Lawak Tiga
Tips mengecilkan PERUT:
Bangun pagi², Berdiri tegak, Tundukkan kepala, Pandang ke perut, Bengkokkan badan, Buka baju(if pakai baju), lalu..........
Tampar perut berulang-ulang kali sambil berkata:
"Buat MALU Buat MALU Buat MALU!!!!!!!"
(>.<)

#Lawak Empat
Kalau nak kahwin, janganlah pilih POLIS @ NURSE. Pilihlah KONDUKTOR BUS sebab kalau
POLIS dia akan kata "STOP!!"
NURSE dia akan kata "NEXT!!"
tp.....KONDUKTOR BUS dia akan kata "MASUK DALAM LAGI BANG!!!!"
(♥__♥)

#Lawak Lima
Ingin besarkan "tutttttttttttttttttttt" anda?
tanpa BAHAN KIMIA
tanpa SENAMAN
tiada KESAN SAMPINGAN
gunalah KANTA PEMBESAR!!!
(@___@)

#Lawak Enam
Kelmarin ada berita heboh telah terlepas 20 ekor monyet, sekarang yang telah ditangkap cuma 19 ekor, tenyata yang sekor lagi sedang baca web ni!!
(T___T)

*hahahahhahahahahahha!!!!*
Daeng saja xde keje update wif cerita² LAWAK pula
p_____q

Aurat sesama LELAKI

Lelaki? Lelaki pun ada AURATnya sm la mcm wanita.
Kali ni mahu cerita pasal aurat kaum ADAM ^__^

Soalan yang ditanya:
"Apakah lelaki mempunyai batas aurat nya dengan lelaki lain??"

Jawapannya:
#1 Aurat lelaki yang WAJIB ditutup dr pandangan seorang lelaki yang lain ialah bahagian tubuh badan antara pusat dan lututnya
(meaning para² kaum ADAM xleh la melihat apa yang ada diantara pusat & lututnya)

#2 Bahagian peha lelaki juga adalah bahagian yang dianggap aurat bagi sesama kaum lelaki
Diriwayatkan juga Rasulullah s.a.w telah bersabda kpd Ali r.a:
"Jangan lah kamu dedahkan peha kamu dan jangan lah juga kamu melihat peha orang lain yang masih hidup ataupun yang telah mati"

#3 Rasulullah s.a.w bersabda lagi
"Jauhilah daripada perbuatan berbogel, sesungguhnya ada bersama-sama kamu orang yang tidak berpisah denganmu, kecuali ketika membuang air (besar atau kecil) dan ketika seorang lelaki itu bersetubuh dengan isterinya"

Para Adam hendaklah berwaspada bila bersama-sama dengan rakan² anda didalam bilik. Jagalah aurat insyaALLAH anda tidak terjebak dalam hubungan songsang iaitu ke arah hubungan sejenis, GAY!! (nau'zubillah)
Dunia yang makin akhir zaman ini, memang banyak malapetaka & musibah yang berlaku pada semua HAMBANYA! Oleh itu, banyak²lah mintak petunjuk dariNYA!
Ameen ^______^

20 April 2011

Aurat sesama WANITA

Bila ditanya kan soklan sebegini k:
"Adakah salah jika seorang wanita hanya memakai bra dan short bersama rakannya di dalam bilik?"

Jawapannya:
#1 Ia melambangkan yang penghuni rumah itu rendah akhlaknya

#2 Aurat bg wanita iaitu payudaranya, pehanya, lurah payudaranya yang boleh merangsang sesama jantina dan mengundang ke arah LESBIAN!
(oleh itu jaga la aurat² kita sebagai wanita muslimah. Jgn nak samakan aurat kita dengan aurat orang ChaYaNunAliff)

#3 Paling minima pun, seseorang wanita itu kne pakai menutup gebu pehanya & juga menutup seluruh payudaranya untuk mengelakkan dari perlbagai perkara yang tak diingini

Dari jawapan² yang diberikan di atas, boleh mengelakkan kita dari mendapat fitnah sesama wanita. Iaitu fitnah gaya hidup LESBIAN.
Wallahualam ^_^

16 April 2011

Happy Birthday My Lovely Mum!!!!!!

HAPPY BIRTHDAY MAK!!!!!!

yang ke-51!!!

Xsangka umur makk masih panjang lg kan?? Alhamdulillah syukur pada ALLAH sebab kurniaankan umur yang panjang untuk mak kami!!!

Sebagai anakk sulung, Along akan cuba untuk berjaya dalam hidupp supaya dapat tolong adik2 yang masih mengharapkan pertolongan seorang kakak!!


Along tahu, along tersangat laa MANJA smpikan makk rimas nak layan. Kan?? Hehe. Tp biase laa anak sulung kan memang ngada skit. Mak xcy mak tny laa suma org yang dilahirkan sulung.

Semanja2 along pon along still leh survive & be independent taw.

Thanks mak sbb sudi membesarkan along smpi skg along dh berjaya menjadi seorang yang berguna dlm usia yg mencecah sweet17 ni. Ahaksssss (pdhl dh 26thn) dh patut bg mak cucu 2-3 orang dah kot kan makk?? hehe

Ni anak makk yang agak mengada ni haa, lagi sorangg, Si Angah!!!!

Mak jgn ckp along je manja, dia ni lg manja lebih dr along!! hahahaha

kan Angah???


Smpikan nak aiskrim kt kedaii pon suka sgt "pau" makk!! Tp mak, manja2 angah pon, angah still antara anak mak yang sgt bekerja kuat dlm keje nye. Cian angah!!

Jaga skit kesihatan tu jgn duk abaikan keselamatan. kau tu slalu sgt kne malapetaka. hati2 len kali next time!! Angah ni pon dh mencecah umur 25thn. haha. tua kau angah!! Bile kau nak kawenn ni?? jeng jeng jeng ^___^

Haaaa, ms umur mak bape eh mak beranakk kan si sengal sorg ni?? haha. Uda2!! along xth laa pangaii kau mcm ne. Tp kau sgt laa happeningg dlm setiapp hal!! Suara hampir satu taman leh dgr if kau gelak tawa!!

Alhamdulillah, anak mak yg ni pon bakal berjaya insyaALLAH mcm Along & Angah. Sikit hari lagi uda akan grade in Bachelor of Accounting kan?? Sm mcm Along.!! so Uda, in fews 10 years later, kita bukak firm sndiri nakk uda?? Ajak Nabil kau skali!! dia leh jd one of Director. But make sure kau kene la kawen ngn dia dlu. HAHA.



Makk, mak still usaha untuk dptkan anak dlm usia 30-an kot kan ms lahirkan si Gelabahh sorg ni!!! haha. Alang, anak yg ke4 dlm kuarge. Dia ni sgt laa gelabah! kalau ade hal ape2 ke kan?? Mesti swuh along xpun uda untuk settlekan.Mane dia th nk settle sendiri. Kan Alang??

Alhamdulillah, Alang pon bakal grade yg bakal holds Diploma in Accounting. Adoii, ponat laa along sbb korg ni sume pentiru along amikk akaun!! hehe. Xpe laa alang dh rezki kau kan nk amik Accounting ^___^ Pasni jgn jd seorang yg gelabahh leh x??penat je mak membesarkan kau if suke sgt jd gelabah (ayat xde kaitan) haha :p


Si canteekkk sorg ni, Uteh anak ke5 dlm family. Mak still xjemu melahirkan anak2 yang comey2!! Masih ingt lagi masa baby, dia ni sgt la putih dh mcm anak cina! ingt kan tersalah anak ke. Rupanya btul adik2 kami. kan uteh???

Si minah sorg ni bakal tunggu masuk mane2 U. Dia br je hbis SPM. ALhamdulillah berkat usaha dia & disetai doa2 akak2 n abg n mak yang sentiasa bagi support untuk anak2 nya, dia berjaya memperolehi 6A dlm SPM 2010 hr tu. Tahniah UTEH!!! Mak nnti banje kau handphone teh!! Hehe. Along banje kau casing handphone jela leh x?? ahaksss. Take care uteh!!!


Nama saya Sapikah!! hehe. Ika yang sgt cool. Masa mak lahirkan dia, Angah ingt dia ni lelaki. Skali bila angah tahu dia ni pmpn, ms time dia baby, angah xminat lgsg nk care/jaga dia. Tp bila dh besar, Ika laa antara bestfriend Angah!! Ape2pon Angah nakk, dia msti sruh Ika buat!! Sapikahh ni study form3 kat sekolah MAAHAD! Dia tersangat laa islamikk. Kalah Akak2 nya!1 Tp xpe, bgusla ade sorg yang mcm ni kan?? Atleast sejukk peyott makk masa mengandungkan dia. Kan CHIKA??? (panggilan manja abah panggil dia) hehe



Opppppppppppppppppsssssssssssssss!, Anak bongsu mak yg tersangat laa MANJA & Mengada!!!si Miyul sm dgn je ngn abg dia si Angah!!! Mak lak hanya dikurniakan 2org anak lelaki. Dua2 mmg sengal! Suka sgt kaco makk kan mak?? termasuk laa abah!! Sm je dorg ni anak banak suka kaco mak.!! Along x, along baikk!! haha Adik bongsu ku ni, study form1 kat sekolah ACS!! cita2 nye tggi katanya nak jd ARKITEK!! Buktikan kat akak2 n abg kau yg ko leh jd Arkitek tuh k!! Toyol ni tersgt laa manja smpi kan dh besar mcm skg ni pon still nak tdo ngn mak!! Xmalu eh?? wuwu :p haha. Along hope kau pon berjaya satu hari nnti k. Buktikan kat mak yg kau leh jd insan berguna taw!! InsyaALLAH :) Ni laa family kami!!! Masing2 tersangat laa dh dewasa. If kawen, dh dpt byk cucu dh makk. Makk tggula eh one day mak sempat pegang cucu sndiri. Sbr skit je taw mak. Doakan kat ALLAH supaya anak2 mak ni leh bertemu JODOH yang baik2 terutama skali kita highlight kat cni si ALONG yang patut kawen dlu!! HAHA. sbb dia akak! Yg lain2 tuh suma nya muda lagi. ahakssss :) Tima kasih kat ABAH sbb tanpa abah tiada laa kami disisi MAK & ABAH!! InsyaALLAH kitorg suma akan jd anak yg berguna & dpt balas JASA mak dan abah!! Mak laa makk yang terbaekk di dunia sbb tersangat laa sporting leh mendengar masalah anak2 mak especially masalah2 boyfriend, mslh girlfriend & mslh2 lain lg. HAPPY BIRTHDAY MAKK YG KE-51!!!! Thanks being a greatest MUM in the world. Love u so muchh!!!!! ^________________^

15 April 2011

Nyanyoo ramai "kawan" ^____^

Nama saya NYANYOO(nama ni tuan sy si Daeng yg bagi)

Tapi saya ada byk nama.

Miyul panggil saya ZINI(name dlm watakk cite katon)

Mak panggil saya TUAH(sbb sy je yg survive masa kucing jantan nk ggit kami 4beradik)

Uteh panggil saya CLOROX(sbb bulu sy bersepah2 kalernya mcm kne clorox)


Saya bukan nk cita psal name saya yang sedap2 tuh. Tapi kat sini sy nak bgth kwn2 suma yang saya ni ramai kawan taw. You all msti nk tahu kan kwn2 yg I maksudkan tuh ape??


Meh kite tgk gmbr yg ada kat bwh ni:

Taaaaaaaarrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

Ini laa kawan saya!! Name dia kutu. Nak bg canteek ckit, tuan2 sy panggil

KUTU = KAWAN


Sbb molek ckit didengar. If, panggil kutu, sume mesti lari xmo dekat ngn saya. Btul x korg??

Tapi kwn sy makin hari makin hilang. Ni sume gara2 Amira(one of tuan saya) dia suka sgt crik kawan saya & bunuh T_T

Cian saya dh xde kawan. Tp xpe saya ada kamu semua yang SAYANG SANGAT dgn saya. Btul x?? Saya pon sayangg korang suma.


Saya makin hari makin bersih tanpa kawan2(KUTU) tu. So korg jgn la segan2 tuk peluk ciumm saya eh. ^____^ Bye korg!!! Nyanyoo nk g main2 lak ngn abg(Nyanya) & kakak(PluPLu) saya.

Happy Birthday to my Besties!!!!!

Name kawan saya ni: Sharifah Erfiza Elaika (name keturunan)

a.k.a Gusti Erfiza Wanangsari (name lakonan)

@ Erfiza (name dlm IC beliau)

Di lahirkan di MELAKA kalau xsilap I la kan. Hehe

Anak ke2 dr 4 beradikk

Seorang yang suka sgt bergantung dengan Akaknya iaitu Kak Emi.

Suka sgt menyanyii (tp dlm toilet jela kot xpun dalam dapur) hehe

Kawan2 yang sejati ada laa sebilangan kan?? Kawan xsejati belambakkk. tny la dia klu xcy!!

(aku xgebang okeh & aku xmembongakk)

slalu kne tuduh ngn mereka if aku ni suke gebang T_T

Beliau skg nak masuk 26tahun.


Sempena tarikh keramat ESOK bersamaan dgn 16 April 2011,

Daeng nak wish byk bende ni!!!

(being listed as below):


# Semoga panjang Umur & Murah rezki

# Semoga dikurniakan JODOH yang bakal menjaga kau dgn baikk skali

# Semoga dpt menjadi insan yang solehah

# Semoga kau lebih berkeyakinan pasni tanpa aku(yg bakal xde kat boustead) hehe

# Semoga kau semakin independent dr sblm ni :)) (kau kan gelabahh)

# Semoga 26thn ni mematangkan kau untuk jadi lebih berjaya

InsyaALLAH. Kita kene usaha dlm ape cara sekalipun untuk berjaya insyaALLAH diredhaiNYA

Ameen ^_______^

Happy Birthday BABE!!!!!!!!!!!

13 April 2011

OPEN MINDED

gmbr hanya hiasan penyeri story mory ini

Hai everybody :)
Hai si Cantekk & si Kacakk
Hai si Pencinta Alam & Wanita
Hai si Penyanyang Kucing & Arnab
Hai pada semua ^____^

Bercakap pasal topikk OPEN MINDED.
Leh bagi pendapat masing² mahu pon BAIK or BURUK

Xsalah jadi seorang yang Open minded. But sumtimes kita perlu untuk "CLOSE MINDED"

Meh cuba semua orang memahami apa itu Open Minded.
Open minded leh di tafsirkan sebagai "ready to entertain new ideas"

So no need to rasa open minded tuh sesuatu yg kne pkir more about -ve thinking.
Dari maksudnya pon kita leh paham kat sni yang open minded tuh adalah sesuatu yg dipikirkan luar dari kotak pemikiran kita yang leh men'generate'kan idea2 yang bernas.

Tak semestinya bila orang bertanya kan pd kita:
"Eh u open minded x??"
Kita pon segan silu nak bercakap yg kite ni open minded. Takot org akan pkir lain dan bercakap yang kite ni terlalu open mind smpikan dorg leh cite mcm² yang dorg rs nak cite tanpa batasan nya kan??

Selalu la orang akan berpikiran mcm tu. Xdinafikan. So mulai dr saat ini, agak² yang bertanya sedemikian rupa cuba bagi respon yang +ve berbanding yang -ve sbb xsemua orang berpikiran -ve dari ape yang kita sangka kan. Btul x??

So kawan² agak² rasa keliru, buntu or mati kutu, untuk memahami segala maksud yang sukar tuk difahami, gunalaa google translate untul mencari maksud yang rs² sukar difahami. Internet zaman kita senang tuk kita terjah kwn² :))
GoodLuck ^___________^



09 April 2011

Ainul Aishah - The Old Him Official Music Video




THE OLD HIM song lyrics

He's a dreamer
He told me he could fly
He's a charmer
Don't u ever ask me why
He climbs so high
I wish he would turn back
I wish he would,i wish he would i wish he would..

He's a dreamer
He told me he could fly
He's a charmer
Dont u ever ask me why
He climbs so high..
I wish he 2ould turn back
Turn around to see me smiling
He is hurting..
I wish he would turn back
I wish he would I wish he would..
I wish he would..

c/o
I cant explain what's happening to him
No I cant believe it's happening to me
When he's in front of me
He's all that I need
Oh baby you know I cant help it
I miss the old him,
I miss the old him..

Maybe I know today's a perfect day
That's why I go out and watch him play
He looks at me..
He turns his back on me
He holds her hand tightly
He stares at me
He wouldn't smile at me
I wish he would,I wish he would
I wish he would..

Repeat c/o

Ohh..i know that one day he'll remember him
He'll remember this,forget where he is
And all the good times yeahhh..
He's still the same he misses me
Yeah he still wants to be with me
It's all good,it's all good...
Yeah yeahhh...

Repeat c/o

We are dreamers
We thought that we could fly
We are lovers
Don't you ever ask,dont you ever ask me why

Song/lyrics : Ainul Aishah

Cian kt mak kita!!! ^____^

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Ciannya makk saya!!!
Makkkkkk pesann kat saya,
(meh layan perbualan anak branakk ni)

MAK: alongg!!! tolong laa mak ni haaaa.

ALONG: tolonggg ape makkk????

MAK: ko g laa tgk keyboard komputer tuh. klu patut tampal sticker, pegilaa tampal!!!!

ALONG: nape nak kne tampal sticker lak makk??

MAK: susah laa aku nk on9 kne tgk tekan² elok2 lak mn nak tahu ni huruf ape tu huruf ape??

ALONG: laaaa asal sampai mcm tu???

MAK: meh cni ko tgk keyboard ni haaaaa! ape jd!! (sile teliti gmbr di bawah btul2) hehe



(gmbr atas memberitahu ape maksud mak sebenanrnya. rupanya most of the HURUF dah ilang. so susah mak saya nak taip menaip or nak on9 FB dia. heee )

Cian mak kita!!!!!


08 April 2011

Kira² & Pengiraan


Alamakkkkkk!
Accounting?????
(still nak rs musykil even Daeng ni holds Degree in Accounting)

#Why should Daeng keep on study Accounting??

#What should Daeng do to improve her knowlegde??

#Is it so important for Daeng to revise her accounting knowledge??

Ini bukan menjadi masalah tuk Daeng tuk study & keep on study. Masalahnya ILMU mmg patut kita menuntut smpi ke NEGARA CHINA. Itu orang la yang kata kan? But kita mmg patut menuntut ilmu sampai ke tahap infiniti.

Daeng dah bekerja. Tapi sebagai Account Assistant, Daeng kenalaa study lg tuk menguatkan lagi ILMU di dada ni. Bukannya apa, bila jd kes contoh:

#Ada Interview lain ke?
#Ada soklan² penting yg bos tanya ke?
#Ada pertanyaan dr kwn² yg tiba² tanya psl akaun ni?

Bila ILMU xckup, macam ne kita nak menjawab PERSOALAN² yang di tanya oleh kwn² kita kan??
Daeng bukan maksudkan tuk blaja ILMU tuk Accounting je tp juga tuk lain² course mcm

#Engineering
#Business Studies
#Mass Communication
#Law
& etc. (bykk btul kos² nya kan??)

Melihatkan GAMBAR RAJAH kt atas ni, sekali lalu je dah leh paham la kot ape yg bakal disampaikan, btul x?
Daeng cuba tuk blaja lebih detail psl accounting supaya benda simple² thing pasal accounting terlekat dalam kepala otak Daeng ni!


Dalam 2minit je pun kita dah leh paham maksud ACCOUNTING:
"is the process of maintaining, auditing, and processing financial information for business purposes"

Meaning of accounting pon semua org leh paham. Btul x?
Benda yang wajib ada dalam COMPANY, INDIVIDU, & KELUARGA adalah knowledge pasal Accounting sbb kita hidup kat dunia ni mesti ade kaitan dgn financial management kita. How kita nak manage kewangan kita so that penting tuk kita tahu serba serbi tentang Accounting. Bila kita dah tahu how to manage ur financial so that senang laa kita nak elakkan dr berlaku nya masalah:

#tak cukup duit ke?
#hutang² dapat dilangsaikan dgn teratur
#saving mencukupi or xmencukupi
#dan lain² lg

Hope korang dapat la mengatasi masalah² yang bakal dihadapi yup!
Daeng off dlu. Sbb nak study pasal Accounting lg ni!
(^__________________^)

05 April 2011

Jgn berani USIK si KETAM!

Cerita aku xde kaitan dgn gmbr KETAM kat bwh ni!!!!

Jangan BERANI USIK!!!!!
Apsal lak xleh usikk ketam ni??
Bukan!! Bukan usikk si ketam ni tp USIKK si MAK KETAM yg ada kat mane² laa.
Hati sakettt org xtahu kan. Tp xperlu sakett sgt sbb si MAK KETAM sekor ni.
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~!

Bukan nak mengata tp nak KATA ckit laa ngn korg.
Rsnya Daeng xde wat salah ape pon tp kan, br USIK kau skit, kau dh jd POYOSSSSS gile kan. Tahu laaa ko xsm taraff umur ngn aku. Bukan umur je tp dr segi mcm² kite mmg BERBEDA :)
Tp, xde laa smpi nak kaco kau skit pon xleh dah kot.

Klu kau rasa kau baguss sangat, kau teruskan laa ngn idupp kau k.
Kami² yg xsetarapp ni mmg xHINGIN nak kaco kau pon.
Buang MASA!
Buang TENAGA!
Buang DUIT!! (duitt xde kaitan laa!) hehe

Dah laaaa. Jam pon dh tunjukk kul2 ptg. Nakk smbung bekerja!!!
Daeng sgt dedikasi mahu jadi BOSS nnti suatu hari pasti!! :))
Wassalam ^__________^

Game Over & Press Start ^^


You're my SUNSHINE, My only SUNSHINE ^^
(bakal ada laa. bukan skg!!! teeheeeeee~♥)
Jgn pedulikk hal hidup aku if malas nk masuk lam hidupp aku k!!
Aku tak paksa korang tuk menghayati kehidupan aku :)
lalalallaaaaaaa~


Chopppppp!!!!!!!!!!!!!!! Ape tibe² ada gambar GAME OVER lak kt bwh ni??
Game xstart lg kot kan?? Ohhh OVER for a previous cerita ^^
Enuffff!!! It's OVER!!!
So kite try start NEW CERITA laa pasni eh???
Sape brani nak press START BUTTON???
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :))
Promise!!!! ^^

Human beings are born to have EMOTIONs


Assalammualaikum w.b.t
First of all,
Can you all forgive me if I have done sumthing stupid & make cause to BROKE your HEART. I'm kinda little HAMBA ALLAH who always make MISTAKES!!!! It's dedicated to all my friends who feel likes "don't want to be friend with me anymore"

InsyaAllah, I will be GOOD muslimah other than before. You will recognise that sumtimes people would not conscious on what THEY HAVE BEEN DONE to their beloved friends.
As a GOOD Muslim & Muslimah, you should know what you want for your life!!!


I would like to share TRUE stories about my friends in this real life.

The FIRST situation I've heard is from one of my truly friends, (Wan-nickname),

She shared wif me about her cousin matter. Her cousin (si N), was married about 2years with a guy (si F). I really don't know about their marriage so I can't comment more than what I was expect. Wan told me that, si F was moved to other new workplace. Then he was mentioned to all of the colleagues at his office that he is a WIDOWER!!! But, He is not divorce yet with si N. What can I say that, si F have a relationship with sumone (si U) in their workplace.

Most of people are not know the true status of this SHIT MAN! Then, si U told everybody that they will getting married on JUNE.

What I've thinking that:
1. What about his WIFE si N? Is she gives permission if he wanted to married other woman?
2. Is he seriously don't want his wife anymore?
3. How he lie to his girlfriend about his marriage with his wife, si N?

What Wan told me that, si N only REDHA what people said about her husband. Si N told Wan that if this the good thing for her husband to get married with sum other woman, she just want to let her husband go. However, si N is really LOVE her husband much!

How could si N so tough to face all this matters??
Why those thing happen to all the kind people likes si N??
Is that there are any KIND person & GOOD person out there is suitable with her?

We just can pray for her with what she facing thru out her life.



For Whom, who face any matters which is still have the chances to get rid of it, try to solve the problem first rather than let it go easily.

Allah will have a GOOD guidance for us.
We as HAMBA, try to pray always & never forgot ALLAH.
InsyaALLAH, all the matters will be solve.
Ameen (: