◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

31 May 2011

Break-off

Break-Off!
FullStopp!
Aku pon pernah lah Break-Off ni kan,
Tp xde lah seteruk cara orang² di luar sane yg Berkapel-Berbreak Off
Korang ni kalau dah kapel tuh kan cuba laa:

# Be Respect between both of u
# Be Patient when making up decision
# Be Responsible in ur relationship
# Be Polite when both having a discussion
# Be Cool when trying to get mad to Couple
# Be Good Listener to Couple

Macam KES smlm k,
Btul² ada Couple nih depan aku,
Dorang berselisihan paham ape ntah,
sampaikan si Pmpn mmg dah duk MENJELING, CAKAP KUAT, MERENTAP TANGAN while lelaki tuh pegang tgn tanda nk pujuk.
Cuba laa bawak berbincang dengan cara agak #Professional.
Korang ingt kita nih dlm keje je ke kene #Professional?
Dalam perhubungan pon kene taw ada sikap #Professional.
Jgn ikot #Professional aku babe, sbb wa sgt #Professional smpikan dah 3x Break-Off :p
hahahahahahhahahahaha *gelak besau jap*

Pastu kes 2hri lepas lak,
Mak aiiii, Couple ni lak sakan berCINTA!!!
nak tahu nape???
#Baju nak sama kaler
#Baju kemeja sama²
#Jam sama jenis, sama kaler sama patern
#kasut sama sporty sama design
#hp sama jenis
(padahal umur bru under-age tuh:18thn ke bawah)
sabar jelahhh~

So moral of the story:
Xsalah nak berCOUPLE tp pandai²lah jaga relationship korang tuh. Jgn lah ter'over' sgt sbb korang tu pon lom sah lg bakal kawen ke hape kan??
daaaaaaaaaaaaaaaaaaa~
*pEace huGs KisSes*

26 May 2011

I got my 1st H!!!!

Alhamdulillah. Thanks to ALLAH.
I just wanna INFO that I've just got my 1st H!!!
yeahhhhhhhh~
H-HTC.

Keep it up to get the next H
List of H that i'm aiming!
Maybe the next H I dont want to proceed. heee :D
because i LOVE Kitty much compared to HAMSTER :p

So i wanna find the Next H:
H-House
H-Husband
H-Happiness

triple ur your effort, InsyaALLAH, Allah will guide you and give u the chances!!
Always berdoa & keep on berdoa!!!
Ameen ^___^

24 May 2011

tentang SABUN


Hai2 korang!! Daeng baru teringat satu cerita nih. Sbb pagi tadi take shower pastu tgk2 sabun xde. Haaaaa, ni yg nak kabo ni. Psl ape & ada ape ngn sabun.
Gmbr pasal tmpt mandi kat bawah ni abaikan. Meh tgk cerita disebalik sabun tadi.
Dah2, gi roll the scroll ke bawah to the next gmbo :)

(alangkah bahagia nya dapat mandi dlm tab mandi yg begini rupa)
Mahu xnk kua toilet. haha

Okeh2!!!, Pasal sabun. Kat sini kita semua tahu kan ada 2 jenis sabun.

1. Sabun yang dalam bentuk cecair.
2. Sabun dalam bentuk pepejal.

Daeng nak share lah kan ngn you all,
between two sabun tuh korg lg prefer yang mn?
If korang tny Daeng, Daeng lg suka yg pepejal sbb kenapa tuh xpasti lah lak. hehe.
Maybe dh biase pakai sabun MURAH kot :p
Hakhak

Okeh2, di pendekkan cerita,
pengalaman yang Daeng penah hadapi k,
bila pakai shower gel tuh, msti kadang2 terlebih PICIT la so sabun dia terlebih guna.
dah bazir.

Yang pepejal tuh lak, okeh xmembazir sbb slalu sabun jenis nih murah.
tapi kalau dalam toilet asyik mintakk nak sabun je kan, ape cer??
Bila sabun tuh jatuh masuk lobang jamban, hbis semua2 seketul2 tuh masuk lobang jamban.
kan ke membazir gak??

So if guna mane2 pon jenis sabun, make sure you all berhati2 dan prihatin lah dgn menggunakannya. Xperlu la nak CUAI sgt k.
Based on pengalaman, Bazir kat sabun je ade gak dlm RM25 ringgit ++ sbulan. huhu.
Kalau menabung kan dh jd ratus2!! btul x?

Pkir2kanlahh yer!!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Daaaaaaaa~

19 May 2011

Appreciate what you have around you :)

Assalammualaikum kwn2!!
Lame dah cik Daeng xbercoret-corat. Bz lah. Al-maklumlah baru masuk tmpt keje baru. So, xde masa nak update be-belog ^^,

Daeng nak share cerita pasal sumthing yang patut kita hargai disekeliling kita.
Alhamdulillah syukur Daeng ada ramai kwn yg sgt menghargai Daeng.
Sempena bday Daeng pada 18 May 2011 hari tu.
Daeng rs sgt dihargai. Hehe.

Daeng dibelanja oleh one of my Besties (Ijal-name glamour) hehe.
Dia banje Daeng Burger Ayam Special di gerai stall burger milik IJal!!!!!
(Nana yg bukan bday girl pon leh dpt?? Musyhkil jap) hahah
Anyway Thanks IJAL!!!!!!!


Secondly, Adik bongsu kesayangan Daeng lak bg Daeng coklat! Even coklat tu xseberapa tp pemberian ikhlas dr adik bongsuku. Aku sgt terharu okeh!!!! T_T
Thanks Miyull~ ♥ u!!!!!!


Lepas tuh cik Daeng dibelanja oleh adik2 pompuan dia lak. Mak aiii! Mewah perott aku time bday2 nih. Thanks to Meyra, Honey & Nadya!!!Sbb banje aku Hot&Roll ^^, Nyummy!
Along sgt hargai sume pemberian dari korg!!!! *rs sgt terharu sbb xpenah ade org nak care psl along tp bile korg celebrate along, along rs sgt dihargai.thanks again* T_T


Lastly, Thanks to SYARINZZ!!!!!! Sbb belanja aku makan eskem GELATO FRUITY!!!

Syara banje makan kat Secret Recipe lak!!! Seyesly, aku sgt kenyangg malam tuh syara!! ni sume kau punya fasal pakse aku makan byk2!! hehe. tp alhamdulillah rezki ALLAH. Aku terima ngn hati terbuka :) Thankss again Babe!!!!!
AKu makan TOM YAM KUNG my fever food @secret recipe!!! lalalalalalalaaaa~

Thankss to all of you because making my day so sweety!!
Thanks coz being part of my life. I will appreciate all what you've done to me.
^_____^

07 May 2011

Tempat yang patut ku KENANG!!


Ohh meja ku! Meja keje ku!!
Will missed this place much!
Sgt merindukan tmpt ini. Dan seluruh pelusuk ofis ini.
Ia akan menjadi kenangan yang terindah dlm hidup ku.
Thanks kwn2 yang being part of my life even we know each other xlame mane.
But really appreciate you all as my friends at Boustead T_T
Xsangka tmpt ni hanya tinggal kenangan. Hurm. Ingat kan smpi ke tua la aku kat sni. Rupanya dlm tmpoh xsmpi setahun stgh aku dh meninggalkan ofis nih. Miss all!!!
Thankss kwn2 for the SWEET HADIAH!
Really appreciate it! Nanti cik Daeng buat baju cantekk2 k :)

Thanks to all A/c Dept teams:
1. Kak Faizah
2. Kak Nani
3. Erfiza (my besties)
4. Kak Lina
5. Kak Shida (jiran sblh)
6. Kak Liza
7. Fitri
8. Ms. Ong
9. Kak Devi
10. Kak Fizah
11. En. Nordzat
12. Joanne
13. Kak Suzy

Liner Teams:
1. Nana (my besties)
2. Ijal (my besties)
3. Kak Farah
4. Kak Emy
5. Kak Su
6. Kak Misnah
7. Kak Shikin
8. Kak Shida (Mustapha)

CFS teams:
1. Kak Zaw
2. Salinda

Others yang xmention their name here!
Sungguh ramaii. :D
Thanks for being part of my life here @Boustead.
Miss all the time with them. T_T


03 May 2011

The Annoyingg BOY!

Annoyingg!!!!
Takde sorg pon yang rasa nak jd ANNOYING rite?
But sumtimes kita tak perasan bila kita jd "annoying" kan?

Likes one of the boy (name xleh mention cni laa):
(umur budak ni 13thn)

Akak: Sape nyanyi lagu ni adikk?
Boy: Siti Nurhaliza laa. Sape lg?
Akak: Are you sure?
Boy: Ntahh.
Akak: Hbis tuh asal kau yakin lak menjawab??
Boy: Main TARAM jekkk
Akak: >.< (key pad lock pny budakk)

#TARAM: sama je dengan main TEKA/TIBAI je :)