◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

13 January 2011

Dah ber"STATUS" pon kne jaga PENAMPILAN!!


Ewahhhhh². Ckp org pandai eh?
Diri sendiri tuh asked "to ur MIRRORla"
haha. Ko klu rasa dh leh jd MODEL fesyen, silakan.
Aku xberminat pon nk amik "takhta" tu.
Tp ingtt!!!! If, If ok, If, aku yg org suke tgk ber'pesyen' jgnlaa marah.
Sape swuh ko xjg penampilan ko.
ngeee :D

Perempuan I:
Umur: dlm lingkungan 40an kot
Perwatakan: biase² jelaa. xde hot mn.
Status: Married anak dah 2 org.
Masalahnya: Pmpn ni klu kat umah pemakaian dia mangaiii. Bukannya ape. Pki nak ke mn² ko xkan laa pki gitu kan?. Nak th ape yg dia pakainye? BJU KELAWAR ke sane ke mari. adoiiii. Muke dh laa nmpk xmndi. So if aku ckp aku lg CUN bile memakai tuh xmo laa nak JELES naa. HAHA.
Peringatan: Laki anda akan suke bile anda bergaya. Jgn salah kan laki anda jika mereka² memandang ke perempuan² yg agak CUN.


"Mata" Lelaki suka pada KECANTIKAN.


Perempuan II:
Umur: Dlm lingkungan 20an. Muda x? Muda laa kan.
Perwatakan: Mcm org tua. Xmo laa ckp sgt bahaya².
Status: Married & ada anak.
Masalahnya: Dia ni kdg² mcm leh laa bergaya. Kdg² terlalu OLD fashion. Kdg² rimas lak tgk kan. Aku pon xleh ckp manyakk sbb kdg² gk nmpk minah ni. haha. Ssh btul bila cara dia pakai xsame ngn umurnye. Kang ade yg ingt ko tuh dh 40an. Mcm ne? x ke jatuh SAHAM ko. Tp xpe kot. dia dah berLAKI. Lantak pi laa kan.
Peringatan: Agak² rs baju tuh xsesuai jgn laa pakai eh cik kak :)


Perempuan III:
Umur: Before smpi 23.
Perwatakan: Nampak alim & sopan
Status: SINGLE still studying.
Masalahnya: Dia ni klu skali kite tgk, mcm bdk sekolah menengah pon ade. Pdhl dah masuk U dah kak. Tp penampilan dia "aduhhhh! sakit pale aku nk terangkan". Maybe dia selesa begitu. Hari² pekena Tshirt & suar Khakis & tudung lame². Kan ade pelbagai jenis tudung mudung kak oi. Ape slhnye MAKE OVER of urself. Jgn smpi abaikan penampilan kome. Ngee :D
Peringatan: Pakai tshirt and what so ever xsalah tp bia kene pada tmptnya. If rs nk g kelas tu, pki laa yg more proper skit naa.



Moral of those contoh²:
Bagi yang berstatus MARRIED:
Jaga penampilan anda untuk tatapan SUAMI ye. Niat kene betul. Jgn niat tuk sume org cuci mata lak.

Bagi yang berstatus SINGLE:
Nak bergaya xsalah tp make sure x*mencair*kan mata² para lelaki kt muke bumi ni. Jgn smpi jd mangsa fesyen udahh ler.

Daeng luv fesyen & Daeng xnafikan kdg² terjadi mangsa fesyen ( ;
Weeeeeee~ XOXO to everyone!!