◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

13 April 2011

OPEN MINDED

gmbr hanya hiasan penyeri story mory ini

Hai everybody :)
Hai si Cantekk & si Kacakk
Hai si Pencinta Alam & Wanita
Hai si Penyanyang Kucing & Arnab
Hai pada semua ^____^

Bercakap pasal topikk OPEN MINDED.
Leh bagi pendapat masing² mahu pon BAIK or BURUK

Xsalah jadi seorang yang Open minded. But sumtimes kita perlu untuk "CLOSE MINDED"

Meh cuba semua orang memahami apa itu Open Minded.
Open minded leh di tafsirkan sebagai "ready to entertain new ideas"

So no need to rasa open minded tuh sesuatu yg kne pkir more about -ve thinking.
Dari maksudnya pon kita leh paham kat sni yang open minded tuh adalah sesuatu yg dipikirkan luar dari kotak pemikiran kita yang leh men'generate'kan idea2 yang bernas.

Tak semestinya bila orang bertanya kan pd kita:
"Eh u open minded x??"
Kita pon segan silu nak bercakap yg kite ni open minded. Takot org akan pkir lain dan bercakap yang kite ni terlalu open mind smpikan dorg leh cite mcm² yang dorg rs nak cite tanpa batasan nya kan??

Selalu la orang akan berpikiran mcm tu. Xdinafikan. So mulai dr saat ini, agak² yang bertanya sedemikian rupa cuba bagi respon yang +ve berbanding yang -ve sbb xsemua orang berpikiran -ve dari ape yang kita sangka kan. Btul x??

So kawan² agak² rasa keliru, buntu or mati kutu, untuk memahami segala maksud yang sukar tuk difahami, gunalaa google translate untul mencari maksud yang rs² sukar difahami. Internet zaman kita senang tuk kita terjah kwn² :))
GoodLuck ^___________^