◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

21 April 2011

Sesekali kena ada HIBURAN

Daeng: Meh dgr cite² lawakk!!
Korang: ce cite! ce cite!

(sile laa baca sendiri kat bawah tuh) ngeeee!!!! XD
#Lawak Satu
Kalau aku tangkai, Kau daunnya
Kalau aku aur, Kau tebingnya
Kalau aku kumbang, Kau bunganya
Kalau aku langit, Kau buminya
&
Kalau aku TARZAN, Kau lah BERUKnya!!!!!!!
(^.^)

#Lawak Dua
Bila hidupnya dalam kegelapan, maka berdoalah dan apabila selesai berdoa, jika masih lagi dikelilingi kegelapan maka BAYARlah BIL yang tertunggak!!!!
(*___*)

#Lawak Tiga
Tips mengecilkan PERUT:
Bangun pagi², Berdiri tegak, Tundukkan kepala, Pandang ke perut, Bengkokkan badan, Buka baju(if pakai baju), lalu..........
Tampar perut berulang-ulang kali sambil berkata:
"Buat MALU Buat MALU Buat MALU!!!!!!!"
(>.<)

#Lawak Empat
Kalau nak kahwin, janganlah pilih POLIS @ NURSE. Pilihlah KONDUKTOR BUS sebab kalau
POLIS dia akan kata "STOP!!"
NURSE dia akan kata "NEXT!!"
tp.....KONDUKTOR BUS dia akan kata "MASUK DALAM LAGI BANG!!!!"
(♥__♥)

#Lawak Lima
Ingin besarkan "tutttttttttttttttttttt" anda?
tanpa BAHAN KIMIA
tanpa SENAMAN
tiada KESAN SAMPINGAN
gunalah KANTA PEMBESAR!!!
(@___@)

#Lawak Enam
Kelmarin ada berita heboh telah terlepas 20 ekor monyet, sekarang yang telah ditangkap cuma 19 ekor, tenyata yang sekor lagi sedang baca web ni!!
(T___T)

*hahahahhahahahahahha!!!!*
Daeng saja xde keje update wif cerita² LAWAK pula
p_____q

Aurat sesama LELAKI

Lelaki? Lelaki pun ada AURATnya sm la mcm wanita.
Kali ni mahu cerita pasal aurat kaum ADAM ^__^

Soalan yang ditanya:
"Apakah lelaki mempunyai batas aurat nya dengan lelaki lain??"

Jawapannya:
#1 Aurat lelaki yang WAJIB ditutup dr pandangan seorang lelaki yang lain ialah bahagian tubuh badan antara pusat dan lututnya
(meaning para² kaum ADAM xleh la melihat apa yang ada diantara pusat & lututnya)

#2 Bahagian peha lelaki juga adalah bahagian yang dianggap aurat bagi sesama kaum lelaki
Diriwayatkan juga Rasulullah s.a.w telah bersabda kpd Ali r.a:
"Jangan lah kamu dedahkan peha kamu dan jangan lah juga kamu melihat peha orang lain yang masih hidup ataupun yang telah mati"

#3 Rasulullah s.a.w bersabda lagi
"Jauhilah daripada perbuatan berbogel, sesungguhnya ada bersama-sama kamu orang yang tidak berpisah denganmu, kecuali ketika membuang air (besar atau kecil) dan ketika seorang lelaki itu bersetubuh dengan isterinya"

Para Adam hendaklah berwaspada bila bersama-sama dengan rakan² anda didalam bilik. Jagalah aurat insyaALLAH anda tidak terjebak dalam hubungan songsang iaitu ke arah hubungan sejenis, GAY!! (nau'zubillah)
Dunia yang makin akhir zaman ini, memang banyak malapetaka & musibah yang berlaku pada semua HAMBANYA! Oleh itu, banyak²lah mintak petunjuk dariNYA!
Ameen ^______^