◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

24 May 2011

tentang SABUN


Hai2 korang!! Daeng baru teringat satu cerita nih. Sbb pagi tadi take shower pastu tgk2 sabun xde. Haaaaa, ni yg nak kabo ni. Psl ape & ada ape ngn sabun.
Gmbr pasal tmpt mandi kat bawah ni abaikan. Meh tgk cerita disebalik sabun tadi.
Dah2, gi roll the scroll ke bawah to the next gmbo :)

(alangkah bahagia nya dapat mandi dlm tab mandi yg begini rupa)
Mahu xnk kua toilet. haha

Okeh2!!!, Pasal sabun. Kat sini kita semua tahu kan ada 2 jenis sabun.

1. Sabun yang dalam bentuk cecair.
2. Sabun dalam bentuk pepejal.

Daeng nak share lah kan ngn you all,
between two sabun tuh korg lg prefer yang mn?
If korang tny Daeng, Daeng lg suka yg pepejal sbb kenapa tuh xpasti lah lak. hehe.
Maybe dh biase pakai sabun MURAH kot :p
Hakhak

Okeh2, di pendekkan cerita,
pengalaman yang Daeng penah hadapi k,
bila pakai shower gel tuh, msti kadang2 terlebih PICIT la so sabun dia terlebih guna.
dah bazir.

Yang pepejal tuh lak, okeh xmembazir sbb slalu sabun jenis nih murah.
tapi kalau dalam toilet asyik mintakk nak sabun je kan, ape cer??
Bila sabun tuh jatuh masuk lobang jamban, hbis semua2 seketul2 tuh masuk lobang jamban.
kan ke membazir gak??

So if guna mane2 pon jenis sabun, make sure you all berhati2 dan prihatin lah dgn menggunakannya. Xperlu la nak CUAI sgt k.
Based on pengalaman, Bazir kat sabun je ade gak dlm RM25 ringgit ++ sbulan. huhu.
Kalau menabung kan dh jd ratus2!! btul x?

Pkir2kanlahh yer!!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Daaaaaaaa~