◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

24 November 2011

Sesuatu yang tak terjual dimana²


Assalammualaikum wbt kawan² Daeng :)
Sungguh mulia hari ini, kerana hari Jumaat & Daeng nk ucapkan syukur kpd ALLAH kerana kurniakan saya sahabat² sehebat mereka² ini.

Tahun 2011, umur kami² ni tidaklaa muda lg, kalau diikotkan ramai org muda diluar sana yg version tahun 1990an ke atas. So time² 1980an mcm kami², masing² dah membawa haluan masing².

Berkeluarga dengan keluarganya
Bersingle mcm aku ni dengan hidup single nya ditemani parent & adik²

Tahun 1998, kami form 1. Dpt sekolah yang sama, dan dalam masa yg sama kami ber'5 dalam kelas yang sama. Mesti nak tahu kan b'5 tu siapa?
: Bibi : Mun : Awe : Er : Ima (cik daeng)
Kami ber'5 dpt kelas sama & starting from kelas Form1 tu la kami mula rapat akibat ramai sgt budak² Cina dlm kelas tu compared tu org melayu yg ada berapa kerat aje.

So start situ, makan bersama, lepak bersama, pergi-balik sekolah bersama, sampaikan cikgu nak pilih name² yg layak jadi pengawas pon, kami ber'5 terplih bersama.
(kenangan ade cikgu yg gelar kami PEGUIN sbb berjalan ke mana² sekitar sekolah tu ber'5 xleh berpisah) hehe
*sweet memory*


(Er, Aku & Awe)

Pada tahun 1999, kami Form 2 & tahun 2000 kami Form 3 - was PMR candidates.
Haaaa, dr situ selepas result PMR keluar, kami berpisah/berpecah kelas. dah xsama kelas sbb masuk Form4, masing² ikot KOS kesukaan katanya.


(Bibi, Awe & Mun)

Pada tahun 2001- Form 4, Awe & Mun masuk kelas Sains Tulen weh (dak pandai) hehe
Aku & Bibi masuk kelas Sains Sosial (ada akaun je ngn addmath)
Er lak masuk kelas Perdagangan (sorg² cian dia)

(gmbr kenangan bersama Bibi = Aku, Awe, Er, Bibi)
Mun xde sbb dia dh kawen time ni. xleh join ronggeng :p

Pastu dr Form 4-5 kami still pergi-balik bersama² cuma kelas je xsama. Rehat pon still bersama². Betapa hebatnya persahabatan kami. Kalau sorg xde, msti orang lain perasan dan bertanya 'mana pergi sorg lg'
Pendek kata, kami kene/wajib ke mana² ber'5.

Bygkan laa kami nak ke camping mana² or event yg melibatkan sekolah, kami akan pergi ber'5 if salah sorg xdapat pergi, yg selebihnya sure akan rasa tak best! baguskan persahabatan kami??


Pada tahun 2003, result SPM keluar, masing² dah mula membawa 'haluan' masing² yang aku sendiri tak jangka kami akan berpisah lama.

Bibi- dah mula merenggang sehingga sekarang. Kami rindukan dia.
Er- pergi ke Form 6 for STPM
Awe- smbg Dipl. in Acccounting & Degr in Accounting
Mun- smbg kat Politeknik
Aku- smbg kt Matrikulasi & Degr in Accouting

So, dari situ kami dah mula, xbersama. kemana sahaja ikot haluan masing². Time² raya je baru berjumpa. If x, xdelah.

Dan, Kawan sy sorg lagi 'Wafa' namanya. Beliau lg tua setahun je dr kami. Tp ms time sekolah setakat kenal² gitu. xse'close' sekarang. Kami br btul² close since selepas masing² dah mencecah 20an ke atas. Bila buat reunion baru berjumpa balik. Dan dari situ Awe-Er-Mun-Wafa-Aku yg close sehingga sekarang.

Kawan kami, Bibi dah ssh sgt nak jumpa. If jumpa pon bila xdirancang. Wallahua'alam T__T

(gmbr ni diambil ketika wedding Awe)
Er & aku yang masih single (means tak kawen lg la) hehe


Kawan aku yang agak tingtong tp orang yg pertama kawen dlm geng kami
"___ Munirah binti ____"
berkahwin ketika kami berumur 22thn. awal kan?? hehe. Alhamdulillah :)


Kawan aku lg sorg ni pon tingtong gak, Alhamdulillah sejak menjadi Isteri orang, dia dh mula bertudung. ALLAH dah tunjuk jalan ke arah kebaikan. We're proud of u Kak Wafa.
Kak Wafa kahwin masa berumur 26thn (if i'm not mistaken) hehe


Ni kawan saya yg memang tingtong. haha. Name dia banyak tp kita cerita nama skg jela eh. Ni laa Awe :) a.k.a Nurly. Selamat bernikah dgn sumone yg dijodohkan ALLAH, pd umur 26thn klu ikotkan 25thn bp bulan lah sbb dia belom birthday lg masa kahwin. hehe


Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ni nak cerita pasal anak² buahh aku ni.

Hai laa baby Piaa. Atau name penuh dia "___ Addina Saffiya binti ___ Asri". Ini adalah anak kepada Mun. Muka sebijik ikot muka maknye. sure dh besar nakal mcm Umi dia gak. hehe. Kan Munirah???


Dan baby ke2 ni dilahirkan dr perot Awe. Tengok muka pon dah tahu, anak ini anak Cina Celop. so for sure maknye, si Awe laa. haha. sbb dia je yg mcm Cina lam geng kami. Baby ni nama "Azra Rijja binti ____ Rithauddin" baby ni lak mulutnya sama mcm mulut mummy dia. Sure nakal mcm mummy dia gak ni. lalalaaa~

So far, sy br ade 2 baby angkat. Nak baby angkat lg tggulaa turn Kak Wafa, aku & Cik Er kita ye. 2 orang Puteri yg cantek² dah lahir di muka bumi ini. Mari kita menantikan Putera² yg kacak² pula. hehe. InsyaALLAH.

Persahabatan (sesuatu yg sangat bernilai) kami tetap kekal hingga ke akhir hayat.
Ameen :)

Lot's of Luv:
Triple D ♥