◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

04 March 2012

Tak perasan saya!


Rupanya ni lah post ke2 selepas post pasal "...Kalau dah namanya EMAK...." untuk tahun 2012. Ya ALLAH, cepatnye masa berlalu. & dlm tempoh tu juga, BUMI makin uzur ditelan zaman. Mari sama² kita memperbaiki diri & peribadi ke arah kebaikan. InsyaALLAH, ALLAH tunjukkan jalan. Sm² mengingati pasangan kita untuk berbuat baik, InsyaALLAH diberkatiNYA.

ALLAH MAHA MENDENGAR, MAHA MELIHAT, MAHA MENGETAHUI, MAHA AGUNG.
Wallahua'alam :)

Lots' Of Luv:
Triple D♥

Kalau dah namanya EMAK.


Ya ALLAH ya tuhan kami.
Maaf kawan². Daeng tahu ada yg menunggu Daeng post cerita² terbaru.
Daeng bukan xmo cerita or coret² kat my blog ni,
tp...................
Daeng busy la. Maklumla skg keje kat tmpt org. So nak mengupdate sumthing ssh yg amat.

Okeh², xmo merepek² kat atas tu. meh kita dgr kisah ape yg Daeng maksudkan
"...Kalau dah namanya EMAK...."

Semua mesti dikurniakan seorang mak kan?
Begitu juga Daeng. Alhamdulillah masing² mempunyai emak. Kalau tiada emak, sapa lah kite, btul x? dan kalau tiada Abah juga, tiadalah kita. kan? (:

Okeh. Daeng just nak share. Daeng mmg ada seorang mak yg sgt² MEMAHAMI, BERTANGGUNGJAWAB, PENYAYANG, BERIMAN, GARANG, KELAKAR, SPORTING & lain² lg. Senang cerita, byk sgt kriteria mak Daeng yg Daeng nk listkan, tak terlist. hehe

Mak Daeng mmg dh kenal sgt anaknye ni hampir 27thn. InsyaALLAH bulan 5 nnti genap lah Daeng 27thn. Makkkk, takotnye umur dh makin meningkat. Korg kalau ade masalah msti korg carik MAK korg dulu kan? Sama lah ngn Daeng. Alhamdulillah mak Daeng mmg sentiasa ada untuk anaknya tak kira tgh SENANG mahupon SUSAH.

Dan Daeng nak menceritakan pengalaman mengenali EMAK org lain pula.
Sebenarnya bila kita dah kata dia adalah EMAK, dia pegang title EMAK, maka perangai dia sm je dgn EMAK² yg dikurniakan ALLAH s.w.t kt BUMI yg nyata ini.

Kenapa Daeng kata begitu? Sbb Daeng berkenalan ngn seorang makcik ni. Dr pengalaman cerita anaknye, mak nye ni ssh sikit nak dipahami if kita xleh paham maknye. Daeng mula² takot gak nak kenal makcik ni. Tp bila pkir balik, one day Daeng akan hidup dikalangan mereka² juga. So, nak taknak Daeng kena lah kenal hati budi makcik ni.

Alhamdulillah skg ni dh masuk kali ke3 Daeng bersama² dgn makcik. Makcik yg dimaksudkan EMAK kpd bakal encik TUNANG sy. Makcik mmg mcm emak² yg lain. Cuma bezanya ada la different 3-2 perangai yg mak² lain ada, makcik xde & vice versa.

Bila dh borak² ngn makcik, baru sy paham makcik jenis mcm mane. Makcik seorang yg tegas ngn anaknya, sgt sayangkan anaknya, seorang yg tidak suka membazir, bertanggungjawab, prihatin, penyabar & lain² lagi. Daeng masih baru & takleh menilai makcik lebih lg. Tggu ms nnti makcik jd MAK sy secara rasmi, insyaALLAH kite akan berkenalan dgn lebih rapat ye makcik.

Saya nk wat confession ni, saya sayang EMAK saya & MAKCIK Hjh. Aznun :)
Doakan Daeng bertemu ngn keluarga yg baik sebaik keluarga makcik & bakal tunang. Amin Ya Rabb. ngee

Lots' of Luv:
Triple D ♥