◘ The Only Me ◘

My photo
♥ A Muslimah faithful to ALLAH ♥ A Besties to my Cats & Kittens ♥ A Savior to my Best Friends ever ♥ A Good Listener to my Fiancee ♥

07 March 2012

Ada apa dengan ............


Ada apa dengan .......... CINTA?
bukan nak share lirik lagu "Ada Apa Dengan Cinta" pon.
Just teringat ngn lagu Melly Goeslow tu. hee
~~~~~~
"Ada apa dengan CINTA"
"Perbedaan aku dan engkau"
"Biar menjadi bait"
"Dalam puisi cinta terindah"
~~~~~~
...Masa time aku study kt U kot, lagu ni menjadi kegilaan ramai org. rasa²nye sume la kot layan lagu ni masa lagu HOT dlm sume chanel radio. hee...

Tapi aku xmo la cerita pasal CINTA sgt. kang semua org pon muak nak baca kan? Cinta Cinta & Cinta je topik si Daeng ni. okeh FINE! hehe

Lihat gmbo di bawah ni:

Ada apa dengan ........................ *HANDBAG*?

Actually, gmbo kat atas ni ialah semua barang² yg ada dalam handbag aku. Benda yg mmg aku bawak hari² g keje. G dating & g umah org kawen, xtersenarai ye. Barang² kt atas tuk g KEJE sahaja! FULLSTOP!

Yela, g dating watpe nk sakan² bawak mcm². G umah org kawen lg laa. klu leh nk lenggang mak limah je. tahu dtg nk makan nasi minyak je kan. hehe. Ada paham???
gooooooooooooooooooooooooodd!

Dari gmbr di atas ada 16 barang yg akan disenaraikan di bawah ni:

1. Roaster (jadual kerja) - Bukan jadual kerja saya pon. tp jadual kerja sayang sy. memudahkan sy untuk tgk time table dia, waktu bila masuk keje & habis keje & cuti & sewaktu dgnnya. Senang nak arrange tuk cuti ke ape kn? :p

2. Roti - sebenarnye bukan roti je. kdg² bawakla biskut ke. tuk alas perot. if emergency lapar or puasa ke tibe² berbuka dlm kereta. then ade la benda back up tuk berbuka nnti or lapar. kan??

3. Purse - WAJIBlah ade purse. kang nak bayar pape, xde lak duit. hehe. & also IC/ lesen/ kad bank/ etc.

4. Tag Kerja - sure kene ade. nnti nak tag kt pintu pak guard xlepas la lak kn. sape susah?? sy gak susah. hehe

5. Perfume - Pewangi wajib ada supaya kite terhindar dr bau-bau yg xmenyenangkan kan? so WAJIB ada dlm handbag ye kwn² :)

6. Kipas - Slalu sy suka bawak kipas ni kemana-mana sbb kdg² panas sgt luar sane, so kipas membantu menyejukkan kita. hee. nak share kipas? boleh... boleh blah! :p

7. TouchNGo - ni sgt perlu bila kita ke mana-mana. kang ade tol sng nak lalu. elakkan kesesakan lalulintas.

8. Ketip Kuku - haaaaa. sy paling pantang kalau kuku panjang. kuku panjang mmg sgt tak suka. so, ketip kuku wajib ada ye. sng emergency nk potong kuku.

9. Mini perfume & minyak cap kapak - ni mmg sgt perlu for emergency. kang sakit kepala ke ssh kang xde minyak cap kapak.

10. Lip Ice - Bibir sy sgt sensitif ngn GINCU tp klu ngn LIP ICE xpe. bibir sy akan sentiasa nmpk PINK & lembab sentiasa. hee

11. Kunci Kereta - surela kan. nk ke mane2 kene drive kete. :)

12. Collagen - Sy amik collagen ni as my supplement. penting dibawa hari2 ke mana shj. sbb sehari sy akan amik sepaket. hee

13. Cable HP - cable sy ni digunakan tuk chgs hp & juga tuk transfer ape2 file dlm hp ke pc or ape2 jela. sng ms emergency leh guna kan.

14. Tisu - Tisu sgt penting. sbb mak ni kuat berpeluh. kang basah2 muka ni. hehe.

15. Second HP - second hp mesti ade dlm handbag. tak gune sgt pon. tp kdg2 org cari kite kt no ni juga. so, i need second hp ye.

16. VCO Catalyst - wahhhhh pil ni sy wajib amik. hari2 sy makan VCO ni tuk kesihatan dalaman sy. Alhamdulillah sy sgt2 selesa makan VCO ini. *eh, terpromote lak psl product ini*

Fuhhhhhhhhhhhh~! penat sy menyenaraikan benda2 yg wajib ada dlm handbag sy waktu sy pergi keje. So far, dalam gambar tu lah antara brg2 yg sy WAJIB bawak. Ia sgt penting dlm menyempurnakan hidup sy. ngee. See you lg kawan² :DD

Lots' of Love:
Triple D